Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Csökkenő kintlévőség a bérlakásoknál

A nyomozati eredmények alapján az első helyen végzett rendőrség, a temetkezési cég és a Rekultív kft. is beszámolt a kapuvári testület ülésén. Szocialista képviselőcsere is történt a testületben.
Képviselői eskütétellel kezdődött hétfő délután a kapuvári önkormányzat képviselő-testületének ülése.

Gábor Tamás, az MSZP listáján bejutott képviselő lemondása miatt a szocialista lista következő helyéről Varga András került be a testületbe. Ő a plénum előtt le is tette a képviselői esküt. Hámori György polgármester elmondta, a kapuvári MSZP-ben tisztújítás történt, Gábor Tamás eddigi elnök helyett Varga Andrást választották a helyi szocialisták, ezért a mindenkori helyi elnök képviselői helyén is változás történt. Varga András a testület gazdasági bizottságában folytatja elődje munkáját.

Az esküt követően először Kiss Zoltán kapitányságvezető, majd Takács Tibor megyei főkapitány beszélt a kapuvári rendőrség előző évi eredményeiről.

Az ülésen elhangzott: a kapuvári kapitányság 71,7 százalékos nyomozati eredményével az ország legeredményesebb rendőri szervezete. A téma kapcsán Csákány Annamária (Jobbik) több gyalogos rendőrt kért a városközpontba, Cserpes Sándor (Fidesz–KDNP) pedig több járőrt a házhelyi alközpontba. Császár Vajk (Fidesz–KDNP) megemlítette, az anyagi lehetőségekhez mérten a városi kamerarendszer bővítésére lenne szükség.

A testület döntött arról is, hogy a Rábaközi Művelődési Központ átépítéséig az intézmény irodái a Petőfi moziba (is) költöznek át, ezért a testület egyelőre nem adja ezt bérbe a Kapukom kft.-nek.

A helyi temetkezést végző cég, a Jószív Kft. beszámolója során elhangzott, a város és a szolgáltató egyelőre csak a temetői kápolna bizonyos részeit újítja fel.

A testület tárgyalta az önkormányzati bérlakások helyzetét. A témával kapcsolatban a polgármester megjegyezte, a kintlévőségek mértéke még mindig több millió forintra rúg, ám örvendetes, hogy a városháza a bérlők jó részétől be tudja szedni az elmaradásokat. Döntés született arról is, hogy a helyi lakosok közti esküvők anyakönyvi költségeihez a városháza továbbra is hozzájárul.

Az ülésen döntöttek arról is, hogy Kapuvár nem vásárol a Dunaszeg és Dunakiliti által felajánlott Pannon-Víz-részvényekből, valamint szó volt az éves szinten kétmillió forintos sporttámogatás felosztásáról is. A sporttal kapcsolatban a plénum döntött egy 20 milliós pályázat benyújtásáról, melyet az 5 milliós önrésszel együtt a Kapuvári Sportegyesület központi épületének felújítására fordítanának.

A testület pályázatot ír ki a helyi termálfürdő üzemeltetésére, és döntés született arról is, hogy a jobbikos képviselő által benyújtott indítványt egyelőre nem tárgyalja a plénum. Az indítvány egy helyi adó kiveté-
séről szólt, mellyel a kapuvári bevásárlóközpontokat adóztatták volna. A testület (a Jobbik tartózkodásával) döntött egy 45 milliós pályázat benyújtásáról is, melyből a kapuvári romák felzárkóztatását finanszíroznák.

Váltás az MSZP-nél: Varga András, a képviselő-testület új tagja letette az esküt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vállalkozói tanácsok Csukás-diákoknak

Német vállalkozó adott tanácsokat nemrégiben magyar diákoknak a Csukás-iskolában. Arról beszélt,… Tovább olvasom