Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Csorna ipari parkot akar

Ipari parkot szeretne a csornai önkormányzat. Területet erre a célra a város déli részén jelöltek ki, ahol már öt vállalkozás működik több mint száz dolgozóval.
A kijelölt terület: Jelenleg százharminchárman dolgoznak a már működő öt vállalkozásban.
A csornai önkormányzat képviselő-testülete legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy benyújtja pályázatát a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumba, az ipari park cím elnyerésére. Az új iparterületet korábban a város déli részén, a Mofém környezetében jelölték ki, ahol már most is működnek vállalkozások. A sikernek egyébként ez feltétele is.

Nagy terület előnyben


Előírás ugyanis, hogy a pályázat benyújtásakor már legalább öt cég működjön a környéken, a foglalkoztatottak száma pedig haladja meg a százat. Előnyben részesülnek a bírálatkor azok a települések, amelyek húsz hektárnál nagyobb területet tudnak kijelölni.

Újabb hetvennyolc alkalmazott jöhet

Csornán, a leendő ipari parkban jelenleg öt cég működik, összesen százharminchárom dolgozóval, további három vállalkozás pedig már jelezte csatlakozási szándékát, ami újabb hetvennyolc alkalmazottat jelenthet. A rendelkezésre álló huszonnégy hektárból valamivel több mint hat hektár van önkormányzati tulajdonban, de a többi tulajdonos nyilatkozatban erősítette meg, hogy támogatja a park megvalósulását.

Pénzügyi támogatással

A képviselők arról is határoztak, hogy a terület infrastrukturális fejlesztését az önkormányzat kiemelten támogatja és az összevont rendezési terv felülvizsgálatakor is előtérbe helyezi. Ehhez pénzügyi támogatást is biztosít a város, amit a költségvetésben különítenek el erre a célra.

Rövidebb határidők, soronkívüliség

A betelepülő vállalkozások számára különböző kedvezményeket is biztosítanak, például ígérik az államigazgatási ügyintézés határidejének rövidítését vagy a soronkívüliséget az önkormányzati hatáskörbe tartozó engedélyek kiadásánál. A város vezetői a Csornán, illetve a környéken üzemelő cégekkel is felveszik a kapcsolatot. Tőlük szándéknyilatkozatot kérnek arról, hogy az ipari park megvalósulása után betelepülnek a területre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hövejiek drága kincse

Átadták a megújult Csipkemúzeumot a hétvégén Hövejen. A község évszázados kincseit őrző gyűjtemény… Tovább olvasom