Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Csorna folytatja a bérlakásépítést

Húsz új szociális bérlakást adtak át péntek délután Csornán. Az otthonokba eddig nehéz körülmények között élő családok költözhetnek.
Lamperth Mónika
Lamperth Mónika belügyminiszter és Papp József polgármester adták át tegnap délután azt a húsz új szociális bérlakást Csornán, melyet a város önkormányzata 59 millió forintos állami támogatással épített, de a beruházáshoz a csornai cserépgyár is hozzájárult. A házakat, melyek egy-, illetve kétszobásak, olyan családok kapták meg, akik eddig nehéz körülmények között éltek.
– Gazdagodott a város, mégpedig úgy, hogy rászoruló embereken tudunk segíteni – jelentette ki tegnapi avatóbeszédében Papp József csornai polgármester. – A lakások felépítése példás összefogás eredménye, a beruházással húsz család gondjai oldódnak meg átmenetileg.

– Folytatjuk a Széchenyi-terv lakásprogramját, az önkormányzatok és egyházak érdeklődése töretlen, ami azt bizonyítja, hogy a program iránt jelentős a társadalmi igény – hangsúlyozta Lamperth Mónika.
A belügyminiszter a csornai avatón elmondta: a bérlakásprogram megindítása óta több mint ötvenmilliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást nyertek el önkormányzatok, illetve egyházak. Ennek nyomán 10.321 lakás felépítése válik lehetővé. 4457 szociális bérlakás, 2576 költségelvű bérlakás, valamint 750 garzonlakás épülhet. 1894 idősek otthonában létrehozott lakóegységgel és 644 nyugdíjasházzal gyarapodnak az önkormányzatok és egyházak. Lamperth Mónika a jövőt illetően úgy fogalmazott, hogy a lakásépítési program folytatódik, az új pályázati felhívásokról legutóbbi ülésén döntött a kormány, ezek rövidesen nyilvánossá válnak.

A támogatások sorából Csorna ezúttal sem marad ki, hiszen a közelmúltban az önkormányzat két újabb bérlakáspályázaton is nyert. Az egyikből négy új lakást vásárolhat a város, költségelvű bérbeadás céljából, melyhez húszmillió forintot biztosít az állam. A másik pályázattal, mely huszonhétmillió forintot jelent, öt szociális bérlakás építése valósulhat meg.

Paár Géza és felesége gyermekükkel eddig a szülőknél laktak, mostantól viszont az egyik lakás boldog bérlői lehetnek.
– Nagyon jól jött ez a megoldás, hiszen önálló otthon teremtésére egyelőre nem is gondolhatunk – jegyezte meg a családfő a kulcsok ünnepélyes átadásának pillanatában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boldogság az élő múlt töredékeiből

Mária néni és Sándor bácsi életét negyven évvel ezelőtt Csornán fonta egybe a sors. Előtte… Tovább olvasom