Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 2°C | 8°C Még több cikk.

Csornai harc a szemét ellen

Papp Imre csornai alpolgármester szerint a lakosság szemléletének kellene megváltoznia ahhoz, hogy ne szülessenek újabb és újabb illegális szemétlerakók a város bel- és külterületén.
Papp Imre: „A látvány most is lehangoló, de én már a lelkesedés határán állok."
Idén áprilisban Élő Zoltán közterület-felügyelő társaságában terepszemlét tartottunk Csornán az illegális szemétlerakók kapcsán. A látvány lehangoló volt: egyrészt a szemét mennyisége, másrészt annak sokfélesége miatt, hisz mint akkori kalauzunk fogalmazott, „a csigaszegtől a tengeralattjáróig minden megtalálható".

A napokban azonban „megmozdult" valami ez ügyben, hisz a Páva utca végén lévő illegális lerakóhelyről megkezdték a szemét elszállítását.
Papp Imre alpolgármester elmondta, hogy a közhasznú munkások hozzáláttak a hulladék szétválogatásához és az építési törmelék kivételével konténerekbe rakták. Eddig hat gyűjtőládában mintegy 30 köbmétert szállítottak el, s ezért konténerenként 15 ezer forintot kénytelen fizetni az önkormányzat.

– A látvány most is lehangoló, de én már a lelkesedés határán állok, mert remélem, hogy legalább e részen elérjük a várt eredményt – mutat körbe a Páva utca végén Papp Imre. – Igaz, ez a szeméthalom a becslések szerint még több mint ötven köbméter, de már többnyire építési törmelék, válogatást nem igényel, és géppel is rakható.
– Mi lesz a többi szeméttel, hisz van még néhány illegális lerakó Csornán.
– Ez tény. Ám az önkormányzat az idei költségvetésében 1,3 millió forintot tervezett e célra. Az összes lerakót akkor sem tudjuk felszámolni, ha a teljes összeget felhasználjuk. De amíg az anyagi lehetőségek engedik, arra törekszünk, hogy ezen az állapoton változtassunk. Azonban úgy vélem, igazából a lakosság szemléletének kellene megváltoznia ahhoz, hogy ne keletkezzenek újabb és újabb illegális lerakóhelyek.
A Páva utcával szemközti egykori katonai gyakorlótér is „kapott" jócskán a szemétből. A területtulajdonos Cronopost Kft. képviseletében Tóth László elmondta, hogy az önkormányzattal együttműködve kívánnak úrrá lenni a gondokon. Ha pedig a szemetet elszállítják, kerítést készítenek, megakadályozandó az újabb szeméthegy születését ingatlanjukon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gépszemlék aratás előtt

A kedvező tapasztalatok dacára az aratásban közreműködő erő- és munkagépek 15–20 százalékát… Tovább olvasom