Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

CSEPP: Egészségmegőrzés és megelőzés

Az ideális testsúly elérése nem esztétikai, hanem egészségügyi kérdés. Ezért mindenkinek magának kell tennie. Mindezt egy program keretében próbálhatják ki a jövőben a csornaiak.
Sajtótájékoztató: A CSEPP-esek, dr. Vályi Péter, Varga Árpádné, dr. Tschürtz Nándor.
Nagyszabású egészségmegőrző program megvalósításához láttak hozzá Csornán.
Dr. Vályi Péter, a Margit-kórház osztályvezető főorvosa elmondta: a Csornai Egészségmegőrző és Prevenciós Programot (CSEPP) az Egészségügyi Minisztérium pályázati felhívása alapján indították el. Ez országosan is egyedülálló módon, komplexen közelíti a szív- és érrendszeri, illetve a civilizációs betegségek megelőzését.

A munkába – eltérően a korábbiaktól – mindazokat szeretnék bevonni, akik érdekeltek lehetnek a csornai polgárok egészségének megőrzésében. Ezért munkacsoportokat hoztak létre, így az egészségügyi, a pedagógus-, a sajtó- és a kereskedői munkacsoportot.
A pedagógus-munkacsoport célja olyan szokások kialakítása, hogy természetessé váljék az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése.
A sajtómunkacsoport kapcsán Vályi főorvos megjegyezte, hogy manapság az ismeretek korrekt terjesztése nélkül nem lehet eredményt elérni. A negyedik, a kereskedők munkacsoportja azért fontos, mert náluk lehet megvásárolni az egészség megőrzéséhez szükséges árukat. Dr. Vályi Péter szerint a CSEPP-pel hosszú távon jelentős eredményeket lehet elérni. Elkészült a program emblémája is, amely látható lesz az egészséges élelmiszereken és azokon az üzleteken, amelyek csatlakoznak a kezdeményezéshez.

A pedagógus-munkacsoport irányítója, Varga Árpádné óvodavezető jelezte, hogy a program koordinálja mindazt, amit eddig megvalósítottak az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás érdekében. Dr. Tschürtz Nándor adjunktus elmondta: az első hónapok programja az elhízás és a testsúly köré épül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viszonylagos nyugalom a piacon

Állami tejfelvásárlásról határozott a szakminisztérium, amivel várhatóan 20 millió liter tejet… Tovább olvasom