Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Csornai focimérleg: kétarcú csapat

A gyenge idegenbeli szereplés miatt Csorna csak a 6. helyen zárta az őszi idényt.

Jelentős vérátömlesztésen ment keresztül nyáron a csornai csapat, hiszen a korábbi keretből különféle okok miatt nem kevesebb mint kilenc játékos távozott el. Pótlásukról Csík Tamás reaktiválásával, illetve Tóth R., Bíró Z., Bárdos, Hollósi, Drugon és Nyerges leigazolásával gondoskodtak. Természetesen számítottak és építettek a maradókra is, hiszen csak így volt elképzelhető a szakosztályvezetés elvárásának teljesítése, az első öt hely valamelyikének megszerzése. A kitűzött célok mellett a csapat a 6. helyen zárta az őszi idényt, amely a 13 mérkőzés közül 5 alkalommal győztesen vonult le a pályáról, míg 4–4 alkalommal döntetlent ért el, illetve vereséget szenvedett.

„ A csapatkialakítás nehézségei ellenére sikeres rajtot vett a gárda, hiszen a nyitómérkőzésen négy góllal vertük a Sümeg csapatát – kezdte értékelését Gunyhó Ferenc edző. – Ezt követően aztán váltakozva jöttek a hazai győzelmek és az idegenbeli vereségek. Utóbbiakat egyértelműen a gyenge helyzetkihasználásunk idézte elő."

A számok is azt mutatják, hogy amíg hazai pályán veretlen, addig idegenben nyeretlen maradt ősszel a Csorna, és a vendégként szerzett két pont bizony halvány teljesítmény.

„ Igazából a gyenge idegenbeli szereplésünkkel maradtunk le az előkelőbb helyezésről vagy akár a dobogóról is – mondta Tóth Zoltán technikai vezető –, hiszen olyan szoros a mezőny, hogy egy-egy győzelemmel vagy éppen vereséggel akár több helyet is lehet mozdulni a tabellán. Hazai pályán minden megyebeli ellenfelünket legyőztük, de sajnos idegenben gyengébbnek vélt ellenfelektől is vereséget szenvedtünk. Úgy érzem, hogy a védelemre nem lehet különösebb panasz, mert a mérkőzésenkénti átlagosan kapott egy gól nem sok, viszont a támadójátékunkat mindenképpen javítani kell tavasszal."

Elmondta még a technikai vezető, hogy a csapat fegyelmezettségével is elégedettek, hiszen az őszi idény után a sportszerűségi versenyben a harmadik helyen állnak, ősszel mindössze egy piros lapot kaptak, és sárga kártyák miatt is csupán egy találkozót kellett kihagyni játékosnak.
„ A nyáron megmaradt mag és az újonnan igazoltak összességében a várakozásnak megfelelően szerepeltek – folytatta értékelését az edző. – Fegyelmezett, a közös célokért küzdeni tudó és a mérkőzéseken is helytálló csapat alakult ki Csornán. A hazai pályán mutatott elsöprő lelkesedést, lendületet és motivált játékot azonban nem sikerült idegenben megismételni. A szezon végén viszont már látható volt, hogy a rutin megszerzésével ez is pozitívan változik. Úgy vélem, hogy az edzéseket rendszeresen látogató játékosokkal a jövőben is öröm lesz együtt dolgozni, amelyet erősíthet a nyugodt, rendezett háttér, a munkafeltételek megléte is."

A létszámgondok enyhítésére és a támadójáték hatékonyságának javítása érdekében egy középpályást és egy gólerős csatárt mindenképpen szándékoznak igazolni. Velük képesnek tartják a csapatot a kitűzött célok elérésére. Terveik között szerepel két teremtornán való részvétel, valamint tíz edzőmérkőzés is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem mond le a fejlesztésekről

Szil polgármestere szerint 2005 a nadrágszíjhúzás éve lesz az önkormányzatnál. Lengyel Lajos úgy véli, hogy a kistelepüléseken élők ötödrendű állampolgárokká degradálódnak a megélhetést illetően. Elégedett a település idei eredményeivel – mind a beruházásokat, mind a működést illetően. Elmondta, legfontosabbnak a közfeladatok ellátását tartják a következő évben is. Tovább olvasom