Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Csornai kábszergyár: rendőrségi kártérítést fontolgatnak

Droggyanú: a gyanúsított fiatalok tagadják, hogy készítették és terjesztették a kábítószert, azt állítják, csak fogyasztották.
A droggyártással gyanúsított fiatalok tagadják, hogy készítették és terjesztették volna a kábítószert. Azt állítják, életük megváltozott, mióta gyanúsítottak lettek. Azon gondolkodnak, kártérítést igényelnek a rendőrségtől.

Igaz, hogy fogyasztották, de soha nem árulták a kábítószert, állítják azok a csornai fiatalemberek, akiket a múlt héten vettek őrizetbe a rendőrök. A rendőrség akkori közlése szerint 850 darab ecstasy tablettát, három kilogramm fehér, kábítószert tartalmazó, hígítókkal, hordozókkal vegyített anyagot foglaltak le egy családi házban. (Kisalföld, 2011. november 3., illetve 4.) Az ügyben négy fiatalt gyanúsítottak meg, köztük Gulyás Gábort, és a ház tulajdonosát, Németh Zoltánt. Időközben valamennyiüket szabadlábra helyezte a rendőrség.

Az érintettek kizárólag a Kisalföldnek nyilatkozva elmondták: a lefoglalt szerek nem drogok. Legális anyagok, melyeket bármelyik patikában bárki megvásárolhat. Koffeintabletták, ételszínezékek, koffeintartalmú porok. Hogy miért tárolt Németh Zoltán ekkora mennyiséget otthonában, megjegyezte: saját fogyasztásra tartotta. A tablettagépet sem használták, az valóban lomtalanításból, Ausztriából származik.

– Minden szert gyógyszertárban szereztem be. A koffeinport például azok fogyasztják, akik a kávét nem tudják meginni. Ugyanolyan hatása van. A gép lomis, az osztrákoktól hoztam be. Azt sem tudtam, mire való, egyszerűen csak otthon tároltam – tárta fel saját igazságát Németh Zoltán. – A nálam megtalált szerek tehát kábítószer előállítására nem alkalmasak.

A fiatalembereknek arról, hogy miként kerülhettek a rendőrség látókörébe mint droggyárosok, fogalmuk sincs. A rendőrségi tájékoztatás szerint az ügy egy közúti ellenőrzéssel indult. Akkor egy nőt igazoltattak, akinél kábítószergyanús anyagokat találtak. A nő azt mondta, hogy csornai ismerősétől igyekszik hazafelé. Ezután igazoltatták és vették őrizetbe Gulyás Gábort, illetve tartottak házkutatást Németh Zoltánnál.
– Gyerekkori jó barátok vagyunk, szerintem természetes, hogy gyakran találkozunk – fejtette ki Gulyás Gábor. – A kérdéses időpontban is Zolinál voltam, a ház előtt csaptak le rám a rendőrök. Az ügyben szereplő nőt csak futólag ismerjük, talán egyszer találkoztunk. Hogy miért az én nevemet említette a rendőröknek, nem tudom. Azt elismerjük, hogy alkalmanként fogyasztottunk kábítószert. De hogy terjesztettük, sőt, készítettük volna, ilyen soha nem volt.

A két fiatalember élete állításuk szerint az elmúlt egy hétben megváltozott. Németh Zoltánt például elbocsátották a munkahelyéről. Tíz évig az ÁNTSZ-nél dolgozott gépkocsivezetőként. Mint mondják, ujjal mutogatnak rájuk az emberek, sehol nem látják őket szívesen, elfordulnak tőlük, az ügybe olyan emberek nevét keverik, akiknek semmi közük hozzá. Azt sérelmezik, hogy a rendőrök vádjaikkal ellehetetlenítették őket lakóhelyükön. Emiatt gondolkodnak további lépéseken is. Erről már dr. Gartner István, az ügyvédjük beszélt a Kisalföldnek.

– Biztosak vagyunk benne, hogy a szakértői vizsgálat alátámasztja állításaikat. Azaz kiderül, hogy nem volt kábítószer-tartalom a lefoglalt anyagokban. Ha az eljárás ezzel zárul le, meg kell vizsgálni, hogy a rendőrség feltevései miként hatottak a fiatalok körülmé-
nyeire, a civil társadalombeli életükre. Mindezek ismeretében kezdeményezhetjük majd a jóvátételt. Ezen még gondolkodunk, nyilván anyagi igényről lehet szó. A fogyasztás miatt természetesen felelniük kell védenceimnek. A törvény lehetőséget biztosít ilyen esetben megelőző, felvilágosító szolgáltatásban való részvételre. Ha ezt vállalják, a hatóság megszünteti velük szemben a fogyasztás miatti eljárást – fejtette ki dr. Gartner István.

Gulyás Gábor és Németh Zoltán megjegyezték: természetesen vállalják a rehabilitációs kezelést.

A rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint a szakértői vélemény még nem áll rendelkezésükre. Addig viszont a folyamatban lévő ügyről nem nyilatkoznak.

Olvasóink írták

 • 8. 1120 2011. november 25. 00:16
  „Naná, hogy tagadnak! Ha ugyanis valóban csak fogyasztók, akkor választhatják az ún. "elterelést" és akkor ennyivel megúszták, de ha terjesztők, akkor a kiszabható büntetés 10 évnél kezdődik...”
 • 7. kau 2011. november 23. 07:57
  „Nagy a halgatás az ügyben .”
 • 6. sziszifusz 2011. november 17. 06:22
  „Ki vezet kit?Itt.”
 • 5. szemi70 2011. november 15. 11:20
  „Még a végén sajnálni fogjuk "Őket"!!!!!!!!!!!”
 • 4. kau 2011. november 14. 13:48
  „Vádalkut kötöttek, vagy csak volt felesleges pénzük?”
 • 3. antistar 2011. november 14. 06:38
  „Túl sok az egybeesés!
  Ugye ezt az egggyügyü védekezést és hablabablát a kedves drogárusok sem hiszik el.....:)”
 • 2. tomiwudu 2011. november 12. 19:00
  „Jó duma!!! Drukkolok nekik!!!”
 • 1. kau 2011. november 12. 12:43
  „Egy nagy babla szöveg az egész”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre elkészülhet az 500 millió forintos szennyvízberuházás Rábatamásiban

Rábatamási polgármestere szerint decemberben eldőlhet, mely cég végzi a település legnagyobb… Tovább olvasom