Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Csorna és Dör szorosabban

Többek között önkormányzati ingatlanok hasznosításáról döntöttek a csornai képviselők.

Önkormányzati ingatlanok hasznosításáról, a döri önkormányzattal társulási megállapodás megkötéséről is döntöttek csütörtöki ülésükön a csornai képviselők. Egyetértettek továbbá abban, hogy a Széchenyi-iskola felújítására pályázat nyújtsanak be.

Csütörtökön délután tartotta őszi első rendes ülését a csornai önkormányzat képviselő-testülete. A napirendre tűzött témák sorát az önkormányzat első félévi gazdálkodásáról szóló tájékoztató nyitotta, amit tudomásul vett a testület. Döntés született arról, hogy Kovács Tamás javaslatára ötszázezer forintot járdaépítésre, Papp József indítványára ugyancsak félmilliót a csornai Tekeklub támogatására, ugyanennyit a székelyföldi árvízkárok enyhítésére fordítanak. Ez utóbbi célra Németh Balázs hat képviselő indítványára hivatkozva kétmillió forint adományozását kérte az ökumenikus segélyszervezeten keresztül, végül ötszázezret szavazott meg a testület.

A Rábaköz Közbiztonságáért Alapítványtól leltár szerint átvett ingó vagyont az önkormányzat térítésmentesen felajánlotta a Rábaköz Védelméért Közalapítvány támogatására.

A képviselők tudomásul vették a polgármesteri hivatalban bevezetett ISO minőségirányítási rendszer működésének tapasztalatairól készült tájékoztatót, törvényességi észrevétel miatt pedig módosították a közterületek használatának szabályozásáról és rendjéről szóló önkormányzati rendeletet.

Elfogadták a döri önkormányzattal a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat működtetésére létrejött társulási megállapodást. Egyben módosították a Szociális Szolgáltató Központ alapító okiratát. Határoztak arról is, hogy a csornai önkormányzat csatlakozik a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók, illetve felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalok támogatására létrehozott Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjpályázat 2006. évi fordulójához.

A testület egyetértett azzal, hogy a Széchenyi István Általános Iskola energiahatékonysági fejlesztését célzó bruttó 161 millió 649 ezer 582 forintos beruházáshoz támogatásért pályázzanak a Környezetvédelem és Infrastruktúra Operatív Programhoz. A plénum döntött az ipari és logisztikai parkban lévő önkormányzati ingatlan infrastruktúrájának kiépítését célzó közbeszerzési eljárás megindításáról, továbbá önkormányzati tulajdonú ingatlanok hasznosításáról. Eszerint a Thököly utcai – volt óvoda – ingatlant értékesítik, a Laky Döme u. 14. szám alatti ingatlant a Győr-Moson-Sopron Megyei Cigányok Érdekvédelmi Szövetségének 2012. december 31-ig térítésmentesen bérbe adják. Eladják továbbá az Irinyi u. 38. szám alatti ingatlant is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bősárkány: kerékpárút pályázatból

Bősárkány belterületén csökken a balesetveszély, ha a 86-os főút mentén elkészül a kerékpárút. Tovább olvasom