Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Csornán és környékén alacsonyak a bérek

A megyei kereskedelmi és iparkamara rábaközi képviselete szervezésében, jobbára helyi cégek, vállalkozások, intézmények vezetőinek és az önkormányzati képviselő-testület néhány tagjának részvételével városfejlesztési fórumot rendeztek Csornán.
Előadás: Papp József polgármester a fejlesztési elképzelésekről beszél.
Papp József polgármester elöljáróban kifejtette: a város gazdasági szerkezete csak részben változott meg a rendszerváltás után. Hozzátette, jogos lakossági elvárás, hogy új munkahelyek létesüljenek a városban. Miközben egyes cégek (például a cserépgyár) megerősödtek, mások – pl. a Hantech Rt. – folyamatosan felzárkóznak, sajnos akadnak olyanok is – a nagy múltú Mofém –, amelyek megszűnőben vannak. Fontosnak nevezte, hogy továbbra is termel a MiZo csornai gyára.
Papp József szerint a város kereskedelmi ellátottsága jó, azonban nagyobb vásárlóerőre lenne szükség, hogy a kereskedők is elégedettek legyenek. Úgy vélte, a vásárlóerő összefügg azzal, hogy Csorna és környéke azon térségek egyike a megyén belül, ahol a legalacsonyabb a bérszínvonal.

A polgármester részletesen beszélt a Vilmos parki termálfejlesztési elképzelésekről s az ipartelepítésről is. Egyebek mellett elmondta, hogy három területet vesznek számításba ipartelepítés kapcsán. Ezek a keleti iparterület – melynek márciusban lejár az opciós szerződése, tehát tárgyalni kell a földtulajdonosokkal –, a volt határőrlaktanya, és a Mofém-telepet is szeretnék újra benépesíteni.

Papp József bejelentette, hogy várhatóan egy hónap múlva átadják az épülő húsz szociális bérlakást és szóba hozta azt is, hogy a városban szinte nincs építési telek. Ezért a telkek kialakítása érdekében lépni kell az önkormányzatnak. Ezután a kérdések, hozzászólások főleg a piactér értékesítésére, a keleti iparterület helyzetére, és arra vonatkoztak, hogy a polgármesternek van-e politikai támogatottsága a szép tervek megvalósítására. Utalva arra hírre, hogy a Hantech Rt.-nél elítélteket kívánnak foglalkoztatni, elhangzott az a kérdés is, hogy a jövőben mitől lesz híres Csorna: a Vilmos parkról, vagy attól, hogy naponta „fegyencjáratok" indulnak a városba. Ez utóbbi felvetésre Papp József úgy reagált, hogy káros a dolgok ilyesfajta összemosása.

A helyi kamarai irodavezető, Horváth Árpád javaslatára az idén esedékes ötödik rábaközi vásár időpontjáról cseréltek véleményt a jelenlevők. Ötlet szintjén két időpont – május elseje és augusztus 20. – vetődött fel, ám döntés nem született.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvári döntés: fűtésügyben egyeztetnek a szolgáltatóval

A fűtésről, az iskoláknak nyújtandó támogatásokról, ez évi feladataikról és a tavalyi… Tovább olvasom