Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Csorna Győrt támogatja

Új tűzoltóparancsnok kinevezéséről és Győr támogatásáról döntöttek Csorna képviselői legutóbbi ülésükön.

Egyebek mellett új tűzoltóparancsnok kinevezéséről, a Széchenyi téri piactér burkolatépítési munkáinak támogatásáról, AVOP-pályázat benyújtásáról döntött Csorna képviselő-testülete, amely csütörtökön délután tartotta novemberi rendes ülését. 

A napirendre tűzött témák sorát a Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoki beosztására érkezett pályázatok elbírálása, illetve az új városi parancsnok kinevezése nyitotta. A posztra ketten pályáztak, és a kijelölt bírálóbizottság, figyelemmel Pesztenlehrer Lajos ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató véleményére Rácz Imre őrnagyot javasolta városi parancsnoknak. P jelenleg megbízottként irányítja a szervezetet. A testület elfogadta a javaslatot, s így 2005. március elsejétől Rácz Imrét nevezte ki a csornai tűzoltóság parancsnokának.

A továbbiakban a plénum tudomásul vette az önkormányzat első három negyedévi gazdálkodásáról szóló tájékoztatót és elfogadta a jövő évi költségvetési koncepciót. Ennek kapcsán Papp József polgármester figyelmeztette a képviselőket, hogy a jövő évi biztonságos működés nem teszi lehetővé, hogy csak népszerű döntéseket hozzanak. Ezt követően rendelettel hirdették ki az elkészült városi hulladékgazdálkodási tervet, majd az önkormányzat közbeszerzési szabályzatának módosításáról született határozat. Elbírálta a testület az elővásárlási joggal érintett lakások vételére benyújtott kérelmeket. A döntés értelmében a kérelmezett ingatlanokat – kettőt az Eszperantó úton, egyet a Soproni úton – nem jelölik ki eladásra, mivel azok gazdaságosan felújíthatók, önkormányzati érdek nem indokolja az elidegenítést.

Egyetértett a képviselő-testület az Agrár és Vidékfejlesztési Operatív Program (AVOP) részeként meghirdetett „Helyi piacok és felvásárlóhelyek felújítása, átalakítása, bővítése és újak létrehozása" című támogatás keretében az önkormányzat tulajdonában levő Széchenyi téri piac burkolatépítési munkáit célzó bruttó 13 millió 226 ezer forintos pályázat benyújtásával. A testület a beruházáshoz 9 millió 919 ezer forint – ez 75 százaléknak felel meg – AVOP-támogatást igényel. A bekerülési költség 25 százalékát, 3 millió 307 ezer forint önrészt az önkormányzat 2005-ös költségvetéséből és az EU Önerő Alap előirányzat terhére igényelt saját forrás kiegészítő támogatásból biztosítja.

Végezetül a képviselő-testület határozatban fejezte ki együttműködési szándékát és támogatásáról biztosítja Győr pályázatát, amelyet az Európa Kulturális Fővárosa 2010 cím elnyerésére és rendezvények lebonyolítására nyújt be a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumához. Kifejezte törekvését, hogy a pályázat sikeres első fordulóját követően együttműködik Győr önkormányzatával a végleges, részletekre kiterjedő projekt kidolgozásában, valamint elnyerését követően a megvalósításban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornán pártnézőpontokból értékelnek

Eltérőek a vélemények Csorna utóbbi kétévbeli fejlődéséről a csornai képviselő-testület tagjai között. A többséget adó koalícióban út- és intézményfelújításokról, az ipari park fejlődéséről, a Vilmos parki projektekről beszélnek, míg az ellenzékiek a látható fejlődést, az előrelépést hiányolják. Sérelmezik, hogy nem sok beleszólásuk van a döntésekbe. Tovább olvasom