Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Csornai testületi ülés: strand, kórház, parkgondozás...

Csorna - Este hét órakor ért véget a délután fél ötös kezdéssel meghirdetett csornai képviselő-testületi ülés. Nem a napirendek száma miatt fejeződött be ilyen későn a tanácskozás, hanem azért, nem kezdődött el időben.
Az ülés előtt ugyanis bizottsági ülés volt, mely elhúzódott. A téma a csornai termál jövője volt. A strandot üzemeltető Kerti Park kft. azt kérte, a testület december 31-ig adjon haladékot az ígért fejlesztések elvégzésére.

Az eredeti időpont szeptember vége volt. Az úszómedence, illetve a melegmedence téliesítését ígérte korábban a Kerti Park. Ahogy a cég képviselője fogalmazott: a beruházáshoz banki hitelt kértek. A bank azonban csak beleegyező csornai nyilatkozat esetén finanszírozza a munkákat. A képviselők abban maardtak a napirend végén, hogy az október 20-i testületi ülésre halasztják a döntést. A kft.-nek addig kell a beruházás részleteit kidolgozni. Turi György polgármester úgy fogalmazott, hogy bizonytalan alapokra nem hozhatnak felelős döntést, ezért kell várni október 20-ig.

A testületi ülés további részében a Margit kórház igazgatói állására kiírt pályázat elbírálása szerepelt napirenden. Ezzel azonban nem kellett sok időt eltölteniük a képviselőknek. A munkára ugyanis senki nem ajánlkozott, így abban maradtak, hogy a kiírást újra megjelentetik.

A helyi újság kiadásáról is tárgyaltak. Az önkormányzat három vállalkozótól kért ajánlatot. Közülük egy győri egyéni vállalkozó kínálata volt a legkedvezőbb, melyet elfogadtak. Legközelebb októberben jelenik meg a városi lap.

Az ülés végén arról is határoztak, hogy közbeszerzést írnak ki a város hóeltakarítási, köztisztasági és parkgondozási feladataira.

Olvasóink írták

 • 7. Lacikó 2008. október 01. 19:55
  „A közmunkás ne a szép őszi színben játszó lombot sepregesse,hanem ásson árkot,szüntessen meg ill.szemét hegyet stb stb.Úgy majd vállal munkát eztán magától is.”
 • 6. George 2008. szeptember 30. 22:23
  „Tudomásul kell venni, hogy a kert park csak azért tartja a termált, hogy a használt termálvizet ne kelljen visszaszivattyúznia a földbe.
  A másik: az önkormányzat pályázaton "nyert" közmunkásokat.
  Azok nem takaríthatnak?”
 • 5. Lacikó 2008. szeptember 30. 17:28
  „Gangó!Miért sértenél,örülök,hogy van olyan ember az országban akinek ez az 1 baja van.Egyébként a jéket valami barom találta ki,amit most valaki meg szeretné szüntetni,de vannak kerékkötőik.”
 • 4. gabe 2008. szeptember 30. 13:57
  „Én ezt így írtam volna:

  "Csornai testületi ülés: strand, kórház, elkerülő, munkahely
  Megcsináltuk !
  Termálfejlesztés : lenyírtük a füvet. Kétszer is !
  Kórházfejlesztés: növeltük az adósságot, arányosan az ágyhelyek csökkentésével
  Elkerülő:már régen kész van: Bősárkány-Acsalag-Osli-Szárföld-Rábatamási-Bogyoszló-Szilsárkány
  Munkahely: szerveztünk fél óránként buszt Győrbe"”
 • 3. gango 2008. szeptember 30. 08:12
  „Lacikó!
  Ha meg nem sértelek a helyesírásra kicsit nagyobb figyelmet is fordíthatnál!”
 • 2. Lacikó 2008. szeptember 29. 21:24
  „Termált visszavenni,elzavarni a mocskos labancot,megsarcolni a városon áthalad ó kamionokat,abból tellene a termálra.A sarcra ne kérjenek engedéjt,mert joci és bandátársai leszvazzák,mint ma a körgyűrűt.Láttam a közvetíést a házból.Joci padtársa aludt.Ha minden mszmp-s aludt volna az elmúlt évtizedekben,most nem lenne ennyi szar körülöttünk.Jó éjt.”
 • 1. Putyilov 2008. szeptember 29. 20:57
  „Tehát 2010-ig nem lesz normális termál. Mert addig simán elhúzzák a dolgot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emberéleteket követelő veszélyes útszakaszok

Rábaköz - A rendőrségi statisztikák szerint csökken a súlyos és könnyű sérülésekkel járó balesetek… Tovább olvasom