Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Cseppekben kapják a kultúrát az ovisok

A csornai Timaffy László Néptánciskolában indult foglalkozás a legkisebb gyerekeknek. Pántlikás cseppek címmel ismerkednek a magyar kultúrával.

A legkisebbek, az óvodások is megismerkedhetnek a népi kultúrával és a hagyományokkal Csornán, a Timaffy-néptánciskolában. A gyerekek a Pántlikás cseppek elnevezésű csoport foglalkozásain vehetnek részt, hetente egyszer.

Lengyel Ágnes táncpedagógus elmondta: a csoport létszáma változó, körülbelül tízen, tizenöten érkeznek a foglalkozásokra. Valamennyien óvodások, 3–5 évesek. A szakember szerint ez a helyzet ideális, hiszen jó lehetőség van az egyéni foglalkozásra. A kicsik leginkább játékokkal ismerkednek, de sokat mozognak zenére is. Minden foglalkozáson használnak ritmushangszereket, a játékokhoz különböző kellékeket.

– Az eltelt körülbelül öt hónap alatt sokat fejlődtek az apróságok. Ez főleg abban mutatkozik meg, hogy a különböző óvodákból érkező gyerekek megismerték egymást, szépen tudnak már kört fogni, sok játékot megismertek. Ezek között természetesen kedvenceik is vannak. A legfontosabb azonban az, hogy látszik rajtuk, szívesen jönnek a foglalkozásokra. Az, hogy ilyen kicsi korban kezdik, csak előnyükre válik. Nem lesznek számukra idegenek a népi játékok, a népzene, hiszen sokat hallgattunk. Így szinte tudtukon kívül, játékosan ismerkednek meg hagyományainkkal, a magyar népi kultúrával.

Lengyel Ágnes hozzátette: megismerkednek a gyerekek a népzene alapmotívumaival, megérzik a zene lüktetését, tempóját, hangsúlyát. Nem utolsósorban a néptánc által fejlődnek ritmus- és koordinációs készségeik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos baleset Rábatamásinál, a 85-ösön: teherautó az árokban - fotók

Egy Sopron felől érkező teherautó az útmenti árokba fordult szerda reggel. Félpályán halad a… Tovább olvasom