Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Csornai pályázatok: Cáfol a fejlesztési tanács elnöke

Csorna - A Kisalföld március 28-i számában megjelent, „Sorozatban elbukott csornai pályázatok" című írásunkra reagált Molnár Csaba, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke.
Molnár Csaba úgy véli, hogy Gyopáros Alpár csornai alpolgármester nyilatkozatában „számos pontatlan, és tényszerűen valótlan állítás is található".

Molnár Csaba közleményében leírja: Csorna a Nyugat-dunántúli Operatív Program eddig meghirdetett hét pályázata közül egyre nyújtotta be pályázatát az iskolafelújítás témakörében. Ezt a pályázatot a közreműködő szervezet, a VÁTI befogadta, szakmai bírálata most zajlik.
A Széchenyi-iskola homlokzatfelújítására és nyílászárócseréjére benyújtott 20 millió forintos igényt az önkormányzat a HÖF CÉDE forrásra nyújtotta be. Összesen 366 pályázat érkezett erre a kiírásra, melyből 92 kapott támogatást. Csorna a szakértői bizottságtól 78 pontot kapott, a 88 pont feletti pályázatok kaptak támogatást.

Az Egerfa és Erkel Ferenc utcák rendbetételére ugyan nyertünk 7 milliót, de nagyon rossz feltételekkel – fogalmazott a cikkben az alpolgármester. Az úgynevezett TEÚT-pályázatra 8 millió forintot igényelt az önkormányzat, s 7 millió forintot ítélt meg a tanács – reagált erre az elnök, hozzátéve: a cikkben szereplő 20 millió forinttal szemben 14 millió forint beruházási összköltségről mutattak be dokumentumokat a lefolytatott helyszíni ellenőrzés során.

„Elutasították az intelligens városközpont pályázatunkat is, mely nem kerülhetett be a kiemelt regionális projektek sorába" – folytatta Gyopáros Alpár. Molnár Csaba szerint egyszerű a magyarázata: csak a megyei jogú városok adhatnak be kiemelt projektet városrehabilitáció témaköré-
ben, Csorna, mint nem megyei jogú város, pályázati úton igényelhet támogatást a városközpont megújításához. Ennek a pályázatnak május 19-én lesz a benyújtási határideje. „Az „önhiki-támogatások és a sebességmérők elhelyezése nem a tanács hatáskörébe tartozik. A cikkben ugyan nem szerepel, de fontosnak tartom kiemelni, hogy a fejlesztési tanács két és fél millió forint vis maior kárenyhítésben részesítette a várost tavaly" – tette hozzá a fejlesztési tanács elnöke.
A hét pályázat közül csak iskolafelújításra jelentkeztek

Olvasóink írták

 • 3. miro132 2008. április 02. 17:13
  „magyarul ha az onkormanyzat jol palyazna akkor kapna penzt. le kellene cserelni a palyazatirokat!!”
 • 2. Nooormális? 2008. március 31. 14:51
  „Rendben van, akkor beszéljünk másról!
  Magyarországon nincsenek régiók, ugyanis ilyen döntést a magyar országgyűlés nem hozott. Akkor miért is alakultak regionális fejlesztési tanácsok?
  Megmondom.
  Azért, hogy ne a megyei közgyűlés oszthassa szét az uniós pénzeket, ott ugyanis mint tudjuk a jobboldal van többségben.
  Gondolom Molnár elvtársnak is jól jött a zsíros állás, a szolgálati kocsi, meg a 27 millió forintból kialakított iroda...
  "Mi szocialisták különleges anyagból vagyunk gyúrva."”
 • 1. Kritikus 2008. március 31. 13:53
  „Oke, mindent ertünk.
  Kerdesünk csak annyi Molnar Csabahoz: : akkor mi is az, ami eppen fejlesztes/felujitas alatt van/lesz (?) , illetöleg mire szamithatunk Csornan?? Mit epitenek a közeljövöben, mit ujitanak fel, hol lesznek az uj munkahelyek, szamszerint mennyi is..?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiégett az étterem a rendházban

Csorna - Kiégett vasárnap délelőtt Csornán, a premontrei rendházban működő étterem. Információink… Tovább olvasom