Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Csorna gazdasági ünnepe

A csornai önkormányzat és a megyei kereskedelmi és iparkamara idén hatodik alkalommal rendezi meg Csornán a Rábaközi Kiállítást és Vásárt. A kiállítás az európai uniós csatlakozást köszöntő majálishoz kapcsolódik.
A csornai Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskola területén rendezik meg idén is a Rábaközi Kiállítást és Vásárt, immár hatodik alkalommal. A bemutató április 30-tól május 2-ig ingyenesen látogatható. A rendezvény része a város hazánk európai uniós taggá válását ünneplő Csatlakozási Fesztiválnak.

Testvérvárosok bemutatkozása

– A Rábaközi Kiállítás és Vásár a térség gazdasági ünnepe, amelyen fogyasztó és termelő közvetlenül találkozhatnak – mondta a Kisalföldnek Horváth Árpád. – Ezáltal segítjük a környék gazdasági fejlődését, a cégek pedig évről évre bemutathatják, hogy gyártmányaik, termékeik, szolgáltatásaik hogyan fejlődnek. Ebben az évben az uniós csatlakozás jegyében szervezzük meg a kiállítást és vásárt, amelyen Csorna testvérvárosai is bemutatkoznak.

Csatlakozási Fesztivál is

A vásár a Csatlakozási Fesztivál megnyitásával együtt kezdődik a Hunyadi-gimnáziumban, városi ünnepség keretében. Horváth Árpádtól megtudtuk: a megnyitó napján, április 30-án, pénteken szakmai fórumot tartanak, amelyen európai uniós tapasztalatokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. E napon kerül sor szakmai bemutatókra, illetve a vásári díjak átadására is. Május elsején, szombaton a gyermekprogramok lesznek túlsúlyban a gimnázium területén. Május 2-án, vasárnap délelőtt pedig a sportnak szánnak főszerepet, délután mutatkozik be a Rábaköz is zenés összeállítással, valamint győri művészek szórakoztatják a látogatókat.

Cégeket, civileket is várnak

– Tavaly nagyon sikeres volt a környékbeli civil szervezetek bemutatkozása, ezért erre idén is lehetőséget adunk. Ugyanígy várjuk az oktatási intézményeket is, hogy információkkal, ismertetőkkel jelenjenek meg a kiállításon és vásáron – tájékoztatott a főszervező. Az irodavezető hozzátette: továbbra is várják azon cégek jelentkezését, amelyek be szeretnék mutatni termékeiket „Csorna gazdasági ünnepén".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A földszigetiek ragaszkodnak falujukhoz

Az egykori hercegi birtokon, a csornai határban alakult ki a tizenkilencedik század végén a… Tovább olvasom