Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Csornai táncosok a bécsi magyar bálon

Egyórás műsort adott a bécsi magyar nagykövetség bálján a csornai Pántlika néptáncegyüttes. Hercegeket, grófokat, bárókat táncoltatnak a rábaköziek, már tizenhat esztendeje.

A bécsi magyar nagykövetség bálján vendégszerepeltek a csornai pántlikások. A néptáncegyüttes 1996 óta rendszeres szereplője a rendezvénynek, idén is közel egyórás műsort adtak. Hercegeket, grófokat, bárókat táncoltattak meg a rábaköziek.

A magyar bált a Szent István Egylet szervezi meg évről évre. Az idei a huszadik mulatság volt a sorban, amelyet Habsburg György nyitott meg. Jótékony célja van a megmozdulásnak, a bevételből határon túli magyar diákok tanulását támogatják. Felvidéken, Kárpátalján, Erdélyben és Délvidéken eddig hétszáz diákot segítettek a sikeres érettségihez.

A csornai pántlikások 1996 óta kapnak meghívást a bécsi magyar bálra.
A csornai pántlikások 1996 óta kapnak meghívást a bécsi magyar bálra.


Okolicsányi Szilvia, a Szent István Egylet ösztöndíjfelelőse kijelentette: a diákok mind rászoruló, jól tanuló, magyarul beszélő gyerekek. Évente meglátogatják az iskolákat, az ösztöndíjalap a nagykövetségen megrendezett bál tiszta bevételéből töltődik fel. Száz mecénás is a támogatók között van, így a Régi Magyar Társaság együtt az Osztrák Régi Társasággal. A bálban nyolcszázan vehettek részt.

A Pántlika néptáncegyüttest – nem először – a budapesti Puka Károly és cigányzenekara kísérte. A műsor után a táncosok a közönséget is megforgatták. Közel egy órán keresztül tehát a nagykövetségen a magyar népzene és néptánc volt az attrakció.

Olvasóink írták

  • 1. nosigno 2011. március 10. 15:14
    „És útban hazafelé bevásároltak cukorból :))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felrobbant egy kazán Rábapatonán - fotók

Családi ház kazánja robbant fel szerda késő délután Rábapatonán. Egy embert füstmérgezés gyanújával… Tovább olvasom