Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Csornán is lesz Nagyi Net

Csornán régi és új programok várják az idén a könyvtárlátogatókat. Jó hír az is, hogy ebben az évben a díjtételeket nem, a szolgáltatás színvonalát viszont tovább emelik az intézményben.
Sebestyén Katalin
Sikeres évet tudhat maga mögött a csornai Martincsevics Károly Városi Könyvtár. Az eredmények összegzése folyamatban van, ám az idei elképzelések már „összeálltak". Ezekről kérdeztük az intézmény igazgatóját, Sebestyén Katalint.

– Visszafogottan, takarékosan kell gazdálkodnunk idén, de mi korábban is arra törekedtünk, hogy megmaradjunk a költségvetés keretei között – fogalmazott az igazgató. – Emellett külső erőforrásokat kerestünk a fejlődés anyagi feltételeinek biztosításához. Kollégáimmal úgy döntöttünk, hogy ebben az esztendőben nem emeljük a díjtételeket, ehelyett a szolgáltatásaink színvonalasabbá tételével próbálunk újabb látogatókat vonzani a könyvtárunkba és igyekszünk jobban kiaknázni a humán erőforrásokat.

Sebestyén Katalin említett néhányat az idei elképzelésekből is. Többek között azt, hogy a könyvtár katalógusa már megtalálható az interneten, így az olvasók telefonon is jelezhetik könyvigényüket, amit a munkatársak előjegyzésbe vesznek. Szélesíteni kívánják az internetezők körét a könyvtárban. Például oly módon is, hogy a jelenleg látható drogellenes kiállításhoz kapcsolódó tesztlap kitöltésével a fiatalok ingyenes internetezési lehetőséget nyerhetnek. Újdonság lesz a „Nagyi Net", most van folyamatban a tanfolyamok előkészítése. A 8–9–10. osztályosok angol és német nyelvű felolvasó-délutánok keretében ismerkedhetnek meg az Európai Unió tagországaival.

A Kisalföld „Olvasni jó" vetélkedője nyomán a gyermekkönyvtárban szerveznek ilyen programot. Ugyancsak a gyerekek az idén már német és angol nyelvű, kizárólag nekik szóló újságokat is olvashatnak. Külön polcon tárolják az úgynevezett öregbetűs könyveket azoknak, akik életkoruk vagy egészségi állapotuk miatt nehezebben olvasnak. Folytatódik az ifjúsági rendezvények sora, januárban egy megyebeli fiatal, elsőkötetes költőt mutatnak be, de ezen az esten helyi fiatalok is jelentkezhetnek a verseikkel.

Sebestyén Katalin elmondta még: a videotéka címkatalógusa hamarosan elkészül és a zenei anyagok alapján egy, az ünnepekhez kötődő összeállítást terveznek. Megszépítik, parkosítják a könyvtár udvarát, így kedvező időjárás esetén akár a szabadban is lehet újságot olvasni.
Az intézmény vezetője összegzésképpen utalt rá, hogy 2004-ben minden eddiginél jobban támaszkodnak a dolgozók magas szakmai felkészültségére, hozzáállására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén megújul a templom

Idén az öt éve tartó felújítás utolsó szakaszát kezdik és a tervek szerint be is fejezik a páli… Tovább olvasom