Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Cserék az intézmények élén

Csorna - Ülésezett hétfőn a csornai képviselőtestület. A Városi Művelődési Központ és Könyvtár élére új igazgatót választottak, de új vezetője lesz a Szociális és Gyermekjóléti Központnak is.
A napirendek előtt arany- és gyémántdiplomás pedagógusokat köszöntöttek. Elfogadták a Margit Kórház konszolidálásának tervét. Hosszasan tárgyalták a képviselők a külterületi övezeti rendszerről és a helyi építési szabályzatról szóló rendeletet. A téma a várost elkerülő út nyomvonala miatt vált érdekessé. Zárt ülésen a termálfürdő fejlesztéséről tárgyaltak. A város garanciákat várna el a strandot üzemeltető Kerti Park Zrt-től - például visszavásárlási jogot -, a cég vezetői ezt azonban nem akarják megadni.

A zárt ülés után folytatódott a testületi ülés. Először ingatlancseréről döntöttek a képviselők, a Csukás-iskola és a Tondach Zrt. között.
Ezután személyi kérdések jöttek sorra. A Városi Művelődési Központ és Könyvtár élére kerestek igazgatót. A kiírt pályázatra négyen jelentkeztek, de csak egyikük felelt meg a feltételeknek. Szalayné Galambos Tímea az ülésen is jelen volt. Miután Turi György polgármester ismertette a pályázatokat véleményező bizottság javaslatát -Szalaynét ajánlották igazgatónak- a képviselők tehettek fel kérdéseket. Kovács Tamás meg is tette. A helyzet azért volt furcsa, mert a képviselő jelenleg megbízott igazgatója az intézménynek, és maga is pályázott, azaz saját utódját látta maga előtt. Kérdezett is, a jelölt terveire, programjára volt kíváncsi, részletekbemenően, aprólékosan. Képviselőtársai helytelenítették is viselkedését, de Kovács Tamás nem tágított. A végén még jogi aggályait is megosztotta a hallgatósággal. "Köszönöm Kovács Tamásnak a kérdésfeltevéseket, megkönnyítette döntésemet"-jegyezte meg Csontos Gáborné. A testület végül megbízta Szalayné Galambosi Tímeát az intézmény vezetésésével, kinevezése öt évre szól.

Új vezetője lesz november elsejétől a Szociális és Gyermekjóléti Központnak is: Sevelláné Czinder Katalin. A mostani intézményvezető, Kovácsné Varga Ildikó is pályázott, ám ő nem felelt meg a kiírás feltételeinek. Papp Imre a vezetőválasztással kapcsolatban megjegyezte: már az intézmények korábbi összevonása is azt a célt szolgálta, hogy az intézményvezetőket eltávolítsák. Gyopáros Alpár alpolgármester ezt visszautasította. Mint mondta, az összevonásoknak gazdasági okai voltak, és a várt eredményeket meg is hozták.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. start 2008. november 01. 15:45
  „janos1216
  és ez most hogy jött ide?
  vagy nem találtál más helyet fontos közlendőd számára?”
 • 32. obi 2008. október 26. 20:51
  „A hallgatás is egyfajta válasz...”
 • 31. obi 2008. október 24. 00:23
  „"Amikor sorozatban választanak olyan jobboldali képviselőt akit - Karinthy- személyes beszélgetéskor morálisan alkalmatlannak tartanak..."

  sziszifusz! Ne beszélj rébuszokban! Írd le, hogy pl. te (vagy bárki más, hiszen "királyi többesben" írtál) melyik jobboldali képviselőt tartod morálisan alkalmatlannak a képviselőségre és azt is, hogy miért?
  Komolyan érdekelne...”
 • 30. K. Szandra 2008. október 23. 23:20
  „Sok-sok félreértés van szerintem itt.. és előítélet..

  Veritas:
  5 éves szakmai gyakorlat? a felsőfokú végzettség nem elég? ne legyünk nagyravágyóak... a 4 jelölt közül neki volt meg minden végzettsége.. És azt ne feledjük, hogy mint embert nem ismerik.. egy rendkívül precíz, pontos, megbízható tanár.. osztályfőnöknek még jobb.
  Az elvárásai teljesíthetőek és mindig a maximumot szereti kihozni mindenből, amihez hozzáfog...

  A politizálásba pedig ne menjünk bele. Nem tartozik egyetlen párthoz és oldalhoz sem.. ő a város érdekeit tartja majd szem előtt.
  Ebben biztos vagyok. :)

  Az pedig, ami az ülésen történt.. itt a kérdések alattomosságára gondolok.. :) csak mégjobban bizonyítja, hogy igenis alkalmas. Hiszen nem lepődött meg.. elmondta a terveit.. őszintén és jól felkészülten.

  Sok sikert kívánok Timi néninek. És én hiszem, hogy lesz kitartása mindenhez. :)
  Büszke vagyok rá, hogy Ő volt az osztályfőnököm. :)”
 • 29. sziszifusz 2008. október 23. 11:36
  „Amikor tíz évre nevezetek ki intézményvezetőt - pont került a csornai baloldal politikai épeszűsége után.
  Amikor sorozatban választanak olyan jobboldali képviselőt akit - Karinthy- személyes beszélgetéskor morálisan alkalmatlannak tartanak,csak a választáskor joobbérdekből szavaznak rá- nos akkor vége a csornai politikai elit hitelességének!
  Az összes pártalakulatot, szélnek kellene ereszteni és újra szervezni a csornai politikát!
  Ehhez erő és tisztességes akarat kellene - valamelyik vagy mindkettő hiányyzik?
  Tudnillik ebben a mezőben számos tisztességes akár" bal" vagy akár" jobboldali" személy szándék tett vagy akarat - hitelét veszti!”
 • 28. Veritas 2008. október 23. 09:32
  „Elnézést! Az aktí természetesen aktív.”
 • 27. Veritas 2008. október 23. 09:27
  „Kedves George!
  Úgy gondolom a hozzászólásod önmagáért beszél.MINŐSÍT! Ami engem illet,én valóban a cikkben leírtakra tudtam "támaszkodni".Azt viszont tudom,hogy álalában megkövetelik az 5 éves szakmai gyakorlatot.A hölgy tanári és egyéb munkáját még véletlenül sem kérdőjelezném meg!Sőt! Tartalmas munkát,s aktí közönséget kívánok Neki!”
 • 26. George 2008. október 23. 02:34
  „Veritas: amihez nem értesz és nem ismersz abba minek kotnyeleskedsz bele? Menj és a tudásodnak megfelelően söpörd csak tovább az utcát. Talán az hamarabb tisztább lesz mint a fejedben levő gondolatok.
  Undorító...és jellemző, hogy mindig vannak okoskodó emberek, úgy, hogy nem is tudják kiről és miről van szó.”
 • 25. H.Niki 2008. október 22. 22:38
  „Kedves Veritas!

  Szalayné G. Tímeának igenis van vezetői és művelődésszervezői végzettsége,sőt mindkettő felső fokon!Mielőtt valamit is megkérdőjelezne inkább járjon utána!”
 • 24. csornai vagyok 2008. október 22. 22:03
  „Kedves "hindra"!

  Senki nem kérdőjelezte meg az évekkel ezelőtti vezetők munkájának minőségét. Csak egyszerűen ez a cikk nem arról szól. Nincs hiányosság, melyet pótolni kellene szerintem...”
 • 23. Veritas 2008. október 22. 21:25
  „Milyen feltételeknek felel meg a magyar és könyvtár szakos tanárnő?! Nincs az intézmény vezetéséhez szakirányú végzettsége.Vezetői,népművelői tapasztalatot sem szerzett.Az előző jelöltek között nem volt ilyen? :=)
  (Kár,hogy kevés a végzettség,"más" is kell még( ?) a mai világban is.”
 • 22. hindra 2008. október 22. 14:20
  „A cikkben egy árva szó sem esett arról, hogy az előző könyvtárigazgató SZABÓ JÓZSEF mennyi mindent tett azért, hogy a város könyvtára oly sok költözködés után méltó helyet kapott a városban. Itt már az igazgatónőnek(S.K.-nak) könnyű volt programokkal megtölteni az új és szép nagy épületet.
  Jó lenne, ha Cs. Kovács Attilla pótolná ezt a hiányosságát és pár jó szót is írna az előző könyvtárigazgatóról is. Több évtizeden keresztül tisztességesen dolgozott a könyvtár élén.”
 • 21. H.Niki 2008. október 22. 13:01
  „Kedves hozzászólást olvasók és kedves Timi néni!

  Én egy diák vagyok a sok közül,de az közé a szerencsés 33 diák közé tartozom akiknek megadatott az a szerencse az élteben,hogy egy ilyen csodálatos embert ismerhetett meg és több,mint két évig az osztályfőnöke volt!BIZTOS vagyok abban,hogy egy ilyen becsületes és remek ember boldogulni fog és nem megy bele semmilyen politikai játszmába!
  Nagy szomorúsággal tölt el minket az "elvesztése" de gratulálunk neki és támogatjuk mindenben,ahogy Ő tette.
  Azt hiszem az osztályom nevében mondhatom, ÖRÖKRE a szívünkbe zártuk!”
 • 20. nyekkmacsek 2008. október 22. 11:34
  „Putyilov elvtársnak tisztelettel !
  Azért volt zárt ülés, mert túl sok volt a hadititok !!! :-)))))))))))
  Műv központ ? hát............., van itt oan ?
  aszittem, cipőbolt !
  a kinevezetteknek sok sikert !”
 • 19. obi 2008. október 21. 22:23
  „Kedves Tímea!
  Szívből gratulálok a kinevezésedhez és azt kívánom Neked, hogy tudj CSAK A FELADATODRA KONCENTRÁLNI, a "fanyalgók" hangját meg se halld! Olyan közegbe csöppentél most, amely tele van hülye intrikákkal, de SOHA ne süllyedj a színvonaltalan piszkálódók szintjére!! Ha így teszel, akkor már most borítékolom, hogy az intézmény élén eredméyes munkát fogsz tudni végezni! :)”
 • 18. egyetértek 2008. október 21. 20:46
  „Kovács T. beszállt egy játékba 2002-ben. Néha nyert, de általában tisztességtelenül játszott. Most ez az eredménye. Veszteni tényleg nem tud.”
 • 17. Lacikó 2008. október 21. 20:24
  „Szerintem már oda sem kell!Már a szája sem a régi,másról meg nem is beszélve.Azt mondják nem szappan az,ne azért mégis...”
 • 16. ???????? 2008. október 21. 19:48
  „Reméljük, hogy K-né V.I. nem megy vissza óvónőnek, halálra rémülnének a gyerekek.
  Majd talán az MSZP-nél...”
 • 15. alapi 2008. október 21. 19:18
  „Timinek és Katalinnak sok sikert. Kovács Tamás csodálkozik, hogy kitették a szűrét? "Nézze vissza az elmúlt éveket" és megtudja, miért történt így. És még ő vizsgáztatja a jelöltet. Gerinctelen viselkedés. Veszteni nem így kell.”
 • 14. egy ismerős 2008. október 21. 17:59
  „Gratulálok Tímeának és sok sikert.
  K.T.pedig jobb,ha hallgat!”
33 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kaszásnak ma sem fizet napszámot

Szárföld - Varga József saját megfogalmazása szerint „összekérgesedett" a munkával. Minderre… Tovább olvasom