Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Csonka testület döntött

A kapuvári képviselő-testület legutóbbi, csonka ülése sem mellőzte a személyeskedő vitákat. Több közbeszerzési eljárást is megtárgyaltak a városatyák.

Csonka testületi ülésükön a kapuvári képviselők vitáztak az útfelújításokról és a temetkezési kft. beszámolójáról. Nem lesz tanuszoda a városban, viszont felújítják a temető kápolnáját. Csúszik a gőzsterilizátor beszerzése is.

A kapuvári képviselő-testület legutóbbi – a képviselők egy részének hiányzása miatt csonka – ülése sem mellőzte a személyeskedő vitákat. Több közbeszerzési   eljárást is megtárgyaltak a városatyák.
A város utcáinak felújításáról szóló közbeszerzési eljárás eredményéről beterjesztett utcanévsort a képviselők – némi vita mellett – elfogadták. A kórház számára vásárolandó gőzsterilizátor ügye sem ment át simán a testületen. A bizottsági meghallgatásokon kiderült, hogy a legolcsóbb ajánlatot benyújtó cég nem tudott magyar nyelvű leírást és hatósági engedélyt bemutatni. Mivel a közbeszerzési eljárás egyik feltétele, hogy a legkedvezőbb ajánlatot kell első helyen kihirdetni, a képviselők a dokumentációk benyújtására kötelezték a tendernyertes céget.
Boross János bizottsági elnök kifogásait hangoztatta. Mint mondta: a nyertesként kihirdetett cég által szállított géptípus már működik a kórházban, de nem túl biztatóak a sokéves tapasztalatok.
A testület, figyelembe véve a város pénzügyi helyzetét, elvetette a tanuszoda létesítését. Ahogy Biró Péter polgármester hangsúlyozta: az uszoda későbbi fenntartását a Kapuvárnál gazdagabb városok sem vállalták.

Nagyobb – néhol személyeskedésbe torkolló – vita kísérte a Jószív Temetkezési Kft. ügyvezetőjének beszámolóját, amit némi módosítással végül elfogadtak a képviselők. A jogi bizottság kérésére a város egy független könyvvizsgáló kirendelését határozta el a temetkezési cég gazdálkodásának felülvizsgálatára.

A témával kapcsolatban tárgyaltak a temetőbeli kápolna felújításáról, melyet a jövő év végéig befejeznek. Ennek fedezetére az önkormányzat elkülönített egymillió forintot, de Magyar Attila képviselő is felajánlotta egyhavi tiszteletdíját a cél érdekében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan fürdenek a tiltás ellenére

A kánikula beköszöntével nemcsak a kapuvári strand forgalma növekedett többszörösére, de sok, többségében fiatal fürdőző jelent meg a városkörnyéki bányatavaknál is. A már régebben kialakított tavakra – így a kisfaludira vagy a babótira – inkább csak a horgászat jellemző, a helyi egyesületek nem nézik jó szemmel a pecásokat megzavaró fürdőzőket. Tovább olvasom