Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Csorna érdekében félre kell tenni az ellentéteket

Csornán tárgyalóasztalhoz ült Papp József, az MSZP országgyűlési képviselője, Molnár Csaba, a Nyugat-dunántúli Fejlesztési Tanács elnöke és Turi György, a város Fidesz–KDNP által támogatott polgármestere. A megbeszélésen áttekintették, milyen fejlesztéseket szeretnének megvalósítani Csornán EU-s források felhasználásával.
A megbeszélést követő sajtótájékoztatón a találkozót kezdeményező Papp József kijelentette: az eszmecsere hasznos volt, s korábbi polgármesterként nagyrészt ismeri a projekteket, országgyűlési képviselőként pedig szeretné azok sikerét elősegíteni.

– Azért jöttem Csornára, mert az ember mindig szívesen jön haza, abba a városba, ahol született – kezdte Molnár Csaba. Elmondta: azok a fejlesztési elképzelések, amelyeket Csorna tervez, méltóak lehetnek arra, hogy uniós forrásokhoz jussanak. Hozzátette, hogy a Regionális Operatív Program keretében a következő hétéves időszakban közel 150 milliárd forint áll rendelkezésre. Molnár Csaba jelezte: olyan projektjavaslatokat, ötleteket ismerhetett meg, amelyek közül jó néhányat a regionális fejlesztési tanács finanszírozni tudna. Ilyen például a Széchenyiiskola felújítása vagy az ipari park fejlesztése.

Molnár Csaba szerint jó hangulatú beszélgetés volt, s egy hosszú projektlistát tekintettek át. Szólt arról is, hogy arra kérte Papp Józsefet és Turi Györgyöt, működjenek együtt és elsősorban a fejlesztésre, a jövőre koncentráljanak, ne a napi politikai vitákra.

Turi György úgy vélte, nagyon fontos információkat kaptak a megbeszélés során és ezek figyelembevételével tevékenykednek a továbbiakban. Egyetértett Molnár Csabával, hogy Csorna érdekében félre kell tenni az ellentéteket. Végezetül arra kérte Molnár Csabát és Papp Józsefet, hogy lobbizzanak a célok megvalósítása érdekében.

Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsú a tanévtől és az iskolától

Évzáróra gyülekeztek az iskolások és szüleik pénteken késő délután Rábacsanakon. Ám a vakáció örömét nehéz volt felfedezni az arcokon, még a ballagó nyolcadikosok sem tűntek boldognak. Mintha őket is megviselte volna az a szomorú tény, hogy e forró júniusi napon nemcsak a tanévet, a tanodát is bezárják az alig hatszáz lelkes rábaközi településen. Tovább olvasom