Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Cserpes: csülkös bab és túrós csusza a tejivók után

A fővárosi tejivók után újabb retró étkeztetési formát tervez Cserpes István. Apáink, nagyapáink önkiszolgáló éttermeit szeretné feltámasztani a tavalyi év ˝merész újítója˝. Mint mondta, továbbra is dühíti a hazai kereskedelem pénzközpontú gyakorlata.

Kapuvár egyik legnagyobb foglalkoztatója, egyben az egyik legnagyobb helyi adózója lett napjainkra a Cserpes Sajtműhely. Ahogy a cég tulajdonosa, Cserpes István lapunknak elmondta, továbbra sincs megállás. A fővárosi, napjainkra igen népszerűvé vált tejivó után újabb retró étkeztetési formán töri a fejét a tavaly a „Merész újító" címet és „Az év üzletembere" kategóriában Presztízs-díjat kapott kapuvári vállalkozó.
A cég fejlődése már a dolgozói létszámon is lemérhető. Míg 2011 januárjában 163-an dolgoztak a cégnél, addig napjainkban a létszám már 227 ember. Utóbbi létszámból 163-an dolgoznak a kapuvári üzemben, közülük mintegy negyven százalék a környékbeli bejárók aránya.

˝A túródesszert kifejezi filozófiánkat. Az van benne, ami bele való és semmi más˝ – mondja Cserpes István.
˝A túródesszert kifejezi filozófiánkat. Az van benne, ami bele való és semmi más˝ – mondja Cserpes István.

– A helyi adó nagy része természetesen Kapuváron csapódik le. Ám a törvényi szabályozások miatt némi adóbevétellel hozzájárulunk a győri és a budapesti költségvetéshez is – mondta a cégtulajdonos.

Az elmúlt év számos szakmai elismerése úgy tűnik, nem volt véletlen, hiszen a cég kezdeti nehézségeit követően az utóbbi néhány évben meglódult a kapuvári vállalkozás. A szakmai szervezetek elismerései mellett a cég túródesszertje méltán vívta ki az ország legjobb terméke díjat.

Cserpes István kijelentette: termékük sikere az üzleti filozófiában keresendő. – Máig nem vagyok kibékülve a nagy kereskedelmi láncok gyakorlatával. Mindent alárendel(tet)nek az olcsó árnak és a tartósságnak. Ám én azt gondolom, egy termékbe az az alapanyag kerüljön, ami bele való és ne az, amit a piac úgymond elvár – mondta Cserpes István. Ennek a filozófiának rendelték alá tavalyi sikerötletüket, a tejivót is. Érdekesség, hogy a Corvin mozinál lévő üzletük falán ott van az ötvenhatos harcok emléktáblája is.

– A gasztronómiába szeretnénk betörni olyan alapanyagok gyártásával és előkészítésével, melyekből nagyszüleink, szüleink úgynevezett retró élelmiszereit lehetne elkészíteni. Napjaink tömegétkeztetésében nem lehet egy jó vadast, csülkös babot vagy akár egy túrós csuszát megenni, mert minden mesterséges alapanyagból vagy ellenőrizetlen forrásból készített alapanyagból készül. Elfelejtődnek így az igazi ízek – mondta Cserpes István.

Cserpes Tejivó a fővárosban: Újabb retróval, az önkiszolgáló büfével készülnek.
Cserpes Tejivó a fővárosban: Újabb retróval, az önkiszolgáló büfével készülnek.

Legújabb terveiben ilyen és ehhez hasonló élelmiszerek alapanyagainak gyártását fontolgatja. Létrehozva egy, a régi önkiszolgáló büfékhez hasonló tömegétkeztetési hálózatot. Ennek alapjait már elkezdte lerakni Vitnyéd mellett létrehozott területén. Az étkeztetői hálózat konyhájának alapanyagait – hasonlóan a tejivóhoz – egy kapuvári üzemben készítenék el, innen ellátva az országos hálózatot. A cég napjainkban egyébként Magyarország kétharmadán van jelen, csak Budapesten 13 járművel terítik a kapuvári termékeket.

– Úgy vélem, napjaink háziasszonyai szívesen fogadnák a cég által el- és előkészített, retró jellegű élelmiszereket. Erre alapozzuk a cég további fejlődését, ami Kapuváron is helyi jellegzetességek – többek között a ˝Rosta fagyi˝ – megjelenését eredményezheti a következő években – mondta Cserpes István.

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. ifhorvth 2013. február 11. 09:38
  „Könyörgöm, valaki hallgattassa el már a pancsert!”
 • 46. LAZA 2013. február 07. 11:34
  „42.43.44.45.
  Ja!”
 • 45. pancser 2013. február 06. 22:19
  „44. Pancserr 2013.02.06. 20:46
  Üdvözöllek, Isten hozott! Már a sz,,,s gatyáim is érdekelnek? Küldök neked néhányat, mint írtad én mindig tisztát viselek, te meg azt sem tudod mi az! A testi és a lelki higiénia egyaránt fontos, ha pótolni akarod ez irányú hiányodat, menj gyónni, bánd meg bűneidet, aztán ülj be egy mosógépbe be és állíttasd főzési programra, meg fogsz tisztulni. Aztán jöhet a forró vasaló, hogy friss és ropogós legyél. Ha minden kész mehetsz böllérmájat enni attól meg erős leszel!”
 • 44. Pancserr 2013. február 06. 20:46
  „Nna most mentem is kicserélni a foltos alsóneműmet, mert mint köztudott én gyakrabban cserélem a nézeteimet, mint más az alsóneműit :DDD”
 • 43. Pancserr 2013. február 06. 20:44
  „Az, hogy ki meddig él, azt bizony a genetika határozza meg főként.”
 • 42. pancser 2013. február 06. 20:03
  „39. LAZA 2013.02.06. 17:47
  Először egy dicséret Cserepes úrnak, hogy ért a piachoz, a sorállás azt jelenti. Nekem a nick nevem az ami, nem titkolom sok mindenhez nem értek, ti sem vagytok különbek, ebben a tejes témában sem.
  Ismertetem az egyik általam nagyon kedvelt túródesszert adatait, az áruház és a márka megnevezése nélkül, nem akarom rontani Cserpes úr üzletét.
  Viszont összehasonlíthatjátok a paramétereket. Lássuk az általam fogyasztott "szemetet". A termék neve Túródesszert 125 g ár 99 Ft, 15% meggyel(darabos) utóhőkezelt. Összetétel:túró 62%, meggy, cukor, glükóz-fruktóz szirup, tejszín, módosított keményítő, étkezési zselatin, zselésítő anyag:pektin, stabilizátorok: guarmagliszt, szentjánoskenyérmag-liszt, szinezőanyagok(céklalé-koncentrátum, sárgarépa-koncentrátum), aroma, savanyúságot szabályozó anyag:citromsav, nitrogénnal habosítva.
  Mit szóltok ehhez fiúk?
  Tápérték 125g-ra vonatkoztatva: Energia 642 KJ azaz 153 kcal, a napi szükséglet 8%-a
  Fehérje 5,6 g 11 %
  Szénhidrát 21,3 g 8 %
  ebből cukor 18,8 g 21%
  Zsír 5,0 g 7%
  ebből telített zsírsavak 3,3 g 17 %
  Élelmi rost kisebb mint 0,1 g kisebb mint 1%
  Nátrium 0,05 g 2%
  Az adatok 2000 kcal energiabevitelhez vannak igazítva, de a ténylegeshez könnyen alkalmazható-
  Hát fiúk itt kezdődik a tudatos táplálkozás.
  Kíváncsian várom a böllérmáj, meg a csülkös bableves adatait, amelyek minden bizonnyal rémisztőek. Nem akarom egyik ételt sem leszólni, sokan szeretik, egyék nyugodtan de mértékkel. Cserpes úr helyében inkább új tejterméken gondolkodnék és nem csülkös bablevesen végül is hogy egészségesen étkezik a nép vagy sem, ő is felelős.”
 • 41. Moo 2013. február 06. 19:26
  „Ennyi hülyeséget, amit pancser itt összehord, csak szándékosan lehet. Nem baj, én jókat szórakozok rajta, ahogy ráugranak egyesek.
  Egyébként a füstölt sajtfonat visz mindent.”
 • 40. profi10 2013. február 06. 18:02
  „A nagy multik termékeit imádóknak ajánlanám, hogy írják be a keresőbe a lenti szöveget, és nézzék meg, hogy mi van a nyestlé desszertjében.....
  "Lilla Lova fick döda gnagare i purépaket"”
 • 39. LAZA 2013. február 06. 17:47
  „Teljesen méltatlan ez az egész vita.
  pancser belehajszolt itt egynéhányatokat.
  Kár volt.Nem kell vele vitatkozni.
  Egyen amit akar és etesse a gyerekeit is amivel akarja.
  A Cserpes termékekért az emberek a lábukkal és legfőképpen a hasukkal szavaznak.
  Többször voltam pl. Kőszegen ahol az emberek hosszú tömött sorokban várakoztak a menetrendben kijelőlt árusító helyeken.
  Óriási volt az ováció amikor megérkeztem.Sokszor késtem mert olyan hosszú sorok voltak,hogy képtelen voltam a menetrendet betartani.
  Ez számít a többi süket duma.
  Egyszerű pancserek részéről!”
 • 38. Babybogyo86 2013. február 06. 15:08
  „pancser!
  Találó a neved, minden elismerésem, minden benne van!”
 • 37. nagyonfááj 2013. február 06. 14:26
  „Továbbra sem érted, hogy miről beszélek!! NEM és hangsúlyozom NEM a táplálkozással összefüggő probléma a korai halálozás a férfiak körében Magyarországon!!! Kérlek olvasd végig mégegyszer amit írtam és ne egy-egy félmondatot kiragadva lovagolj a Meki-s hülyeségeiden!!! Ugye nem kell mégegyszer leírnom, hogy az életmód az oka, amiről nem az egyén tehet, hanem a gazdasági és társadalmi helyzet!!!!
  Egyébként meg egyél csak nyugodtan a Meki-ben, egy biztos.....én nem fogok sem előtted, sem mögötted állni a sorban, mert én a xarra nem vagyok vevő, de te és a hasonló reformerek eltartjátok őket a danone-nal együtt!”
 • 36. pancser 2013. február 06. 13:50
  „35. nagyonfááj 2013.02.06. 12:41
  Jellemző túlzott magyar önérzet, vagy a pusztákról hozott gőg, nem tudom, de valami oka van annak hogy magunkban soha nem keressük a hibát , hanem mindig másokban. Sajnálatos a korai férfihalálozás, ennek oka elsősorban az egyénekben keresendők szerintem, mint látható az alanti hozzászólásokból.
  Az amerikai férfi 10 évvel él tovább mint a magyar, ha kövérebb ha nem, ezen a téren viszont ugyancsak amerikai szinten vagyunk, mármint kövérségben. A lényeg a +10 év! Ezt még kövéren is el lehet viselni, hát még a család!
  Nem csak Amerika volt a példa, volt ott más is mint a döntően növényi olajjal főző népek. Magas életkor, idős korban is friss memória, alacsony érrendszeri problémák jellemző az olajfa ültetvényes országokra.
  A babonák, hogy a Mekitől meg lehet halni, meg hogy a génmódosított növények is egészségtelenek ezt cáfolja minden adat.
  A Cserpes Trudi ami tényleg nem rossz, nagyjából ugyanazokból az összetevőkből áll mint a többi, talán kicsit darabosabb, túrósabb, kevésbé krémes a többinél. Tartalmaz hidrogénezett növényi zsírt, szójalecitint és emulgeálószert is, csupán tartósítószert nem, ez is ellentmond nektek. Nekem semmi bajom vele, csak a ti zsíros pörköltes, csülkös gondolkodásotokban nem férhet bele, bár ez esetben mintha becsuktátok volna a szemeteket. Ez viszont pozitív, Cserpes úr sikere, hogy az egészséges táplálkozás irányába fordította disznózsírt kedvelő ízléseteket, gondolataitokat.”
 • 35. nagyonfááj 2013. február 06. 12:41
  „Nah akkor ismét fussunk neki!! Pancser az általad említett országok közül az egyesült államok az egyik legrosszabb példa! (ha nem a legrosszabb!!!) Tudtad, hogy az egyesült államokban élő gyermekek és felnőttek körében mennyi az elhízott és a túlsúlya miatt beteg ember? Közel 60%!! A gyermekeket nézve ez a szám bőven 70% felett van...és mit esznek ők? Hát nem csülkös babot meg Cserpes tejet...hanem génmódosított lóxarokból készült hamburgert gyorsfagyasztott kajákat, chipset, és így tovább..... Nyugat-Európában sem preferálják a puffasztott rízst, műzlit, 0%os joghurtot stb. Az, hogy miért halnak meg kevesebben az nem a táplálkozás miatt van! Ennek oka az, hogy fejlett egészségügyi ellátó rendszerüknek köszönhetően időben és modern technológiával gyógyítják és szűrik őket! Addig amíg náluk egy anginás panasz után komplett kivizsgálás és egy szívinfarktus protokollnak megfelelő kezelés következik, addig nálunk legtöbbször a háziorvos részéről egy legyintésnél elhal a dolog!! Náluk sincs kevesebb magasvérnyomásos és szív és érrendszeri beteg, mint nálunk csak tudod náluk ennyivel fejletteb az ellátórendszer, hogy ennyivel nagyobb a túlélési esély! Más dolog!! A magyar férfiak leamortizálódását fiatalon nem a szerinted helytelen táplálkozás okozza!! Hanem amíg nyugaton egy férfi ha dolgozik tisztességesen, akkor 40 éves korára olyan egzisztenciát épít fel, ami mellett elkezdhet a saját egészségével foglalkozni, úgy mint pihenés, rekreáció, sportolás, nyugalom! Ezzel szemben nálunk, jó hogyha 40 évesen két munkahellyel teljesen kizsigerelve az első hitelétől éppen megszabadulva, veszi a nyakába következőt és nap, mint nap úgy kel és úgy fekszik, hogy ott lebeg a feje felett, hogy holnap nincs munkahelyem, jön a végrehajtó stb... tudod ezt hívják úgy, hogy stressz! Nincs ideje magával foglalkozni, nem törődik vele, hogy szorít a mellkas és gyarapítani fogja a magyar statisztikai számokat! És még mindig semmi köze a táplálkozásnak ehhez! Tehát a cikk eredeti mondani valójához visszakanyarodva.....igenis kellenek a klasszikus élelmiszerek, tartósítószer nélkül, a hagyományos konyha kuruzslás nélkül...és ebbe még nem halt bele senki!! Majd ha Magyarországon is elérjük azt, hogy egy 40es családapa már mindent megteremtett és tud magával is foglalkozni, akkor 50 évesen nem dobja fel a bakkancsot még ha világ életében pacalpörköltet evett zsíroskennyérrel, akkor sem!! Hát ennyi köze van a csülibabnak a magyar férfiak potenciájához és szívinfarktusához! Gondolkodj.....és örülj, hogy ha azon kevesek közé tartozol, akiknek nincsenek ilyen gondjaik, mint amiket fennt említettem!! És mégvalami....gondolom nagy szakértője vagy az ilyen bifidus essensis-eknek meg actiregulárisoknak....hát erről meg csak annyit, hogy ezek nem létező dolgok, táplálkozás tudományilag ezek haszontalan és továbbmegyek nem létező dolgok!! Egyet érhetsz el a fogyasztásukkal, hogy nem tudod majd letenni őket, mert a szervezeted, azon belül is az emésztőrendszered függővé válik...és a forgalmazónak ez a célja! Egyszerűre lefordítva nem tudsz majd ezek nélkül kaksizni!! Ilyen problémát egy pacalpöri egy csülibab vagy gulyás soha nem okoz és ha még mindemellett televágod erővel akkor a kapszaicin összes jóságát is magadhoz veszed! Mert egy egészséges gyomor igenis bírja az erőset!! A gyomrunk, nekünk magyaroknak, nem az erős pityutól megy tönkre, hanem a stressztől, kávétol, cigitől!! Te csak edd továbra is a magnum jékrémet aminek annyi köze van a fagyihoz, mint lónak a hátúszáshoz, edd a 0ás joghurtot, tejet, update parízert....és tedd tönkre magad csendesen! Mi pedig itt a nagytöbbség engedd meg, hogy tovább roncsoljuk szabadon a szervezetünket a fránya Cserpes Rudival.....aztán majd pár év múlva integessünk egymásnak és nézzük meg, hogy majd ki és kiről emlékezik meg, ha a másik a nagy zabálásába belehalt!!!”
 • 34. Arpadfiai25 2013. február 06. 12:41
  „Helló mindenki!
  Én múltkor kiapportáltam ezt a Győri Jó reggeltett,ami ugye délig tartó lendületet ad hát én nem végzek erős fizikai munkát de a lendület az már 9-kor elfogyott pedig az még mesze van a déltől. És úgy döntöttem maradok a házi húsos kolbásznál és szalonnánál nagyterpesze a disznólábnál mert annál jobb kaja sincs,na persze frissen fejt házi tejjel amibe még be t vannak a vitaminok ja és zsírral is főzőnk csak a pácokhoz öntetekhez használunk olajat.
  Ha választhatnék a föt füstölt csülök és a McDonald´s -os kaja mellet én maradok a csülöknél tormával.remélem nem bántottam meg senkit csak közöltem,hogy ilyen is van de hát akinek a müzli kell mert azt mondja a tv-az nyugodtan egyen müzli félévekig elálló tejnek nevezett fehér löttyöt ami már sok helyen csak reggeli ital rá se merik írni rá, hogy tej mert tejporból van. Mi mondjuk a tejport a disznóknak adjuk hát akkor Amost ki él egészségesebben?”
 • 33. pacalpöri 2013. február 06. 11:56
  „pancser.... tudod a betonkeverő bármelyik oldalán állva, napi 9 órában és az építőipar bármely részében, akkor egy álltalad favorizált bármely "egészséges"-nek vélt valamitől alig egy napig lenne a munkád, mert térdre esnél!
  De nem kell az építőipart előtérbe hozni. Van itt sok minden a margó huzogatáson kívül!!!
  Meghívlak egy pacalra....a többit majd ott! :-)”
 • 32. Zöldfülü 2013. február 06. 11:42
  „mondom én pancser hogy csak nem hagy nyugodni a dolog :D :D
  A magyar ember sonkát és húsos kolbászt fog zabbantani mert az a finom. Ezért is hivnak minket magyarnak.
  Az olasz pizzát. Az amerikai meg hot dogot.
  ne pazarold tovább az értetlen tömeg felvilágosítására szánt karaktereidet. :D”
 • 31. pancser 2013. február 06. 11:33
  „29. pacalpöri 2013.02.06. 10:28 és29. pacalpöri 2013.02.06. 10:28
  Hála Istennek, hogy a nagyapáitok hosszú életűek voltak, nyugodjanak békében.
  De míg nagyapáitok évtizedekig húzták a kaszát nyáron, zsákoltak és miegymás, vagyis nehéz fizikai munkát végeztek ti már nem. Ők beosztották a házi disznóságokat, hogy aratásra egy kis szalonna legalább maradjon, az egyébként nagyon egészséges aludttej mellé. Nem annyit ettek amennyit akartak, hanem amennyi volt, azt is erős beosztással. A két dolog, a munka és az elfogyasztott étel viszonya nálatok egészen más. Ti keveset dolgoztok és sok zsírosat esztek, ha a hagyományt követitek ez a nem jó, nem nekem, hanem nektek!
  Az egyedi felhozott példáknál sokkal fontosabb a sokaságra jellemző statisztikák figyelése. A magyar emberek szív és érrendszeri betegségek dolgában rosszul, állnak elsősorban a táplálkozási szokások miatt. A stressz csak súlyosbítja a tüneteket. A hajlam öröklött is lehet persze, hogy lehet, de egy vegetáriánus még ez esetben is sokkal problémamentesebb. Nem azt akarom mondani hogy legyetek vegák, de rámutat arra, hogy helyes táplálkozással a az öröklött hajlam is korrigálható.
  Ne haragudjatok úgy viselkedtek mint a gyerekek, át sem gondoljátok mit írok, viccel és divatos babonákkal, egyedi esetekkel próbálkoztok cáfolni. Közhely, hogy mindenki a saját sorsának kovácsa, de nem vagytok egyedül, felelősséggel tartoztok a családotoknak. A statisztikák nem hazudnak, miért kell a magyar férfiaknak korábban meghalnia, mint az amerikainak, olasznak stb? Ez nagyon fontos kérdés és ti ezt elviccelitek. A csak olajat használó dél-európaiak esetében nagyságrendekkel kisebb a keringési probléma.
  Az hogy mi ízlik meg mi nem csak szokás kérdése, váltani soha nem késő.
  Nem azt mondom nem lehet közben nehéz ételeket enni, de csak módjával, ezt többször leírtam.
  Remélem, hogy néhány ember elgondolkodik azon amit írtam és nem ragaszkodik többé kizárólagosan a múltbéli elkészítésű ételekhez.”
 • 30. zsebpiszok 2013. február 06. 10:34
  „Szívemből szóltál nagyonfááj,pancsert is szépen leoltottad! :)

  Én szintén a házias ízek rajongója vagyok,ahogy nagyapám is azt ette egész életében.Sonka..kolbász..szalonna és csupa mai szemmel károsnak vélt étellel egyetemben,amik zsírban és nem növényi olajban készültek.Isten nyugosztalja,mégis 85 éves kort megért,amit mi nem fogunk,de ez már nem az étkezés miatt lesz,hanem a mai kor legnagyobb ellensége a STRESSZ miatt!Egyébként akinek magas a koleszterin szintje,az genetikai problémára mutat vissza,ugyanis a szervezet maga is termel koleszterint nem csak a bevitt étel emelheti,a probléma forrása a szervezetből való kiürítéssel van sokaknál.”
 • 29. pacalpöri 2013. február 06. 10:28
  „pancser: a kilátásaim hál´ jók, mivel egyik nagypapám 92 éves és valódi tanyasi embert volt....ha érted ez mit takar?!
  A másik is 88 volt és ő se ápdéten nevelkedett!
  Az agyam meg azért pörög így ahogy mert a szalonna csak zsírozza a kerekeket, mert nekem van.....:-)))
  Az étkezés már rég nem a halál egyik legfőbb oka......hanem a stressssssssssssssssssssssssssz!!!”
 • 28. pancser 2013. február 06. 09:47
  „26. pacalpöri 2013.02.06. 09:08
  Az öngyilkolás e kellemes formája csak az elején kellemes, a vége egészen más. Elég kellemetlen már az impotencia is, de az még nem fáj, tolókocsiban fél lábbal lenni annál inkább. Az is igaz aki 50 évesen elpatkol infarktusban agyvérzésben azt ezek a dolgok már nem érintik.
  Aki egészségesen étkezik annak az agya is másként pörög az erek tisztasága miatt, gondolj csak magadra milyen könnyen legyintesz pedig nem vagy egyedül és felelősséggel tartozol másokért, az unokáknak hiányzik ám a nagypapa, özvegyasszonynak lenni sem jó, árvának meg kifejezetten rossz.”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farsangi bál soproniakkal

A minap rendezte farsangi bálját az öntésmajori baba-mama klub. Tovább olvasom