Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Csornán kórházmentő válságstábot alakítanak

Csorna - A beszállítók egy része már csak készpénz ellenében ad gyógyszert és más gyógyászati anyagokat a csornai Margit Kórháznak. Ráadásul az eddig meghozott takarékossági intézkedések dacára az intézmény naponta 720 ezer forint veszteséget termel. A Margit Kórház megmentése érdekében várhatóan válságstábot hoz létre mai rendkívüli ülésén a csornai önkormányzat képviselő-testülete.
Turi György polgármester a Kisalföldnek elmondta, hogy az intézkedésre azért van sürgősen szükség, mert minden eddiginél súlyosabb a helyzet, hisz a Kórház adósságállománya most már közel van a 300 millió forinthoz és naponta 720 ezer forint veszteséget termel az intézmény.

Mindez annak ellenére történik, hogy az eddigiek során több takarékossági intézkedést hoztak, például mintegy 36 fővel csökkentették a dolgozói létszámot és osztályokat vontak össze.

– Sajnos egyes beszállítók jelezték, hogy a továbbiakban csak készpénz ellenében adnak gyógyszereket és gyógyászati eszközöket, s ez még jobban megnehezíti a helyzetet. Az meg egyszerűen elképesztő, hogy az OEP-finanszírozás a dolgozók bérének kifizetésére sem elegendő – tette hozzá a város vezetője.

Turi György közölte: az elmúlt időszakban egy szakértő céget bíztak meg a Kórház átvilágításával, melynek eredményéről a mai ülésen tárgyalnak a képviselők.

Az átvilágítók javaslatai alapján tesznek további lépéseket a Margit Kórház megmentése érdekében, mivel csaknem ötvenezer rábaközi ember alapvető egészségügyi ellátása forog veszélyben.

Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véradók, rászorulók, táborozók

Kapuvár - Kapuváron a nyári hónapokban is sikeres véradásokat és eredményes gyűjtőakciókat… Tovább olvasom