Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Csorna: Az iskolák mennek, a kollégium marad

A csornai középiskolák a megyei tankerülethez tartoznak január elsejétől. Működtetésüket azonban a városi önkormányzat biztosítja. Az igazgatók a legfontosabb instrukciókat megkapták.
A pedagógus kollégák és a diákok a fenntartóváltásból semmit nem vesznek észre. A kisegítő személyzet – takarítók, gondnokok – azonban igen. Ők ugyanis a polgármesteri hivatal alkalmazásába kerülnek.
Perlaki Sándor, a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola igazgatója érdeklődésünkre elmondta, az élet nem áll meg az államosítással. Zökkenőmentes váltásra törekednek. Hozzátette: cifrázza náluk a helyzetet, hogy az iskola kollégiuma marad önkormányzati fenntartásban. Az épület viszont szerves része az intézménynek. Így például a közüzemi szolgáltatásokat sem lehet leválasztani. Perlaki Sándor megjegyezte: erre mindenképpen megoldást kell találniuk hamarosan.

Kovács Istvánné, a Hunyadi-gimnázium vezetője kifejtette: a szakmai fenntartó ugyan a megyei tankerület lesz, a működtető a város, de a csornai tankerülettel is szoros együttműködésre törekednek.
Göncz Tibor, a Kossuth-szakiskola vezetője megjegyezte: az utóbbi hetek a váltásra való készülés jegyében teltek el. Elkészítették a leltárt, a tankerület által kért beszámolókat, az oktatásra, a munkatársakra vonatkozó jelentéseket.

„Úgy néz ki valóban, hogy a fenntartóváltás gondok nélkül megtörtént intézményünkben is. Bármilyen kéréssel fordulhattunk akár a megyei, akár a járási tankerülethez. A részletek aztán majd a gyakorlatban, menet közben rajzolódnak ki" – tette hozzá Göncz Tibor.

Az igazgatókat megkérdeztük, személyes sorsuk hogyan alakul majd az új rendszerben. Mindannyian úgy tudják, hogy jelenlegi megbízatásuk végéig mindenképpen maradhatnak a helyükön. Perlaki Sándor és Göncz Tibor kinevezése 2016-ig szól. Kovács Istvánné mandátuma azonban 2013 nyarán lejár. „Egyelőre nem tudom, miként történik, de a vezetők kiválasztása a tankerület feladata lesz" – mondta a Hunyadi igazgatója.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bursa Hungarica: ösztöndíj hallgatóknak

A rábaközi települések jó része csatlakozott a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjpályázathoz. Tovább olvasom