Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Csornai tervek

Csorna idei költségvetése egyetlen fillért sem tartalmaz utak felújítására, korszerűsítésére. Arra sincs pénz, hogy – miként a korábbi években – a lakosság bevonásával járdafelújítást végezzenek a városban – jelentette ki Háncs Károly, az önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke, hozzátéve, hogy ilyesmire eddig nem volt példa.
Háncs Károly szerint néhány évvel ezelőtt a csatornázás és gázberuházás után nagy elszántsággal láttak hozzá az utak és járdák rendbetételéhez. A gazdasági bizottság javaslatára elkészített hosszú távú tervben részletesen rögzítették a felújítás sorrendjét is. 2000-ben például önkormányzati és pályázaton nyert pénzekkel együtt 41 millió forintot költöttek útfelújításra. A lakossággal közösen elvégzett járdafelújításra 5,2 milliót, az önkormányzati ingatlanok előtt húzódó járdák rendbetételére 5,3 millió forintot fordítottak. 2001-ben az utak rendbetételére 53,5 millió, a lakossággal együtt elvégzett járdafelújításra 11,2 millió forint állt rendelkezésre.
– Ám ehhez képest az idei kilátások borúsak.
– Sajnos úgy változott az önkormányzat anyagi helyzete, hogy képtelen ilyen összeget biztosítani az utak és járdák felújítására – állítja a gazdasági bizottság elnöke, aki szerint évente legalább 50 – 55 millió forintot kellene elkölteni erre a célra.
Minden negatívum ellenére azonban az érintett lakók vélhetően örülnek annak, hogy a Bocskai és Uszoda utcát felújítják ebben az évben. A munkálatok költsége 11,5 millió forint. Ebből nyolcmilliót a megyei területfejlesztési tanács pályázatán nyert az önkormányzat, a hiányzó összeget saját forrásból kell előteremteni. Erre az önkormányzat kötelezettséget vállalt.
Természetesen a lakossági igények ennél jóval nagyobbak, hisz van olyan utca, ahol az emberek aláírást gyűjtöttek, kérve az út felújítását. Ugyancsak lehangoló a kép a járdafelújítások tekintetében, merthogy arra sincs pénz. Pozitívum viszont, hogy az idei költségvetésben 3,5 millió forintot különítettek el kátyúzásra, s ehhez az összeghez sikerült még kétmilliót, Háncs Károly szavait idézve, „ hozzávarázsolni " . Ez pedig azt jelenti, hogy ebben az esztendőben jelentősebb kátyúzási munkák lesznek, mint korábban voltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz összefogást akar

– Következetesen és kőkeményen számon kérjük az MSZP-n választási ígéreteit –… Tovább olvasom