Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Csornai Reménysugarak: programok civil alapból

Egy éve még üres volt, idén 1,2 millió forinttal töltötték fel a csornai civil alapot. Az önkormányzat elsősorban rendezvényeket támogat a keretből.
Tavaly nem került rá, de idén 1,2 millió forintos civil alapot hozott létre a csornai önkormányzat. A szervezetek elsősorban rendezvényeik szervezéséhez igényelhettek támogatást a keretből. Igényeltek is, hiszen több mint kétmillió forintra érkezett be pályázat. A képviselő-testület döntött az összeg felhasználásáról. Összesen tizenkét civil csoport kapott különböző nagyságú támogatást. Lesz például kórustalálkozó, egészségvédelmi nap, tábor, kirándulás.

A város évekkel ezelőtt hozta létre a civil alapot, melyet minden évben a költségvetés készítésekor töltöttek fel. 2013-ban nem futotta erre, de ebben az évben sikerült forrást biztosítani. A Bárdos Kórus kórustalálkozójára 190 ezer forintot, a vakok és gyengénlátók megyei egyesületének csornai csoportjának kulturális rendezvényekre 100 ezer forintot ad az önkormányzat. A Polgári Lövész Sportegyesület versenyekhez 100 ezer, az evangélikus gyülekezet a templomszentelési emlékünnepre 50 ezer, a Reménysugár Egyesület kirándulás szervezésére 100 ezer forintot kap az alapból. 80 ezer forintot utalnak a Cum Deo Pro Scola Rakocziana Alapítvány sportos, játékos, egészséges életre nevelő foglalkozásaira. A Hungarovelo Biciklis és Sport Klubot 100 ezer, a Díszmadár Tenyésztők Egyesületét 100 ezer, a Csornai Nőegyletet 60 ezer forinttal támogatja a város. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége helyi csoportja 100 ezer forintban részesül, melyet előadások szervezésére fordíthat. A Máltai Szeretetszolgálat csornai támogatószolgálata fogyatékkal élők nyári táboroztatásához 100 ezer, a Szárazfa Nyugat-dunántúli Népzenei Egyesület népzenei táborhoz 120 ezer forintos segítségre számíthat.

A Reménysugár Egyesület rendezvényei mindig jó hangulatban telnek. A kirándulásokat, klubdélutánokat a civil alap is támogatja.
A Reménysugár Egyesület rendezvényei mindig jó hangulatban telnek. A kirándulásokat, klubdélutánokat a civil alap is támogatja.


A sérült fiatalokkal, gyerekekkel foglalkozó Reménysugár Egyesület rendre olyan programokat állít össze a támogatásból, mely tagjaik életét teszi színesebbé. Idén Mosonmagyaróvárra kirándulnak, a Futura interaktív kiállítását nézik meg.

– Igyekszünk minden évben kihasználni a civil alap által nyújtott lehetőséget – mondta a Kisalföldnek Papp Imréné, az egyesület titkára. – Szerveztünk már klubdélutánokat, kézmű- ves-foglalkozásokat, kerti partikat az önkormányzati támogatásból. Ezeket mind nagyon élvezik a gyerekek és a fiatalok, hiszen mozoghatnak, játszhatnak és persze együtt lehetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Talpig málnában a széchenyisek Csornán

Széchenyis málna nyert a Hanság-Fertőmenti szövetkezet gyümölcsös, zöldséges jelmezversenyén. A… Tovább olvasom