Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Csendesen, de határozottan

Egy egész ciklusra szóló tervekkel vette át Szil vezetését a község új polgármestere. Lengyel Oszkárné a helybeliek együttműködésére és javaslataira is számít.


Lengyel Oszkárné, Szil új polgármestere könyvelőirodájának vezetését adta fel új tisztségéért, családja, férje és fiai a mezőgazdaságban dolgoznak. Elmondása szerint a helyiek kérték fel, hogy vállalja el a község vezetését, miután elődje bejelentette, nem kíván indulni újra. Lengyel Lajos végül aztán meggondolta magát, Lengyel Oszkárné viszont akkor már úgy vélte, méltó ellenfele lesz és végigcsinálja, amit elkezdett. Október 12-én a helyiek nagy többsége úgy gondolta, legyen változás a falu élén.

Lengyel Oszkárné csendesen, de határozottan szeretné járni a saját maga által kijelölt utat.
Lengyel Oszkárné csendesen, de határozottan szeretné járni a saját maga által kijelölt utat.

– Úgy szeretnék bemutatkozni a faluban új tisztségemben, hogy napról napra csendesen, de határozottan járom a magam útját – mondta a Kisalföldnek Lengyel Oszkárné. – Bízom benne, hogy a választás előtt sikerült a bennem kezdettől fogva bízókat megerősíteni, a kételkedőket pedig magam mellé állítani. A következő öt évben is ezen dolgozom majd. Az önkormányzatot jó anyagi helyzetben vettem át, de természetesen feladatok akadnak bőven. Először is az óvoda helyzetét kell megoldanunk. Az orvosi rendelő tetőszerkezete is rossz, a felújításra sort kerítünk. Jó volna hasznosítani a zárdaépületünket, ami egy szociális otthon számára lehetne ideális. A volt jegyzőlakásra is odafigyelünk, szeretnénk az utakat és járdákat rendezni, nemcsak a falu központjában, hanem a mellékutcákban is. A tervek között van még egy játszótér építése a trianoni emlékmű és az aradi vértanúk emlékműve mellett. A faluház közelében piacteret alakítanánk ki, illetve egy ipari területet is kijelölünk. A következő öt év feladatai mindezek.

Lengyel Oszkárné hozzátette: terveik megvalósításához számítanak a pályázati forrásokra és az sem lesz nyilván hátrány, hogy a kormánypártok támogatták polgármesterré választását. „Köszönöm a sziliak bizalmát, szavazatait. Azt kérem tőlük, hogy javaslataikkal, ötleteikkel továbbra is segítsék munkámat" – mondta. A megalakult képviselő-testületről megjegyezte: úgy érzi, együttműködésre kész és képes képviselőket választottak a sziliak. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkolódíj-mentességet szeretne a falubuszoknak

A falubuszokat, illetve azok parkolását érintő ötlettel állt elő Nemes László, Sobor polgármestere. Tovább olvasom