Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Csornai kórház: a szakrendelők már egy helyen

Újabb, ezúttal 106 millió forintos fejlesztést adtak át a csornai Margit Kórházban.
Járóbeteg-rehabilitációs központot alakítottak ki.

Pályázati támogatással járóbeteg-rehabilitációs központot adtak át tegnap a csornai Margit Kórházban. Az intézmény 106 millió forintot költött a fejlesztésre, melyből a C épület tetőterét alakították át és beszerezték a szükséges berendezéseket. Így egy helyre költözhettek a rehabilitációs szakrendelők.

Dr. Winiczai Zoltán, a Margit Kórház igazgató főorvosa elmondta: a struktúraváltás után az intézményt térségi egészségközponttá jelölték ki. Ennek megfelelően kezdték meg a fejlesztéseket és ezt szolgálja a most átadott beruházás is. Megújult környezetben, huszonegyedik századi felszereléssel fogadják a betegeket többek között a fizikoterápiás, a neurorehabilitációs rendelő munkatársai, a masszőrök, a gyógytornászok, pszichológusok.

Erdős Edit masszőr munkahelye is az új rehabilitációs központba került.
Erdős Edit masszőr munkahelye is az új rehabilitációs központba került.


A további célok közül az igazgató főorvos kiemelte: fontos szerep jut a kórházban a légzésrehabilitációnak és szeretnék később a jó minőségű csornai termálvizet is hasznosítani. Annak magas bikarbonáttartalma ugyanis kiválóan alkalmassá teszi az inhalációs terápiára. A gasztrorehabilitáció során pedig akár a gyógyvizes ivókúra is alkalmazható. Ezekhez persze, tette hozzá az igazgató, szükség lesz a különböző engedélyek, hozzájárulások beszerzésére is.

Megújult környezetben, huszonegyedik századi felszereléssel fogadják a betegeket többek között a fizikoterápiás, a neurorehabilitációs rendelő munkatársai, a masszőrök, a gyógytornászok, pszichológusok. 

Olvasóink írták

  • 1. Goldman 2013. szeptember 21. 23:02
    „Cs. Kovács Attila:
    FIZIOTERÁPIA!!!!
    Röhej, hogy sok kórházban is helytelenül írják ki.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenkét település: buszöböl épül, utca újul meg

Tizenkét rábaközi településnek jut egy kétszázmillió forintos pályázat. Tovább olvasom