Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Csökkenteni szeretnék a költségeket

A csornai önkormányzat tovább egyeztet a nyilvánosságpályázatra ajánlatot adó vállalkozóval.

A tartalommal együtt a költségeket szeretnék csökkenteni. Ötvenmillió forintból akarnak lefaragni.

A nyilvánosságpályázat tartalmának, ezáltal költségeinek csökkentéséről döntött a csornai képviselő-testület. Hétfőn tartottak rendkívüli ülést a városvezetők. A jelenleg érvényben lévő vállalkozói ajánlat négy évre ötvenmillió forintról szól.

Az önkormányzati munka nyilvánosságának biztosítására januárban írták ki a pályázatot. Ebben szerepelt a testületi ülések élő közvetítése, illetve egyéb beszámolók a városi eseményekről, írott és elektronikus formában. A kiírás szerint a képviselő-testület tagjai is megszólalási lehetőséget kapnának, meghatározott időtartamban. Első körben múlt héten tárgyaltak a témáról. Akkor Balogh Csaba (MSZP) azt kérte, pártja is kapjon lehetőséget a helyi televízióban és ezt rögzítsék a szerződésben is.

A hétfői ülésen Bella Rudolf (Fidesz-KDNP), a beérkezett pályázatot elbíráló bizottság elnöke elmondta: a testület vizsgálja felül a pályázati kiírás tartalmát. A változtatással lehet ugyanis a költségeket is csökkenteni. Miután ez megtörtént, egyeztethetnek a szolgáltatóval és kérhetnek új ajánlatot. Több képviselői javaslat is elhangzott. Gecsényi András (Korona Egyesület) alpolgármester például felvetette: szükség van-e egyáltalán arra, hogy a képviselők az ülések után a televízióban is kifejtsék véleményüket. Turi György polgármester úgy fogalmazott, nincs szükség. Ezzel szemben Háncs Károly (Fidesz-KDNP) kifejtette: nem a képviselők szereplési vágyát kell kielégíteni. A csornaiak kérték, szeretnék látni, és érteni, mi miért történik az üléseken. Bella Rudolf azt javasolta, hogy az írott megjelenés számát csökkentsék. Turi György megint azt kérte: várják meg, hogy Kapuvár milyen feltételekkel köt szerződést a szolgáltatóval.

Molnár Ferenc, az ajánlatot tevő vállalkozó hozzászólásában elmondta: hajlandó a további egyeztetésekre. Úgy látja, van esély a költségek csökkentésére. Kenesei Gáborné (Korona Egyesület) úgy vélte, az önkormányzat határozzon meg egy összeget és a cég annak ismeretében állítsa össze a „csomagot".

Az elhangzottak ismeretében végül összeállt az igény: az ülések élő közvetítése, havi két írott oldal, havi egy órás magazinműsor a televízióban és a képviselői nyilatkozatok minden ülés után tíz percben. A vállalkozóval a bíráló bizottság egyeztet.

Olvasóink írták

 • 7. hoho-hoho 2011. február 17. 10:20
  „egycsornai
  Egy NB-I labdarúgó mérkőzésnek van reklámértéke - és egy csornai testületi ülésnek....?
  Nyilvános hirdetményeket kötelező tennie a hivatalnak, ezért jobb ezt egy csomagban elintézni, mint hirdetésenként fizetni szerintem.
  Ez 2007-ben is így volt csak jóval drágábban tv közvetítés és képújság nélkül:
  http://www.kisalfold.hu/rabakozi_hirek/helyi_hirek_havonta_negyedevente/2022948/”
 • 6. huszárkapitány 2011. február 11. 21:36
  „Mi az hogy többpártrendszer? Talán két párt rendszer!”
 • 5. egycsornai 2011. február 11. 16:38
  „Továbbra sem értem..... A labdarúgó mérkőzések közvetítését is a csapatok fizetik????”
 • 4. sziszifusz 2011. február 10. 07:08
  „A havi egy órába ki garantálja a gondolatot a tíz percben az értelemet?Ráadásul többpártrendszerben!
  Változatlan - értelmetlen v. nagyon hasznos a javaslat és pályázat!Ti.-ha érdekli a kábel tv nézőit a csornai testület és ülései és a képviselők- akkor elemi üzleti érdeke a nyilvánosság biztosítása a kábel tv-nek a közvetítés!Ha,meg - mint most a képviselők tüntetnek 50 millával a saját nyilvánosságuk mellett - akkor meg nevessünk!”
 • 3. huszárkapitány 2011. február 08. 11:55
  „Igazatok van,van egy postaláda az önkormányzat bejárata mellett azért van kitalálva! Nem csak ide írni.Van email címe a képviselőknek!!!legalább is egynek ki van írva a nevéhez.”
 • 2. szemi70 2011. február 08. 11:06
  „És most már minden szép lesz???????
  Nézhetik az emberek az Önkormányzati kabarét,cirkuszt,vagy nevezzük akárhogyan-t.
  Havi több millióért?
  Kösz,én nem kérem ezt a műsort,én egész másért mentem el,anno,szavazni!!!!!!!!”
 • 1. tettes 2011. február 08. 11:00
  „Nem kell,hányszor mondjam,NEM kell!!!!Fettik László csorna”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kútvásárlás vagy vízfakasztás

Egyelőre nem tudni, az idei szezonra kinyithat-e a csornai termál. A városvezetés a strand jövőjével… Tovább olvasom