Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Csorna: a Toldi utca elkelt, a járdaépítés nem kellett

Már a kivitelezőt is kiválasztotta a csornai önkormányzat új járdák építésére, a cég azonban visszalépett. A hatmillió forintos beruházás a második helyezettnek sem kellett.
Járdaépítésre írt ki pályázatot még tavaly a csornai önkormányzat. A közbeszerzési eljárás után kihirdették a győztes ajánlattevőt, de a szerződést már nem írták alá a felek. A kivitelező ugyanis visszalépett. Sőt, a második helyezett sem kért a városi megrendelésből.

A Toldi utcai útfelújítással együtt írta ki a közbeszerzést az önkormányzat a járdaprojektre is. Az Árpád utca északi oldalán, a Bartók Béla út elején és az Eötvös utca egy rövid szakaszán szerettek volna járdát építeni. A Toldi utcai beruházást „el is vitték", a Magyar Aszfalt Kft. kapta a megbízást. A járdákra is kihirdették a nyertest, de a cég visszalépett.
Közel hatmillió forintos munkát utasított vissza a Swietelsky Magyarország Kft.

A második legkedvezőbb ajánlatot adó Lang-Szolg kft. is jelezte: nem akar Csornán járdát építeni. A szerződést a tervek szerint tavaly novemberben kötötték volna meg az összesen 460 méternyi gyalogjáróra.

Ráférne a felújítás az Eötvös utcai járdára. Hogy ki csinálja meg, egyelőre nem tudni.
Ráférne a felújítás az Eötvös utcai járdára. Hogy ki csinálja meg, egyelőre nem tudni.


A csornai képviselő-testület legutóbbi ülésén elhangzott: az építés nem marad el. Valószínűleg újabb pályázattal keresik majd meg a kivitelezőt. Információink szerint a vállalkozásoknak akkor érte volna meg igazán Csornára felvonulni gépeikkel, ha a járdákkal együtt a Toldi utcát is építhetik. Mivel a két fejlesztést más-más cégek nyerték el, a kisebb projekt nyilván már nem volt annyira vonzó.

(Szerettük volna a két cégtől megtudni, miért mondták le az önkormányzati megrendelést, ha már a pályázaton sikeresen szerepeltek. A Swietelsky Magyarország Kft. budapesti központjában csak jövő héten kezdődik a munka, akkor tudnak érdemben reagálni a kérdésre. A Lang-Szolg kft. vezetőit, munkatársait nem sikerült elérnünk – a szerk.)

Olvasóink írták

  • 3. 1120 2011. január 10. 00:50
    „Az senkinek sem jutott az eszébe az elején, hogy a "Toldi-projektet", meg a járdákat egy csomagban hirdessék meg?”
  • 2. k29680 2011. január 09. 20:23
    „Érdekes dolog ez...Ezek szerint nem is olyan rossz a helyzet ha nem kell a munka”
  • 1. qeu 2011. január 09. 17:32
    „Egy közbeszerzésben nem lehetett volna kiírni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vérfolyam a 85-ös főúton Csornán

Vér lepte el csütörtökön délután Csorna belvárosát. Négyezer-ötszáz liternyi állati eredetű vér… Tovább olvasom