Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

Csornai szavazatvásárlás? - ˝Félremagyarázott szavak sorozata˝

Képviselői nyilatkozattal, s ezek cáfolataival folytatódott a csornai MSZP kontra Balogh Csaba ügy. Ki és kivel egyeztetett, valamint mikor, ki, miért szavazott és miért nem? A „szavazatvásárlási" ügyben a központi nyomozó főügyészség az illetékes.

Balogh Csaba csornai, volt MSZP-s önkormányzati képviselő nyilatkozatot küldött szerkesztőségünkbe, melyben kifejti: Papp József és Turi György egyeztetett az októberi választások után. Arról is ír, hogy a helyi televízió tulajdonosa nem tartozott neki, így nem is befolyásolhatta testületi döntéseit. A „megszólított" politikusok is reagáltak a Kisalföld érdeklődésére.

Titkos találkozó a Béke utcában

Balogh Csaba leírja: az őszi választás előtt két nappal az MSZP egyértelműen Turi György javára léptette őt vissza a polgármester-jelöltségtől. „A választás másnapján megindult az egyeztetés Papp József és Turi György között. Igaz, utóbbi akkor még elhatárolódott bármiféle együttműködéstől – fogalmaz. – Másfél, két hónappal később már Turi György Béke utcai lakásán folytak az egyeztetések." Balogh Csaba úgy látja, az első komoly konfliktus a csornai parkgondozói szerződés felbontása miatt alakult ki. „Papp József azzal vádolt meg, hogy önös érdekből kezdeményeztem a parkszerződés felbontását" – emlékszik vissza a történtekre. Ezzel szemben kijelenti: igazolódott, hogy lehet a parkgondozást olcsóbban is elvégezni, mint eddig, ám ebből neki és családjának semmilyen anyagi haszna nincs – állítja. A képviselő érinti közleményében a csornai tévés vállalkozó állítólagos tartozását is. Szerinte „félremagyarázott szavak sorozata eredményezhette az alaptalan vádakat, hiszen szó sem volt kifizetetlen számlákról". A cég, melynél dolgozik, sem végzett 450 ezer forint értékű munkát a Molnár kft.-nek, tájékoztat a képviselő. A parkgondozásért járó összeget a társaság október 14-én fizette ki.

Turi György
Turi György


Balogh Csaba felteszi a kérdést is nyilatkozatában: vajon miért sokallja Turi György a nyilvánosságra most megszavazott összeget, amikor 2007-ben csak önkormányzati újságra havonta 959 ezer forintot adott ki a város? „Turi György talán Papp József vállalkozását szeretné megbízni az önkormányzati hírek közlésével?" – kérdi. Úgy véli, a polgármester azzal, hogy nem írja alá a médiaszerződést, nem a testületi határozat és a törvények szerint cselekszik. „Állandóan azt tapasztalom, hogy a polgármester szembemegy a többség akaratával, vitázik, pereli a várost a saját hárommillió forintos szabadságmegváltásáért" – szögezi le.

A végén megjegyzi, április 3-án Papp József megbeszélésre hívta, ahol válaszút elé állította: vagy lemond minden tisztségéről, mandátumáról, vagy ha nem, megteszi az ügyészségi feljelentést. Balogh Csaba kijelenti: nem tart a hatóságok vizsgálatától, mivel senkivel nem kötött alkut, anyagi előnyhöz nem jutott szavazatai által.

Papp József
Papp József


„Engem akar besározni"

A Kisalföld megkérdezte a két megszólítottat is. Papp József volt polgármester úgy fogalmazott: az ügyészségi eljárástól való félelemből született, szánalmas vergődés Balogh Csaba nyilatkozata.

– Engem akar besározni, ezzel próbálja az általa elkövetett és nyilvánosan bevallott dolgokat kicsinyíteni vagy elkendőzni – tette hozzá. A volt országgyűlési képviselő úgy gondolja, helyes döntést hoztak, amikor Balogh Csabát visszaléptették a választások előtt, amit elmondása szerint akkor jelöltjük is támogatott. Elismerte, többször is beszéltek Turi György polgármesterrel.

– Balogh Csaba büszke rá, hogy a hátunk mögött egyezkedik a Fidesszel, azt nyilatkozta, hogy a bal- és jobboldal együttműködését akarja. Részéről ez erény, ám ha én beszélek az ő jelenlétében óriási többséggel megválasztott jobboldali polgármesterrel, az tőlem bűn? Az az állítás, hogy a polgármester az én vállalkozásomat szeretné megbízni az önkormányzati hírek közlésével, egyszerűen marhaság. A parkszerződés felbontásával kapcsolatban csak annyit, Balogh Csaba vallotta be tanúk előtt, hogy szakoktatói állást ígértek neki. Azzal a kijelentésével, hogy feljelentéssel zsaroltam, a saját csapdájába esett, hiszen legutóbb a Kisalföldben ennek ellenkezőjét állította: csak az internetről értesült az ügyészségi feljelentésről. Ennyit Balogh Csaba igazmondásáról.

Balogh Csaba
Balogh Csaba


„Érdemi hatása nem volt"

Turi György úgy jellemezte Balogh Csaba nyilatkozatát, hogy kínos magyarázkodás.

– Balogh Csaba visszalépése szintén az MSZP belső ügye volt, soha nem kértük őket erre. Ráadásul arról nem is szóltak a hírek, hogy a javamra lépett volna vissza. Ismerve a választási eredményt, érdemi hatása nem volt lépésüknek – reagált Turi György. – A választások óta egyébként egyszer egyeztettem az MSZP képviselőivel, éppen Balogh Csaba kezdeményezésére. A testületi erőviszonyokat figyelembe véve szükségesek is az egyeztetések, egy-egy döntés előkészítése előtt például a Fidesszel is rendszeresen vannak ilyenek. Azt már sokszor elmondtuk: a nyilvánosság biztosításával egyetértünk, ám frakciónk az összeget nem tudja elfogadni. 2007-ben valóban drágán rendeltük meg az újságot, ezt azonban a Fidesz-frakció egyhangúan támogatta. A szerződés felbontását én kezdeményeztem és kerestünk olcsóbb szolgáltatót.

A szabadságmegváltásommal kapcsolatban nem indítottam pert, erre három éven belül van lehetőségem. Ismerve az önkormányzat anyagi helyzetét, nem éltem a lehetőséggel. A médiaszerződés jogi sorsa az illetékes hatóságok állásfoglalása után dől el.

Olvasóink írták

 • 15. merzsebet 2011. április 28. 22:45
  „Hát igen szavakon lovagolunk ez megy Csornán azért tart szegény város itt.
  Kiöntöttük a fürdővízzel a gyereket/a lényeg/.Az önkormányzat csődközelben közben elkótyavetyélt pénzek,maga mellett szavazó képviselő.....Ez nem számít,nem is fontos,hisz emberek vagyunk.Rágjuk csak a nemlétező csontot.Egy kivetkőzött MSZP-s magyarázza a bizonyítványát.Szólásszabadság van,teheti.Besároz közben másokat.Na ez a fontos és igaz.Én azt olvastam hogy a magyarázkodó akart találkozni a polgármesterrel,de lehet hogy nem tudok olvasni.Mivel csak listás vitte a főnökét is.Piszkos nagy egyezkedés folyhatott ha mint olvasom a Fidesz mellett szavaz fontos kérdésekben.Mit is kért? A parkgondozás felbontását? Hol is dolgozik?Azt nem is kérdezem hogy ki szerette volna a parkgondozást...most már lényegtelen.És ez a ValóSág,a többi a show.Ugye cirkusz kell a népnek ha kenyér már nem adatik meg ?Mi meg hü...bevesszük.A lényeget meg már ...elfelejtettük.Tényleg mi a lényeg?????”
 • 14. ValóSág 2011. április 26. 18:59
  „Kedves merzsebet!

  A Fideszeseket nem hívja a lakására! A különbség "árnyalatnyi"!”
 • 13. merzsebet 2011. április 26. 11:06
  „ValóSág :Honnan tudod hogy nem egyeztet a Fidesszel?.Ki a szövetséges és kinek? Hova szavaz az MSZP/most már csak volt képviselője/?A Fideszhez.Valaki olyan szépen mondta ő a mérleg nyelve.Hát beragadt.!!!
  A lényeg a figyelem elterelés a valós problémákról:az MSZP segítségével megszavazott pénzekről .Mikor mindig azt nyilatkozzák hogy nincs pénz ,utakra,kórházra,játszótérre,stb.Nem baj cirkusz van,ha kenyér nincs is.
  korgó gyomorral,de csámcsogni lehet.Szép napot.”
 • 12. ValóSág 2011. április 26. 04:45
  „merzsébet!
  A polgármesteri hivatalban szokás ám egyeztetni a pártokkal! Nem a lakáson! Ez egy kicsit több, mint gyanus! De nem ám a fidesszel egyeztet a polgármester úr! Hát kivel mással, mint szövetségesével, az emeszpével.! Ez van! Csornán sajnos így mennek a dolgok! Szegény Csorna! Mi lett Belőled! Kedvenc kisvárosom! Szegény csornai emberek!”
 • 11. merzsebet 2011. április 25. 13:31
  „embertelennek.... semmit nem tud.Magyarázza a bizonyítványát.Pártfegyelem mindkét részről van./Ha jól nyomon követem az eseményeket a polgármester nem foglalkozott volna vele,ha nem szólította volna meg.Azon kívül neki kötelessége a pártokkal egyeztetni/Úgy látszik rá nem vonatkozik,mármint a pártfegyelem..Sajnálom velem egy idős,elásta magát.A lényeg a megszavazott 4.5 milla meg a havi majdnem 1 milla megszavazása már feledésbe merült.Jól ki van ez találva.Nyilatkozik a TV-ben kinek is a tulajdona?”
 • 10. embertelen 2011. április 20. 18:20
  „Vajon mit tudhat ez a szerencsétlen Balogh Csaba, hogy mindenki őt üti, a polgármester, a fidesz, az mszp és a jobbik is. Egyszerűen undorító és nevetséges. Azt javaslom az általam felsoroltaknak, keressenek maguknak más játékot és azon vesszenek össze.”
 • 9. 1120 2011. április 20. 12:38
  „Hoppácska! Hát már a cikkből kiderül, hogy a Turi-Papp tandem egyik tagja hazudik!

  "Elismerte, többször is beszéltek Turi György polgármesterrel."-ezt mondja Papp.

  "A választások óta egyébként egyszer egyeztettem az MSZP képviselőivel."-ezt mondja Turi.

  :D :D :D”
 • 8. 1120 2011. április 20. 12:32
  „A végére hagytam a legviccesebbet: "Engem akar besározni." (Ti. B. Cs.)

  Ember! Téged a világon SENKI nem akar már besározni és tudod, hogy miért nem? Ugyanazért, amiért senkinek eszébe nem jut homokot szállítani a Szaharába! :D”
 • 7. 1120 2011. április 20. 12:28
  „"Az az állítás, hogy a polgármester az én vállalkozásomat szeretné megbízni az önkormányzati hírek közlésével, egyszerűen marhaság."

  Olyan biztos ez? Na persze, ha az igazmondásáról híres emeszpés főmufti állítja, akkor biztosan... :)”
 • 6. 1120 2011. április 20. 12:25
  „"Elismerte, többször is beszéltek Turi György polgármesterrel."

  Nocsak-nocsak... Mik ki nem derülnek! Nyilván az MSZP-Korona megállapodás MSZP-re vonatkozó részeit hagyta figyelmen kívül B. Cs. Ez a "bűne". Szánalmas...”
 • 5. 1120 2011. április 20. 12:20
  „"Papp József volt polgármester úgy fogalmazott: az ügyészségi eljárástól való félelemből született, szánalmas vergődés Balogh Csaba nyilatkozata."

  Elvtárs! Azok a fránya reflexek... Ezt majd hadd döntse az ügyészség! Egyébként reményeim szerint nincs már messze az az idő, amikor a TE összes viselt dolgaidat fogja tárgyalni az ügyészség. Pl. azt, hogy polgármesterséged idején miért menekült szinte valamennyi befektető hanyatt-homlok ebből a kiváló közlekedési csomópontban lévő városból és miért települt inkább Enesére, Veszkénybe, Jánossomorjára...stb. Mindenesetre ha a "pusmogásoknak" csak a negyede igaz, akkor én a helyedben már most csomagolnék!”
 • 4. tettes 2011. április 20. 07:08
  „Gabesz!Már reggel van ,tehát kezdheted!!!”
 • 3. GabeszI 2011. április 19. 20:58
  „Igen, ezért van a mi kis városunk ott, ahol van. Úgy gondolom, hogy ehhez a cikkhez nagyon jól passzolna néhány olyan hozzászólás, szófordulat, amely nem állná meg a helyét egyetlen Kazinczy versenyen sem.
  Azon egyszerű okból, hogy eme késői órán a kedves moderátornak ne legyen már dolga, ezennel be is fejezném hozzászólásomat a témához.”
 • 2. tettes 2011. április 19. 20:14
  „Ehhez???Mit??Miért??Kinek??”
 • 1. Goldman 2011. április 19. 15:08
  „Látom ehhez már senkinek nincs kedve hozzászólni...:)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leszedték a kőgolyókat a kapuvári Szent Anna templomról - Galéria

Az összes kőgolyót leszedték a kapuvári Szent Anna templom kupolájáról hétfőn. Tovább olvasom