Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Csekkekkel a 350 milliós adósság ellen

Csorna - Hamarosan levelet és egy csekket kapnak a Csornán és a környékbeli településeken élők. A Margit Kórházért kér anyagi támogatást a csornai önkormányzat.

Közérdekű kötelezettségvállalást szervez a csornai önkormányzat a Margit Kórház megsegítésére. Az intézmény ellátási területén élők anyagi hozzájárulására számítanak a város vezetői.

– Régóta terveztük, hogy a kórház ellátási területén élőket megszólítjuk és támogatásukat kérjük – mondta elöljáróban Turi György polgármester. – A városi kötvény kibocsátásakor a pénzintézeteknek is jeleztük, hogy ebben várjuk segítségüket. A nyertes bank ezt komolyan vette és most megszervezi az akciót. A kórház nehéz helyzetben van, szükség van a segítségre. A XX. század elején, az intézmény építésekor is megszervezték a közadakozást, a rábaköziek összefogtak és megvalósult a régi elképzelés, megnyílt a kórház. Közel száz év telt el, és rajtunk kívül álló okok miatt odajutottunk, hogy ismét az összefogásra van szükség. Arra számítunk, hogy mindenki erejéhez mérten támogatja
a kezdeményezést.

A Margit Kórház megmentéséhez a rábaköziek segítségét is kérik.
A Margit Kórház megmentéséhez a rábaköziek segítségét is kérik.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a pénzintézet rövidesen minden, a kórház ellátási területén lévő háztartásnak levelet küld. Ebben megfogalmazzák a kérést és az indokokat, illetve egy csekket is mellékelnek. Annak befizetésével lehet támogatni a kórházat, ebben az évben decemberig.

– Nem készítettünk számításokat arról, mennyi pénz érkezhet a számlára. Tudjuk, hogy a magyar családok is nehéz anyagi helyzetben vannak és tisztában vagyunk vele, hogy nagy a kérésünk. De akármekkora összeget fizetnek be a kórházért, azzal a szolidaritást és az intézmény mellett való kiállást bizonyítják – tette hozzá a polgármester.
A Margit Kórház adóssága jelenleg 350 millió forint. Az el-
adósodás lassult, de megállítani nem tudták. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozása ugyanis most elég a kórház működtetéséhez. A képviselő-testület május elején rendkívüli ülést tart, melyen az intézmény önkormányzat biztosa számol be a fejleményekről és a szükséges intézkedésekről.

Olvasóink írták

 • 20. Putyilov 2008. május 15. 19:09
  „Pont azokról van szó,akik tönkretették és mégis röhögnek a markukba,mert felelős úgysem lesz.”
 • 19. orgona 2008. május 15. 15:33
  „A korhaz adossagarol van itt szo !hogyan jutott el idaig ? nem vettek eszre,vagy nem foglalkoztak vele?Valaki tehet erröl a horobilis összegröl!”
 • 18. Putyilov 2008. május 15. 12:01
  „Ha nem ad számlát,nem is adózik ám utána,mert az a pénz a hivatalos szerveknek nem nyomon követhető.”
 • 17. Nővérke 2008. május 14. 20:59
  „Kedves Putyilov!

  Mivel nem én vagyok a bérszámfejtője és könyvelője a doktoroknak így nem tudok Neked szolgálni listával. Ismerős orvos barátommal nem erről szoktunk beszélgetni. De elmondhatom Ő sem nyaralt már több éve, főleg nem Afrikában. Egy 7 éves Opellel közlekedik ami azt hiszem nem kifejezetten luxusautó. Ja és 46 éves. Tehát felmutatni semmit nem tud, pedig van magánrendelése. Félre értettél én nem irigyellek, csak utálatos dolog mindíg mást hibáztatni dolgokért amit nem tett. Általánosságokban beszélnek emberek. Ahogy Te is egy "átlagos maszek" vagy a sok közül, vannak "átlagos orvosok" is. Nem minden orvos él nagylábon. Gondolod, hogy hülyére dolgozná magát csak azért, hogy luxusban éljen? Aki pedig hülyére dolgozza magát azért teszi mert muszáj, mert Neki is van családja és bármilyen furcsa még kiadása is és meg kell élnie. Magánrendelő nyitásra pedig az orvosnak sincs más megoldása csak ingatlanfedezettel megszerzett HITEL!! Ami pedig az eszközöket illeti nem csak Ti vettétek hanem én is és még az orvos is. Vagy Nekik küldtek levelet, hogy nem kell fizetnie? Adóznia mindenkinek kell még az orvosnak is, ha hiszed ha nem, ha ad számlát ha nem. Különben Őket is fúrják éppen eleget ,és ha nem olvasnád a híreket pontosan ők vannak a terítéken.... Sajnos sok irigy ember van és sok "jóakaró" .. Bocsánat, ha megbántottalak volna. És félreértés ne essék nem védem az orvosokat de én is eü-ben dolgozom és látok sok mindent. Lehet, hogy nem jól??? Lehet, de legalább nem fúrok senkit...”
 • 16. Putyilov 2008. május 14. 19:54
  „Nővérke!

  Ha az orvos nem ad számlát,akkor mi után adózik????
  Vállalkozó vagyok ,engem nem etetsz meg ilyen maszlaggal. Annyi a különbség,hogy az ipari vállalkozónak számlát KELL adni a nagyobb cégek felé és még akkor sem biztos,hogy megkapja határidőre a pénzét.
  Én sok túlórát teljesítettem itthon és külföldön egyaránt,hogy belekezdhessek az egészbe.
  Ha ennyire otthon vagy a dologban,akkor sorold a részleteket,én 2,5 EUR/nm áron bérlem a műhelyt,az elektromos hálózat kiépítése 600.000 HUF volt,az érintésvédelmi vizsgálat 30.000 HUF,a friss betonozás munkadíjjal 130.000 HUF,a forgácsoló szerszámokra havi szinten költök 100-300.000 HUF-t,a gépem lízingdíja 140.000 HUF havonta,az áramot 57 HUF/kWh áron kapom,a gázt 101 HUF/kbm-ért.Persze rendelkezésreállásért is csngetni kell.
  Engem a konkurencia negyedévenként minimum egyszer felnyom az APEH-nál,úgyhogy lehet menni eltölteni fél napot(termelésből kiesett idő),többször voltam vagyonosodási vizsgálaton,hála jóakaróimnak,egyszer sem tudtam felmutatni több drága autót,afrikai vadászatot,évi több üdülést(ha jobban belegondolok,4 éve sehol nem voltam). Én vagyok az irigyelt vállalkozó,akire mindenki hivatkozik. Nem vagyok hitelképes,mert van egy termelőeszköz lízingem,nem vagyok hajlandó ingatlant felrakni fedezetnek,mert így is teljes vagyonommal felelek a vállalkozás után,éppen ezért nem is kapok mikrohitelt,mert oda is megafedezet kell. Aztán lépjek előre,mi?
  Én is tanultam,8 általánossal nem írsz megmunkáló programokat,nincs műszakirajz ismeret és a gépgyártástechnológiát sem az anyatejjel szívja magába az ember.
  Én hova menjek sztrájkolni?? Alkalmazottként sem tudtam volna,mert az első szakszervezet,amit szétvertek,az pont a termelő munkavállalók szakszervezete volt.
  Pedig engem egyetlen eskü köt csak,az pedig a katonai esküm,de az nem tartozik ide.

  Várom a tételes költségeket,rendelő bérleti díja,energiaköltség(nem látok almérőket a kórházakban,anélkül nehéz elszámolni a fogyasztásról),fertőtlenítési díjak,műszerek vásárlása(a kórházét mi vettük,nem az orvos). Epekedve várom a tételes listát a beruházásokkal együtt.”
 • 15. Nővérke 2008. május 14. 12:29
  „Azt elfelejtettem, hogy az állami rendelésre nem az orvos ad időpontot, hanem az asszisztensnők és semmi köze a magánrendeléshez. Amúgy azt szidd aki leredukálta a betegellátást, az ágyszámot, a rendelési időt és stb. Talán tőlük kellene számonkérni miért kell hónapokat várni egy szolgáltatásra.....Vagy ez is az orvosok miatt van szerinted?”
 • 14. Nővérke 2008. május 14. 12:24
  „Kedves Igazság!

  Neked talán nem érte meg, hogy előbb bejutottál???? Vagy az nem számít? Csak az , hogy olcsóbb cuccot kapjál a vállalkozótól számla nélkül??? Egyszerű a gondolkodása azt hiszem némelyeknek. Lehet, hogy az irigység beszél belőletek???? És ha már itt tartunk az orvos is fizet a szolgáltatásért, a helyért, az eszközökért stb. Csak úgy gondolják egyesek, hogy nem. Különben meg mindenki pénzt keres, hogy megéljen, és úgy keresi meg ahogy tudja, azzal amit tanult!!! Miért nem tanultál orvosnak 15 évig akkor most Te is magánrendelhetnél és segíthetnél embereken nem pedig kritizálnád. Amúgy az orvos is ember, Ő is fizet az államnak, adózik, rezsit fizet és kölcsönöket és még gyógyít is. De nem sokáig ha mindenki csak fúrja Őket. Nagyon sokat keresünk mi egészségügyisek ugye??? És még csak sztrájk lehetőség sincs mert felesküdtünk, ezt sajnálja és irigyli mindenki? Bocs, de ez az én véleményem. Amúgy semmi közöm, ki hogyan él meg, én is csak alkalmazott vagyok.”
 • 13. igazság 2008. május 13. 16:05
  „Nővérke!
  Nem vagy tisztába a dolgokkal.
  Én nem az orvosokra kentem a hiányt, csak azt jeleztem, hogy egyesek fürdőznek a kórház pénzén, míg ők maszekban a kórházban egy vagyont keresnek úgy, hogy ezért cserébe alig fizetnek valamit. Ezt most sem merik feszegetni és korábban sem merték. Ebben a helyzetben pedig ők is felvállalhatnának valamit.
  Megjegyzem el akartam menni orvoshoz egy bizonyos vizsgálatra, hónapok múlva kaptam időpontot, ugyan azon orvosnál maszekba mehettem délután sok ezer forintért a vizsgálatra, se számla semmi. Ezt magyarázd meg.
  Ja és sima alkalmazott vagyok, semmi vállalkozósdi.
  Amúgy, a vállalkozókat agyon üti az állam a sok adóval, ezért megértem őket, ha netán számla nélkül és persze olcsóbban adnak, szolgáltatnak stb. Neked nem éri meg?”
 • 12. orgona 2008. május 11. 22:01
  „PUTYILOV! igazat adok neked”
 • 11. Putyilov 2008. május 11. 16:56
  „Nővérke,drága!

  A maszekok nem a közvagyont tékozolják el,és ha hiányuk van,a végrehajtó visz mindent,mint a piros ász,nekik senki nem fog adakozni. Nem kell összekeverni a dolgokat.
  Ezzel szemben az orvosok maszek rendelése nyitott dolog.Mennyi volt az orvos beruházása?? Mennyi a bérleti díja és egyéb költsége?? Ad róla számlát??????? Ellenőrzi őket az APEH,vagy csak a kisvállalkozóra szakosodnak??
  Hány orvos bukott meg vagyonosodási vizsgálaton?? Nem sokról hallani.
  Meg az is ,amikor egy orvos vesz egy nagy rakás építőanyagot,majd a számlát átutalásra kéri a Margit Kórház nevére.
  Továbbá egy veszteséges kórház mire fel ad év végi prémiumokat?
  Amíg nincsenek meg a felelősök,addig én egy vasat sem adok.”
 • 10. nővérke 2008. május 10. 23:39
  „De könnyű köpködni egymásra úgy, hogy az "igazságtól" baromi messze van. Amúgy meg a kedves maszekok nem ugyanezt teszik és lehet, hogy nem kettő hanem több autóval amiből egy többet ér mint másnak 2. Miért kell most az orvosokat okolni a kórház adóssága miatt???? Csak nem azt akarod mondani havi fél milliós villanyszámlát és vízszámlát termelnek????”
 • 9. igazság 2008. május 10. 21:44
  „Engem az érdekelne, hogy hogyan lett a 800 mHUF-os kötvény pályázatból 1MrdHUF-os nyertes, amikor érdekes módon csak 1 pályázó készült erre az összegre - a többinek újabb döntés kellett volna az összeghez, ez minden Banknál így működik - ami így nem felet meg a kiírásnak? Érdekelne, hogy a kamaton kívül, még milyen egyszeri költségek terhelik a kötvénykibocsátást? Azt is megkérdezném, hogy az eredeti és soha nem módosított 800 mHUF-os pályázatra kiadta a legjobb ajánlatot, mert információk szerint nem a jelenlegi nyertes? A fel nem használt összeget milyen kamaton kötötték le? Mennyi kórházi tartozást, illetve egyéb tartozást fizettik ki belőle?
  Továbbá véleményem szerint 3 év múlva amikor majd nem csak a kamatot, hanem a tőkét is kell törleszteni emelni fogják/kell a helyi adót/adókat. ( Ha felhasználja sikeresen beruházásokhoz az egész összeget, amiben bízom, mert akkor lesz sikeres pályázat. )
  jelen önkormányzati vezetésnek eddig ez a kötvény az egy számomra nem egészen tiszta ügye, mert a nyertes kiválasztása nem volt korrekt.
  Közérdekű adakozás pedig érdekes kérdés. Mely közhasznú alapítványhoz kell befizetni, mert a Kórháznak talán kettő is van?
  Amúgy csornai létemre be fogom fizetni a kért összeget - gyermekre nem számolva -, mert ennyit meg kell tenni annak aki meg tudja tenni és sokan vagyunk.
  Ezen túl, felül kell vizsgálni, hogy maszek rendelésekre mennyiért veszik bérbe a rendelőket? Mennyit töltelnek valósan az orvosok maszekban a rendelőben? mennyi valósan egy óra díja, sterilizálás, energia, stb. ( Jelenleg közröhej amit fizetnek, és sírnak rínak, pedig többségük elég drága autóval jár dolgozni és nem biztos, hogy ebből csak egy van otthon. Erre telik a kevésnek mondott orvosi fizetésből??!!)
  Tiszta körülményeket minden téren!!!!!!”
 • 8. orgona 2008. május 10. 15:30
  „Szegyen es gyalazat hogy egy korhaz enyire hagyta magat eladosodni,most pedig bajban van es adakozzunk!Igen biztos fognak kapni mert netan bekerülök a korhazba elötte vegignezik a csekket ki is fizetett ,ki nem s majd ugy bannak vele! Ismerem a helyzetet volt benne reszem!Kedves ,aranyos seggnyalok!”
 • 7. sziszifusz 2008. május 08. 14:09
  „Vagy például kórházi napidíjjal - próbálkozn?”
 • 6. AAASSS 2008. május 05. 18:22
  „Kapuvárra vissza az aktív ellátást!
  Csornait meg bezárni, Kapuváron is volt hiány, de kezelték, ott meg azt hiszik megy nekik.
  Hiába van képviselőjük az eg.ügyi biztosságban. Csak azt tudták elérni, hogy segítségével tönkretették a kapuvárit, de ahhoz minden önérdekelt idióta kevés, hogy meg is mentse a csornai....


  Építeni utakat, rohammentőket!!!! (NEMCSAK ESETKOCSIT, ABBOL IS 1-2 DARABOT)..
  csornára és kapuvárra is..


  EZ az ország a ló*** alatt van.”
 • 5. Lucifer 2008. május 05. 14:30
  „Sorry,elírtam:350 Millió... :)”
 • 4. Lucifer 2008. május 05. 14:29
  „Úgy tudom,hogy a kórház 4 hónappal ezelőtt fél év haladékot kapott az államtól...Akko még két hónap van hátra.Nem hiszem,hogy ez elegendő lenne a 350MRD HUF előteremtésére...
  A kórháznak így is,úgy is vége...Inkább arra figyelnének,hogy legalább krónikus szinten működőképes maradhasson...Talán egy onkológiai gondozó,vagy ápolási osztály stb. gyanánt még érdemes lenne működtetni...”
 • 3. albert1 2008. május 05. 09:35
  „Elgondolkoztató ez a kuncsorgás, nem mintha nem értenék vele egyet, de mintha a városvezetés azért vett volna fel 1 milliárd hitelt, hogy a kórházat rendbe tegye, azonban ebből még 100 milliót sem fordítottak a kórházra, (közben a hotelszolgáltatását teljesen tönkre tették),akkor mégis mire kellett eladósítani a várost húsz évre?”
 • 2. tb 2008. május 04. 19:59
  „Először a kórház jövőjét kellene tisztázni, hogy miből fogják ezt a tetemes adósságot kifizetni?, aztán kéregetni, mert az emberek nem hiszem, hogy szívesen adnak törlesztésre pénzt. Fel kellene számolni a több hónapos,hetes várólistákat, mert a beteg szerencsés esetben meggyógyul, vagy a doktorok magánrendelésén kötnek ki súlyos ezrekért (és még hálásnak is kell lenni), amit nem a kórháznak fizetnek. Doktor Urak, Hölgyek mennyit fizetnek a kórháznak az eszközök használatáért?
  Természetesen tisztelet a kívételeknek, de előfordul, hogy a több hétre előre megkapott időpont helyett órákat kell várni, hogy az orvos megkérdezi, hogy miért is vagy itt?,,,, és persze a segítőkész és odaadó orvos és ápoló is jelen van a kórházban, és csak remélni lehet, hogy legalább ők vannak többségben.”
 • 1. Putyilov 2008. május 03. 07:12
  „A pénzügyi vizsgálatok árából már le lehetett volna tudni a tartozás egy részét.
  Akkor most a környéken élő 10000 család csengessen be megint pénzt,mert az okos emberek már megint nem olyan okosak,mint ahogy azt hiszik magukról?
  Azért közadakozásnál nem mindegy,hogy egy új vmi építésére adom,vagy arra,hogy egyes emberek hibáinak korrigálására. Marhán nem mindegy. "...Rajtunk kívül álló okok...".
  Hihi,az egyik "ok" még polgármester is akart lenni.
  Ezúton pedig kérem az Önkormányzatot,hogy hetenete tegyen részletes jelentést az egymilliárd sorsáról,mielőtt elkopik és mégsem láttunk semmi fejlődést. Mert visszacsengetni nekünk kell.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszépült parkrésszel nyit a strand

Kapuvár - Szolgáltatásainak kisebb bővítésével, május 10-én nyit a kapuvári strand. A belépő árába… Tovább olvasom