Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Csendrendelet ellhalasztva

Kapuvár - A szerdai rendkívüli ülésen a kapuvári képviselő-testület módosította az idei költségvetést, elhalasztotta a csendrendelet szavazását és lakások építtetéséről határozott.
Szerdai rendkívüli ülésén a kapuvári képviselő-testület elsőként az idei költségvetést módosította. Ezt többek közt a megnyert önhikis pályázat indokolta – bár felét kapta a város a tavalyi támogatásnak –, de Hámori György polgármester több pontra is felhívta a figyelmet. Ezek közt a leglényegesebb a működési hiány nagymérvű csökkenése, amely az elmúlt évi több mint kétszázmillió forintról, száznyolcvanmillióra csökkent.
A megtakarításokban még nem érezteti hatását az önkormányzat intézményeiben végrehajtott létszámcsökkentés, a kórházi leépítések finanszírozására például közel harmincmillió forintot kapott a kapuvári büdzsé. A kimutatások szerint majd kétmillió forinttal kevesebbet költenek a hivatal gépjárművének fenntartására, s egy kicsivel többet reklámra. Az utóbbi keretet a Duna Televízió által készített városismertető anyagra fordították. A napirend végén a polgármester megjegyezte: a büdzsé működési hiányát nem tudják év végéig eltüntetni, éppezért racionalizálási lépésekre még lehet számítani.

A városban nagy várakozás előzte meg az úgynevezett csendrendelet megalkotását, ám a képviselők végül levették a témát a napirendről. Helyette megoldási javaslatokat tettek a régóta fennálló zajprobléma kezelésére. A testület végül úgy döntött, a vállalkozókkal és a lakosokkal folytatott egyeztetés után újratárgyalják a csendrendeletet.
A képviselők döntöttek egy új elismerés bevezetéséről, a „Kapuvár városért" ezüstérmet és a hozzá tartozó díszoklevelet a Kapuvárért kiemelkedőt nyújtó helybélieknek adományozzák. Tárgyaltak a fizetőparkolók üzemeltetésének bérbeadásáról, melyre közbeszerzési eljárást írnak ki.

A húsgyári tekepályája melletti terület jobb kihasználása érdekében az önkormányzat lakások építésének lehetőségét hirdeti meg. A testületi ülésen szó volt a fogászati ellátás javításának lehetőségeiről, melyet egy helyettesítő szakember bevonásával old meg a város.

Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tolvajt fogtak el és keresnek

A drótkerítés kivágása után hatolt be egy férfi a bezi pihenőpusztai tanya udvarára és a nyitott… Tovább olvasom