Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Csorna: Turi György reagált a keddi sajtótájékoztatóra

Csorna - „Papp József tizenegy hónap elteltével azt kéri rajtunk számon, amit ő tizenkét év alatt sem tudott elvégezni" – vélekedett válaszában Turi György, Csorna polgármestere.
A csornai önkormányzat egyéves munkáját értékelte keddi sajtótájékoztatóján Papp József korábbi polgármester, az MSZP országgyűlési képviselője. Az ott megszólított jelenlegi polgármester, Turi György reagált ezúttal.

– Bár nem az én stílusom, hogy a sajtón keresztül üzengessek a város helyzetéről, de mivel megszólíttattam, válaszolnom kell – kezdte Turi György.

– Igaz, hogy az előző ciklus alatt történt kapcsolatfelvétel a biogázüzem építőjével, de a szükséges területet az idén tavasszal sikerült megszerezni. Egy másik befektető 14 ezer négyzetmétert vásárolt az ipari parkban és egy elektronikai hulladékfeldolgozót létesít. Más érdeklődők is vannak, de ez a kettő konkrétum.

A polgármester a termálfürdő kapcsán elmondta: – A német befektetővel háromszor tárgyaltunk. Ám a megállapodástervezetből hiányoltuk a műszaki tartalomra vonatkozó konkrétumokat. Arról sem született megállapodás, hogy mekkora területet igényelnek a Vilmos parkból. Ráadásul az általuk alkalmazott ügyvédi iroda költségét, 24 ezer eurót az önkormányzattal akarták kifizettetni. Ettől elzárkóztunk és ezek után januárban közölték, hogy megszakítják velünk a kapcsolatot.

Papp József állítja – folytatta a város vezetője –, hogy sokat dolgozott a Margit kórház megmentése érdekében. Az intézményben 175 aktív ágyból 80 maradt, de ahhoz sincs megfelelő finanszírozás. Ezt nevezi megmentésnek? A kórház adósságállománya tavaly október elsején is 200 millió körül volt, most a „megmentés" után közelít a 300 millióhoz.

Ezért vettük fel a kapcsolatot az Integra Consulting Egészségügyi Tanácsadó Szolgáltató Zrt.-vel. A cég már elvégezte a helyzetértékelést, s ezután javaslatot tesznek a megoldásra. Arra törekszünk, hogy a kórház az alulfinanszírozottság ellenére is megmaradjon és ha kell, hitelt veszünk fel, várva a jobb időkre. Az elmúlt ciklusban készült helyzetelemzés messze elmarad a mostanitól és akkor javaslatot sem tettek a kilábalás érdekében. Az meg egyszerűen nem igaz, hogy a fiamra bíztuk a város jogi képviseletét. Arra az önkormányzati feladatokra szakosodott ügyvédi irodára bíztuk, ahol a fiam is dolgozik – fogalmazott.

Turi György szerint jelenleg egy munkaügyi per van folyamatban, az is az előző ciklus idején indult. Hozzátette, hogy az intézményi átszervezések nyomán tudták végrehajtani az állami normatíva drasztikus csökkenése miatt szükségessé vált és rendkívül sajnálatos létszámcsökkentést. A bábuléttel és a felelősséggel kapcsolatos felvetésre kijelentette: – Minden eddigi döntésemért vállalom a felelősséget. Ha Papp úr rendelkezne kellő információval, ilyesmit nem állítana.

Jelezte azt is, nemcsak a kapuvári vezetők, hanem ők is keresik a kapcsolatot kormánypárti politikusokkal, például a város szülöttével, Molnár Csabával és másokkal.

– Meglepő, hogy Papp József tizenegy hónap elteltével azt kéri rajtunk számon, amit ő tizenkét év alatt sem tudott elvégezni – zárta mondandóját Turi György.

(A Kisalföld a vitát a maga részéről lezártnak tekinti – A szerk.)Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Acsalag: Ki küldte későn a szükséges iratokat?

Acsalag–Kóny - A tervekkel ellentétben szeptember elsejétől – legalább egy évig –… Tovább olvasom