Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Csornai választás: Szijjártó fontos üzenetről beszélt

Gyopáros Alpár 79,71 százalékát kapta meg a voksoknak. A Fidesz szerint egyértelmű az üzenet.

Fidesz szerint egyértelmű az üzenete a két, ellenzéki győzelmet hozó vasárnapi időközi választásnak: Magyarország változást akar.

Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője ezt hétfői budapesti sajtótájékoztatóján mondta, amelyen bemutatkozott Kocsis Máté, Józsefváros új, Fidesz-KDNP-s polgármestere és Gyopáros Alpár, Csorna és környéke ugyancsak új, Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője.

A csornai választási eredménnyel kapcsolatban Szijjártó Péter megjegyezte: ez az a választókerület, ahol az MSZP - ha csak egy választókerületben is, de - "kiküzdötte magát a parlamenti pártok sorából".

Gyopáros Alpár: büszke vagyok a választókerületben élőkre

- Tiszteletemet szeretném kifejezni azok előtt, akik elmentek a szavazóhelyiségekbe, hogy leadják a voksaikat. Köszönöm ennek a több mint 11 ezer embernek. Általában az időközi választásokon a második fordulóban alacsonyabb szokott lenni a részvétel, mint az elsőben, így nagyon nagy dolog, hogy most vasárnap többen mentek el szavazni, mint két hete - mondta a kisalfold.hu-nak Gyopáros Alpár. 

- 79,71 százalékos aránnyal nyert a Fidesz-KDNP. Ez az eredmény világos üzenet a Bajnai-kormánynak és a szocialistáknak: az emberek változást akarnak, elegük van a hitevesztettségből, a reménytelenségből. Büszke vagyok a csornaiakra, a jánossomorjaiakra, és mindenkire, akik a választókerület településein élnek - tett hozzá a frissen megválasztott országgyűlési képviselő.

Érvényes a szavazás

Érvényes a vasárnapi választás Csornán, ahol a Fidesz-KDNP jelöltje, Gyopáros Alpár győzött 79,71 százalékos szavazati aránnyal. Csornán a vasárnapi időközi országgyűlési képviselő-választáson 25,19 százalékos volt a részvétel, 11.373 választópolgár adta le szavazatát - tájékoztatott Döbrössy Adrienn, a választókerületi választási iroda vezetője.

Rövid kis számolás után kiderül, hogy 88 szavazaton dőlt el, hogy a második fordulóban sikeres lett a szavazás.

A Jobbik színeiben induló Takács Krisztiánra 10,53 százalék voksolt, az MSZP jelöltje, Balogh Csaba a szavazatok 4,64 százalékát, míg a Civil Mozgalom jelöltje, Demjén Mihályné 3,87 százalékot kapott. Legkevesebben (1,26 százalék) a MIÉP színeiben induló Molnár Tivadarra szavaztak.

Zalalövőn és Józsefvárosban már van eredmény

Kocsis Mátét, a Fidesz és a KDNP jelöltjét választották a VIII. kerületi választópolgárok Józsefváros polgármesterének a vasárnapi időközi választáson. Kocsis Mátéra a választópolgárok 67 százaléka szavazott, Komássy Ákosra, az MSZP jelöltjére a voksolók 17 százaléka, Takács Gáborra, az SZDSZ jelöltjére és Kispál Gergelyre, az LMP jelöltjére egyaránt 8-8 százalékuk voksolt a szavazatok 99 százalékának feldolgozottsága alapján. Kocsis Máté eddig alpolgármesterként irányította a főváros VIII. kerületét, és az önkormányzatot irányító Fidesz-KDNP-frakció vezetője. A most megválasztott polgármester mandátuma a következő önkormányzati választásig, 2010 őszéig szól.

Három jelölt közül Vertetics Lászlót, az eddigi alpolgármestert választották polgármesternek Zalalövőn - tájékoztatta a város jegyzője vasárnap az MTI-t. Gáspárné Tóth Zsuzsanna elmondta: a függetlenként indult jelölt 52 százalékos részvételi arány mellett a szavazatok 49 százalékát kapta meg. Ugyancsak függetlenként indult Baráth László, a Fidesz helyi csoportjának vezetője, akire a szavazók 29 százaléka voksolt. Pintér Antal a városi képviselő-testület tagja és egyben a helyi művelődési központ igazgatója pedig - szintén függetlenként - 22 százaléknyi szavazatot szerzett. Az időközi voksoláson a 2.518 választópolgár közül 1.312 adta le szavazatát, és mindössze kilenc érvénytelen voksot találtak. Rendkívüli esemény nélkül zajlott a választás, amelynek eredménye ellen szerdán 16 óráig lehet fellebbezni, azt követően válik jogerőssé - tette még hozzá a jegyző. Zalalövőn az előző polgármester halála miatt írtak ki időközi választást, amelyen eredetileg négy jelöltet vettek nyilvántartásba. Boros Imre, az Orbán-kormány PHARE-ügyekért felelős egykori minisztere - aki ugyancsak függetlenként mérettette volna meg magát - csütörtökön jelentette be, hogy Vertetics László javára visszalépett a jelöltségtől.


Véget ért a szavazás
19 órakor bezártak a szavazóhelyiségek és megkezdődött a szavazotok összeszámolása.

Részvételi adatok 17.30-kor
Az utolsó napközbeni jelentés szerint 17.30-ig a választópolgárok 22,33 százaléka, összesen 10 079 fő adta le szavazatát. Ez az adat 2,6%-kal magasabb részvételt mutat a két héttel korábbinál. Az 5. sz. választókerület 76 szavazókörében még este 7-ig lehet voksolni, akkor megkezdődik a szavazatok összeszámlálása.

A szavazás érvényességéhez a választókerületben szavazásra jogosult 45 140 szavazó legalább negyedének részvétele szükséges. Azaz ha 11 285 szavazó vagy annál kevesebb járul az urnákhoz, akkor a második forduló is érvénytelen lesz. Ez érvényességhez tehát 17.30 és 19 óra között még legalább 1207 szavazó megjelenése szükséges.Részvételi adatok 15 órakor
Délután 3 óráig a jelentés számadatai alapján a választásra jogosultak 14,89 százaléka, összesen 6720 fő adta le szavazatát. Az első fordulóban 15 órakor a részvételi arány 13,62 százalék volt, a növekedés tehát 1,27 százalékos.
Az utolsó napközbeni jelentés 17.30 órakor lesz, ennek eredménye kb. 18.00 óra körül várható. A választásra jogosultakat este 7 óráig várják a szavazókörökben.

A 45.140 választásra jogosultból 6.720 ment el szavazni Csornán és környékén 15 óráig. Továbbra is Cakóházán a legaktívabb a lakosság, ahol a részvételi arány megközelíti a 44 százalékot. Ezt követi Rábasebes, ott 35,96 százalékos a részvétel. A legkevesebben a 13 órai adatokhoz hasonlóan 15 órakor is Rábapatonán mentek el szavazni. A két választókörben összesen 125-en adták le voksukat a 2.014 választóból, így ott a részvételi arány 6,21 százalékos. Egyeden is kevesen voksoltak délután 3 óráig, a 461 választásra jogosult közül negyvenen éltek e jogukkal. A településen a részvételi arány 8,68 százalékos.Továbbra is magasabb a részvételi arány, mint két hete
A 13 órai napközbeni jelentés adatai szerint a reggel 6 órás nyitás óta 4755 választópolgár adta le voksát a csornai egyéni országgyűlési választókerületben. Ez 10,53 százalékos részvételnek felel meg. A következő adatok 15 óra után várhatók. Két héttel korábban 9,94 százalékos volt a részvétel a kora délutáni adatok szerint (4486 fő).


11 óráig 3442 választópolgár szavazott
A harmadik napközbeni jelentés adatai szerint 11 óráig a választásra jogosultak 7,63 százaléka, 3442 fő adta le szavazatát megyénk 5. számú választókerületében (két hete 7,05 százalékos volt 11 órakor a részvételi arány). A legközelebbi adatok 13.30 körül várhatók.

A 45.140 választásra jogosultból 2.718 fő ment el szavazni Csornán 11 óráig. A legnagyobb arányban Cakóházán járultak az urnákhoz, a 46 szavazásra jogosultból tízen már leadták voksukat. Ez a szavazók 21,74 százalékát jelenti.Részvételi adatok 9 órakor
A 9 órás napközbeni jelentés számadatai alapján az 5. számú választókerületben a választásra jogosultak 2,75 százaléka, összesen 1243 fő adta már le szavazatát. (Az első fordulóban, november 8-án 9 óráig 1186 fő, az érintett választópolgárok 2,68 százaléka szavazott.)
A következő napközbeni jelentés 11.00 órakor lesz, ennek eredménye kb. 11.30 után várható, mert a körzet 100 szavazókör adatainak összegyűjtése mintegy fél órát vesz igénybe.

Elkezdődött a szavazás
Az első napközbeni jelentés adatait szerint 7.00 óráig szerint a választásra jogosultak 0,28 százaléka szavazott.
A következő részadatok 9 óra után várhatók.

Csornán és környékén országgyűlési képviselőt választanak
Ma reggel 6 órakor rendben megnyíltak a szavazóhelyiségek megyénk 5. számú választókerületében, Csornán és környékén.

Az időközi országgyűlési képviselőválasztás 2. fordulója keretében 19 óráig adhatják le voksaikat az érintett választópolgárok.

Összesen 45140 személy élhet ma törvény adta jogával és járulhat az urnákhoz a választókörzet 76 szavazókörében.

Győr-Moson-Sopron megye 5. számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell új országgyűlési képviselőt választani, mert Áder János, a térség parlamenti képviselője mandátumot szerzett a júniusi európai parlamenti választáson, és lemondott az országgyűlési képviselőségről. A választás első fordulóját két héttel ezelőtt tartották, de az érvénytelen lett, mivel a választásra jogosultak mindössze 21,75 százaléka járult az urnákhoz, az érvényes szavazáshoz szükséges több mint 50 százalék helyett. A második fordulóban ugyanaz az öt jelölt indul, aki az első fordulóban megmérette magát.

A második forduló akkor lesz érvényes és eredményes, ha a választókerület választópolgárainak több mint egynegyede elmegy szavazni, képviselő az lesz, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapja.

Olvasóink írták

296 hozzászólás
 • 296. gjozsi88 2009. december 03. 16:57
  „Rick!
  De ugye nem az az érv, amit nem hallok meg, hogy a szocik ebben az országrészben (ellenben az ország más részén számtalan dolgot) nem építettek semmit, akkor helyes , hogy jobboldali régióként a Fidesz sem tesz semmit?”
 • 295. gjozsi88 2009. december 03. 16:52
  „még annyit:
  A próbálkozásaim közvetítésének sikertelensége e kérdésben, ellenérvek hiányában arra enged következtetni, hogy a fogadóképesség erösen korlátozott a te oldaladon! De ezt megszoktuk!
  Én azért megpróbálok fényt gyujtani a sötétben!”
 • 294. gjozsi88 2009. december 03. 16:41
  „rick!
  Látod személyeskedsz és semmivel nem tudod megcáfolni egyetlen állításomat, mint azzal, hogy azt állítod: ostobaság!
  Ez akkor tud ostobaság lenni, ha megcáfolod!
  A maflaság meg attól maflaság, hogy neked évekig fujták, hogy az oroszok igy, meg úgy, minden rosszat, az is gonosz aki velük üzletel...stb! Most meg azzal kérkedik a Viktor, hogy szükség van az oroszokkal kapcsolatra! Ti meg nagy maflán néztek és azt állítjátok, hogy igaza volt akkor is és most is! Pedig a két állásfoglalás egymással szemben áll!
  Arról nem beszélünk, hogy ezt a találkozót az oroszok nem kommentálták, pedig hivatalos volt, mig a Gyurcsány magán látogatásáról volt még kép is!?”
 • 293. rick 2009. december 03. 16:32
  „292.

  Sajnos a próbálkozásaid látásra, hallásra, gondolkodásra vonatkozóan nem járnak igazán sikerrel.
  Az általad érveknek és alátámasztásnak gondolt szövegeid pedig jobbára merő ostobaságok.
  Ezt még tetézi az a tény, hogy jóllehet mások érveit meg sem érted, magadon kívül mindenkit maflának gondolsz.

  Az egyik lehetőség, hogy egy sötét fajankó vagy, a másik pedig az, hogy egy hideg és számító gazember.
  Tulajdonképpen mindegy is, túlzottan sokat nem érdemes foglalkozni veled.”
 • 292. gjozsi88 2009. december 03. 16:17
  „jánosi!
  De ebben az országban élek, csak én megpróbálok látni, hallani és gondolkodni!
  Saját véleményemet érvekkel alátámasztom, mely nálatok mint a példa igazolja hiánycikk!!!”
 • 291. jánosi 2009. december 03. 16:00
  „gjozsi
  Én lezártam ! Te nem ezen a földön, ebben az országban élsz !”
 • 290. gjozsi88 2009. december 03. 15:14
  „még annyit:
  Az is élet és tény, hogy a zemberek, nyakig eladósodtak, föként a fidesz lakáshitelei miatt, ezért élnek rosszabbul, de ezt a szerzödést önként irták alá!
  Ez nem a szocik büne!
  Hogy emiatt nem kell termelni, mert nem tudják megvenni, ezért dolgozó sem kell, ez a hülyeség következménye!!!”
 • 289. gjozsi88 2009. december 03. 15:09
  „Milyen eseményekre gondolsz?
  Hogy a világgazdasági elit és a pénzvilág, a különbözö minösítők jelenleg abszolut pozitivan ítélik meg a kormány intézkedéseit?
  Hogy a jobboldal felé elég határozott elitélö üzeneteket küldenek?
  Ez az élet és ez az én állításaimat támasztja alá!!!”
 • 288. jánosi 2009. december 02. 20:11
  „gjozsi
  az események, az élet a cáfolatod ..................”
 • 287. gjozsi88 2009. december 02. 16:07
  „jánosi!
  A hozzászólásod akkor lenne hiteles, ha tételesen sikerülne megcáfolnod az állításaimat!
  Amit leirtál az üres fröcsögés!!!”
 • 286. gjozsi88 2009. december 02. 16:06
  „Ha az általam leírtakra csak ennyit sikerült összevakarnod...!
  No comment!
  A konkrét kérdésre, hogy jobboldali régióként, miért nem az általatok támogatott fidesztöl kéritek számon az elmaradt elkerülöt, nincs válasz!
  (a szocik több száz km autópályát és gyorsforgalmi utat csináltak az elmúlt idöszakban az egész országba! tehát nem volt rá elég 4 év az csak duma! A fidesz csak a saját hatalmi ambiciói érdeklik, tojik a mafla bázisára!)”
 • 285. rick 2009. december 01. 18:32
  „283.

  "A Horn miért épített volna, amikor ez a régió következetesen a jobboldalt támogatta?"

  Ja, hogy ez nálatok így megy és te ezt tökéletesen rendjén valónak találod?
  Na, ezért mentek ti a <moderálva>
  Többek között.”
 • 284. jánosi 2009. december 01. 17:56
  „Ha a dumát energiatermelésre lehetne használni, gjozsi egyedül ellátná Magyarországot ..........”
 • 283. gjozsi88 2009. december 01. 17:27
  „rick!
  Azt a kérdést tettem fel, hogy az Orbán kormány egy kapavágást sem tett az elkerülöért azt miért nem kéred számon?
  A Horn miért épített volna, amikor ez a régió következetesen a jobboldalt támogatta?
  Hogy miért vagyunk szarba?
  Mert a lakosság nyakig el van adósodva, és emiatt a jövedelme jelentös részét hiteltörlesztésre fordítja, igy nem kell neki gyártani és emiatt munkás sem kell! Ez pedig a fidesz lakásprogramjának köszönhetjük, mellyel akkor nagyon verték a mellüket! Az állam bevételei csökkennek a kiadásait nem engedik lefaragni (lásd népszavazás, 2/3 os törvények elutasítása)
  Ezzel gyengült a forint, mert a külföld ezt nem volt hajlandó finanszirozni, és addig mig a Bajnai a megszorításokat be nem vezették, addig, a többek közt a fidesznek köszönhetö adósok, hónapig fizették a magas devizahiteleket! A fidesz ebben is ártott a népnek, csak ti bámultok és nem értitek, hogy szavazógépnek, balfaszkának vagytok nézve!”
 • 282. rick 2009. december 01. 17:07
  „281.

  Na és a Horn érában miért nem történt semmi? Na és 90 előtt???

  Bakker, az elmúlt 60 évben 2x4 évig volt konzervatív kormánya Magyarországnak.
  Ugye nem kizárólag emiatt vagyunk sz*rban???”
 • 281. gjozsi88 2009. december 01. 16:07
  „Az elkerülöhöz visszatérve: Senki nem válaszolt, hogy az Orbáni érában miért nem történt egy kapavágás sem, pedig a térség erösen fideszes régió???”
 • 280. gjozsi88 2009. december 01. 16:05
  „még annyit!
  Tudod mitöl lesz az euró ujra 320 ft?
  Ha az a zavarodott elméjü jobboldal, figyelembe véve a mostani összevissza megszólalásait, kormányra kerül és megpróbálja beváltani a sületlenségeit, minden külsö, határozott figyelmeztetés ellenére!
  Amiröl ti semmit nem tudtok, mert a jobboldali média ezt nem közvetiti!
  Azt is elég nevetséges elhinni, hogy az Orbán járt a Putyinnál és megmondta neki, amiröl kinnt nem tudnak! Az orossz miniszterelnöki honlapon erröl szó nincs, ellenben a Gyurcsány család vacsoráztatásáról még kép is van!!!
  Persze mégis csak a baloldal hazudik, miközben az ügyészség segítségével, évek óta csak a Zcucshlag és Hunvald ügy különbözö mozzanatait próbálják melegen tartani, miközben a jobboldali önkormányzati mutyikról nem vagytok hajlandók tudomást sem venni!”
 • 279. gjozsi88 2009. december 01. 15:58
  „pinquin!
  A mostani kormány elérte, hogy a világgazdasági válság hatásaként 320 ft-ra gyengült forint stabilan 260-270 közt mozog, melynek feltétele a mostani költségvetés, melyet mind a pénzvilág, mind az IMF támogat, amit egyértelmüen közölt is!!!!
  A következö kormány sem tehet mást, mint követi a mostani gazdaságpolitikát, mert CSAK ezt hajlandó finanszirozni a pénzvilág!
  Az általad támogatott Fidesz arról beszél, hogy a költségvetés bevételei nem realizálódnak, de növelni akarja a kiadásokat,( a módosító inditványokban 450 milliárddal, számos esetben egy tétel forrás több tizszeresét akarja elkölteni, abszolut konzekvensen!)
  Nekünk saját pénzünk nincs! Ugyanis olyanra költjük, mint a népszavazási kérdések, utazási kedvezmények, mértéktelen önkormányzatok..STB! Ez a költségvetés azokat a reformokat tartalmazza, amit a fidesz nem furt meg!!!( népszavazás illetve 2/3-os törvények elutasítása)
  Szeretném felhívni a figyelmed, hogy a magyar adósság 76%-t a lakossági és vállalati hitelek teszik ki fele-fele arányban, a 24%-a állami hitel, melyben jelentösen benn vannak a fideszes önkormányzatok, azok adósságai és nem utolsósorban a müködésre kibocsátott kötvények! (csornai önkormányzat 20 milliárdos kötvény)
  Ha már ott tartunk, hogy ki mit szavazott meg és nem szavazott meg: itt fontos megjegyezni, hogy a fidesz az elmúlt idöszakban egy nyugdijemelést nem támogatott, nem támogatta az adótörvényeket sem, igy a bennük lévö adósáv szélesítést sem, aminek következtében az átlagkeresö havi fizetést kapna plusszba, nem támogatta a 7 milliárdos töblet támogatást a rendörségre...stb!”
 • 278. gjozsi88 2009. december 01. 15:43
  „A 85 ös ütvonal felújításának része a csornai elkerülö!!!”
 • 277. jánosi 2009. december 01. 13:34
  „273.
  gjozsi
  Az enesei elkerülő útnál kezdődik a csornai elkerülő építése ? Na ez a színvonalad ...........”
296 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zászlót avatott a városrész

Garta új címere és zászlaja az 1875-ös népszámlálás jegyzőkönyvei alapján készült. A címeres zászlót… Tovább olvasom