Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Csorna: ''Csoda helyett csak csalódás''

Csorna - Az önkormányzat egyéves munkáját csalódásként értékelte sajtótájékoztatóján, Csornán Papp József korábbi polgármester, az MSZP országgyűlési képviselője.
Papp József „szokatlannak" és „udvariatlannak" nevezte, hogy ott megjelent Gyopáros Alpár alpolgármester, a Fidesz helyi elnöke is.
Papp József hét kérdést fogalmazott értékelésként Csorna elöljárósága egy évnyi munkájáról.

„Mit tett a munkahelyteremtésért az új vezetés azonkívül, hogy a már két éve általam aláírt biogázerőmű-szerződéssel dicsekszik? – fogalmazott elsőként." Majd a fürdő kapcsán kijelentette: az új városvezetés két hónap alatt megszakított minden kapcsolatot a termálfejlesztés német befektetőjével. Úgy vélte, másfél év munkáját dobták ki az ablakon.

„Mikor változott meg a polgármester úr véleménye a németekkel tervezett termálfejlesztésről, hiszen az előző ciklusban ebben az ügyben minden testületi döntés egyhangú volt, tehát ő is megszavazta?" – tette hozzá.

„A Margit kórház megmentése sok munkámba került országgyűlési képviselőként. Minden osztály megmaradt, de a kórház újra a csőd szélén áll – jegyezte meg. – Hogyan fog segítséget kérni attól az OEP-től az önkormányzat, amelynek új főigazgató-helyettesét tavaly télen még ők zavarták el az önkormányzati biztosi megbízásból?"

Papp József szerint a polgármester a fiára bízta a város jogi képviseletét. „Nem lenne szerencsésebb olyan jogi képviselő, akinek legalább a szakvizsgája megvan?" – így a negyedik kérdés.
Szerinte az átszervezésnek nevezett változások a hivatalban és az intézményekben nem hoztak költségcsökkenést, csak az elbocsátások. „Hány munkaügyi per indult?" – kérdezte. Amint fogalmazott, a közvélekedés szerint a polgármester csak bábu az alpolgármester kezében. „Tudja-e polgármester úr, hogy hiába engedte át a döntés jogát, a törvények szerint akkor is öné minden felelősség?" – érdeklődött.
Majd azt firtatta: „Nem gondolják-e, hogy például a kapuvári polgármester helyesebben jár el, aki keresi az együttműködést, és sikeresen meg is találja a városáért tenni akaró és tudó kormánypárti politikusokkal?"

„Tavaly csodát ígértek, sokan azt is vártak. Csoda helyett azonban csak a csalódás maradt" – zárta mondandóját Papp József.


Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A neves néprajztudós gondolata és egy régi emlék hatott rá

Farád - Barsi Ernő tanár úr megjegyzése és egy gyerekkori élmény elég volt ahhoz, hogy Molnár… Tovább olvasom