Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Csornai család tragédiája: gyerekkori barátja kérte el a kormányt Dávidtól

A fiát autóbalesetben elvesztő Dalka Erzsébet úgy érzi, szívében soha nem múlik el a harag a tragédiát okozó fiú iránt. Aki egyébként fiának gyerekkori barátja volt.
Egy éve tragikus baleset történt Tárnokréti és Rábcakapi között. Egy Fiat, benne három fiatalemberrel fának csapódott. Egyikük, a 22 éves, csornai Ivánkovics Dávid a helyszínen meghalt. Az autó az övé volt, de nem ő vezetett. Dávid édesanyja azóta sem tudta túltenni magát a történteken. A Kisalföldnek elmondta, szívében mélységes fájdalom van, és szerinte soha el nem múló harag.

A csornai család élete alapjaiban változott meg a tragédia óta. Az édesanya, Dalka Erzsébet beszélt érzéseiről és fiáról.

– Nagyon nehéz beszélni és magam sem tudom, hogyan sikerült ép ésszel túlélni ezt a tizenkét hónapot. A fájdalom nem múlik egy picit sem, mindennap, minden percben érzem. Hiszen a nap minden percében eszembe jut Dávid, a kisfiam, aki a legdrágább kincs volt, amit csak egy anya kaphat az élettől. Naponta teszem fel a kérdést is: miért? Válasz azonban nincs, én nem találom.

„Nincs perc, hogy ne jutna eszembe a kisfiam. Naponta felteszem a kérdést is, miért? De nincs válasz
„Nincs perc, hogy ne jutna eszembe a kisfiam. Naponta felteszem a kérdést is, miért? De nincs válasz" – mondja Dalka Erzsébet.

Azon a tragikus márciusi napon Ivánkovics Dávid Budapesten volt. Este egy gyerekkori, utcabeli barátjával találkozott. Vele és egy harmadik társukkal autózni mentek. Bősárkány, majd Rábcakapi felé vették az irányt. Aztán Dávid helyet cserélt barátjával.

– Hatalmas szíve volt és soha senkinek nem mondott nemet. Inkább kölcsönt kért, csakhogy adni tudjon, ha kértek tőle és neki nem volt – mondta az édesanya. – A balesetet megelőző perceket csak elmondásból ismerjük. Útközben a barátja vezetni szeretett volna, Dávid pedig átadta kormányt. Bár ne tette volna. Túl nagy volt a sebesség, lehajtottak az útról, neki a fának. A másik két fiú megúszta, csak az én kisfiam maradt ott, beszorulva. Az az éjszaka borzalmas volt. Amikor értesítettek...
Dávid a helyszínen meghalt. A balesetnek a napokban volt a bírósági tárgyalása. Az autót vezető fiatalember felfüggesztett büntetést kapott.

– Semmiféle büntetés nem hozhatja vissza a kisfiamat, de úgy érzem, aki mindezt okozta, nem kapott büntetést. A tárgyalás két órán át tartott. Nehéz volt. Kérdések és válaszok hangzottak el, szakértők nyilatkoztak. Az én kérdésem viszont ott is megválaszolatlan maradt. Fiam barátja a baleset után keresett bennünket, de nem akartam látni. Nem tudna olyat mondani, amit én hallani akarnék. Ma is így érzem. A bíróságon azt mondta, sajnálja és őt is megviselte. Jogilag nem kapott ugyan büntetést, de biztosan vele lesz egész életében, amit okozott. Óvodáskori társa, barátja volt Dávidnak.

Harag van tehát Dalka Erzsébet szívében és most úgy gondolja, soha el nem múló. Az elmúlt egy évben vigaszt és erőt kisebbik fia adott számára.

– Kisebbik fiam, Peti tartja bennem a lelket és az emlékek. És a szeretet is, amit tudom, hogy a fiam a barátaitól kapott rövid életében. És azóta is. Gyakran elolvasom oldalát a Facebookon. A gyerekek még most is üzennek neki, nagyon szépeket. Tudom, hogy nagyon szerették. Nagyon jó fiú...
  

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldön akar élni a díjnyertes bűvész

Tovább olvasom