Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Csökkentett áron kínálják a város nyaralóit

Csorna–Balaton - Bérbe adó a csornai önkormányzat két balatoni üdülője. Csökkentett bérleti díjjal kínálják vállalkozóknak az ingatlanokat. Előnyben részesülnek a csornai diákoknak kedvezményeket adók.

A csornai önkormányzat bérbe adná két Balaton-parti üdülőjét. A vonyarcvashegyi, illetve a balatongyöröki ingatlanokat már korábban is hirdette a város, de jelentkező eddig nem akadt. Most csökkentett bérleti díjért újra keresik a bérlőket.

– Korábban egy győri kft. üzemeltette az üdülőket, melynek szerződése tavaly október végén lejárt – tájékoztatta a Kisalföldet a részletekről Berzlánovichné Nagy Eszter, a csornai polgármesteri hivatal beruházási és városüzemeltetési osztályának vezetője. – A vonyarci üdülőt 360, a balatongyörökit 240 ezer forintért bérelte az utolsó évben. A képviselő-testület novemberi ülésén döntött új pályázat kiírásáról, ami meg is történt. Érdeklődő több is volt az ingatlanokra, de konkrét ajánlat a megjelölt határidőig nem érkezett a városházára. Ezért tárgyalt a testület januári ülésén is a kérdésről. Ekkor vizsgálták felül a pályázatban megfogalmazott feltételeket.

Önkormányzati nyaraló: Balatongyörök


A képviselők úgy döntöttek, hogy csökkentik a két üdülő bérleti díját. Eszerint a vonyarcvashegyiért 300, a balatongyörökiért 200 ezer forintot kérnek évente. Az első két évben a fizetendő összeg nem változik, azaz nem lesz inflációkövető.

– A bérleti jogot az a jelentkező szerzi meg, aki összességében a legelőnyösebb ajánlatot teszi – fogalmazott az osztályvezető. – Egy bírálati szempontrendszert is felállítottunk, melyben a különböző elemek súlyszámokat kaptak. Ilyen természetesen a bérleti díj mértéke, a csornai iskolák tanulóinak üdültetésével kapcsolatos szolgáltatások köre és a csornai iskolákból nyaraló diákok térítési díja. A pályázatokat február 11-ig nyújthatják be a vállalkozók.

Vonyarci üdülő.


Berzlánovichné Nagy Eszter beszélt az üdülők tulajdonságairól is. A vonyarcvashegyi az 1970-es években épült, összesen 193 négyzetméteres. Különálló épületben kapott helyet az étterem, a konyha, valamint a szociális blokk. Az elmúlt években felújították benne a vizesblokkokat, tanári fürdőt alakítottak ki, rendbe tették a burkolatot. Az épület összesen negyvenöt fő nyaraltatására alkalmas.

Balatongyörökön a főépület körülbelül 65 éves, összesen 160 négyzetméteres. Az elmúlt években erre az ingatlanra is költöttek. Lecserélték a főépület párkányzatát, illetve ereszcsatornáját, az alagsorban közösségi helyiséget alakítottak ki, és két új hálóhelyiséget. Felújították a lányfürdőt, ágyakat cseréltek. Az épületekben harmincnégy nyaralót lehet elszállásolni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európai együttműködés a környezetért

Csorna - A Comenius-program keretében hét országból érkeztek pedagógusok Csornára. Iskoláik a… Tovább olvasom