Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Csorna: a járási kezdet nem lesz egyszerű

A járási hivatalok felállásáról, gyakorlati kérdésekről tájékoztatták tegnap a környékbeli polgármestereket, jegyzőket a csornai városházán. Bemutatkozott az új tankerületi igazgató is.
A Csornai járáshoz 33 település tartozik január 1-jétől. Négy szakigazgatási szerv, illetve feladat kerül át a szervezet hatáskörébe. Széles Sándor megyei kormánymegbízott elöljáróban kiemelte: a csornai járási hivatal felállítása zökkenőmentesen történt.

A csornai önkormányzat, a polgármester, valamint a jegyző rugalmas hozzáállása könnyítette a munkát. Mint kiderült, a járási hivatalokhoz kerül január elsejétől a földhivatal, az állat-egészségügyi és élelmiszerlánc-ellenőrzési hivatal, a népegészségügyi szolgálat és a munkaügyi hivatal. Ezek a szervek mostani helyükön érhetők majd el.
– Az átmeneti időszak nyilván nem lesz egyszerű, hiszen az indulás után lehet csak igazán kidolgozni a szervezet működésének részleteit – fogalmazott Széles Sándor.

Keszthelyi Bernadett, a megyei kormányhivatal járási hivatalokért felelős munkatársa hozzátette: Csornán 34 státussal kezdi meg működését a hivatal. Az igazi változás majd 2013 végén várható, amikor a kormányablakok is fogadják az ügyfeleket. Ilyen lesz Csornán és a tervek szerint Szanyban is. A kormányablakokban egyszerre intézhetik az állampolgárok államigazgatási ügyeiket. Ide az ügyintézők kiválasztásának folyamata megkezdődött. A megyében 400-an jelentkeztek, közülük 291-et választottak ki. Ők képzésen vesznek részt.

A megbeszélésen Nagy Adél tankerületi igazgató is bemutatkozott a résztvevőknek. Mint mondta, a Csorna környéki iskolák vezetőivel, fenntartóival felvette már a kapcsolatot és közösen készítik elő a januári intézmény átadás-átvételt.

A polgármesterek kérdeztek is. Szalay Imre (Bősárkány) azt firtatta, hogy a települési polgármesteri hivatalokban milyen formában tart majd ügyfélfogadást a járás. Széles Sándor úgy tájékoztatott, hogy hetente 2–4 órában minimum, de minden községben a helyiekkel közösen alakítják majd ki a konkrét rendet, az igényeknek, az ügyiratok számának megfelelően. Aller Imre (Kóny) arra kérte a kormányhivatal munkatársait, hogy a járás leendő, már kiválasztott dolgozóit mielőbb értesítsék feladataikról, munkarendjükről, mert eddig semmilyen információt nem kaptak. A kormánymegbízott ezt megígérte.

Széles Sándor és munkatársai tájékoztatták a Csorna környéki polgármestereket a járási hivatalok működéséről.
Nagy Adél tankerületi igazgató is bemutatkozott.

Olvasóink írták

  • 1. alacska 2012. december 02. 11:59
    „Hurrá ! Irány a szocializmus - járási "tanácsok" , állami általános iskolák , járási művelődési osztály , osztályvezetővel, szakfelügyelőkkel, /tankerület /...... mi jön még ezután ???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyertyagyújtás Bágyogszováton

Adventi ünnepséget és gyertyagyújtást rendeznek a községben az adventi időszakban, minden szombaton. Tovább olvasom