Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Csornán ipari park címre pályáznak

Csornán fontos feladat a munkahelyteremtés. Ezért az önkormányzat, a képviselő-testület döntése értelmében a déli iparterületre „Ipari park” címpályázatot nyújtott be.
Megoldást keresve: A tanácskozás résztvevői megvitatták a cím elnyerésének lehetőségeit.
Az ipari park cím elnyerésének lehetőségeiről és üzemeltetésének módjairól rendeztek szakmai tanácskozást Csornán. Papp József polgármester elöljáróban leszögezte, hogy a városban előbbre kell lépni a munkahelyteremtés terén. Ez a rendezvény is ennek a munkának a része.

Munkahelyteremtés sokak számára

Papp Imre alpolgármester az ipari park létrehozásának előkészületeiről kifejtette, hogy a munkahelyteremtés sok embert érint a városban, egyesek kritikaként, mások ajánlásként foglalkoznak vele. Elmondta, hogy a földtulajdonosok és a déli iparterületen működő vállalkozások pozitívan fogadták az önkormányzat kezdeményezését.

Megnyerni a befektetőket

Bolla László miniszteri főtanácsos szerint Magyarországon az elmúlt év végéig százhatvan terület nyerte el az „Ipari park" címet. Mint fogalmazott: a cím elnyerése után meg kell csinálni vállalkozásként az ipari parkot, sőt, előbb-utóbb sikeresnek kell lennie. A főtanácsos hangsúlyozta, hogy a befektetők megnyerése, letelepítése nem könnyű feladat. Nagy külföldi befektetőt például egyre nehezebb találni. Úgy vélte, szorgalmazni kell a helyi és környékbeli vállalkozók letelepedését az ipari parkban.

Rendezett tulajdoni viszonyok kellenek

A Miniszterelnöki Hivatal felügyeletében lévő Promei Kht. képviseletében dr. Markó Imre többek között arról szólt, hogy az ipari park címért benyújtott pályázatoknál kiemelten vizsgálják a terület tulajdonviszonyainak rendezettségét.
A csornai ipari park címért benyújtott pályázatot a NOS Szeged Kft. készítette. A cég vezetője szerint az ipari park egy kistérség fejlesztésének lehet az alapja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már a jövő évre készültek

Bősárkány önkormányzata huszonhat pályázatot nyújtott be idén, ezek közül tizenhét pénzt hozott a… Tovább olvasom