Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

Cseh sörök Kapuváron - Program itt!

Főzőverseny, remek cseh sörök, finom falatok és színes programok várják június 29. és július 1. között a kapuvári Cseh Sörnapokra látogatókat.
Cseh sörök Kapuváron - Június 29-julius 1.

Az események helyszíne a Hany Istók Kerékpároscentrum előtti tér (Hidászi utca), autentikus cseh csapolt sörökkel (Bernard, Primator, Eggenberg és tsaik) és ételekkel (csülkök, knédlik, kolbaskák és tsaik).

Programterv

Péntek, 18 óra: Megnyitó
Hámori György polgármester és Helena Bambasová, Csehország magyarországi nagykövete részvételével csapra verik az első hordót.

Később: a kapuvári művészeti csoportok bemutatója.

Szombat, 10 óra:
Bogrács főzőverseny csak rábaközi ételekkel (jelentkezés péntekig: 30/9360-865)
5 kg sertéscombot biztosítunk a versenyzőknek. Nevezési díj nincs!

I. helyezett: prágai hétvége 2 főre
II. helyezett: Svejk c. színházi előadás és kétfős vacsora a Ferdinand cseh éteremben Budapesten
III. helyezett: egy korsó sör minden sörből

A csapatok főztjét neves szakácsok rangsorolják, ingyenes kóstoló. A sörnapokon a 2010-es és 2011-es világ legjobb sörének választott Primátort is csapoljuk, valamennyit cseh módon (sűrített levegővel).

Kóstolók reggeltől estig: tokaji ötputtyos sörkoktél, többféle Becherovka, Sligovica, Borovicka, különleges sörök és ételek a sátorban cseh kocsmazene, harmonikással, klezmer zenekarral, de te is kihozhatod a gitárod. 18 óra körül Koltai Róbert is csatlakozik a sörözőkhöz.

Vasárnap délelőtt kapuvári csoportok fellépése, délután Jó ebédhez szól a nóta: cigánymuzsikusok a sátor alatt.

Olvasóink írták

 • 10. nagyonfááj 2012. július 02. 18:39
  „9. alekínyó! ....a sörcsap cseh hagyományok szerint sürített levegővel tuszkolja ki a hordóból a sört, nem pedig szénsavval, ezért lassabb.....de a sör az megmarad eredeti ízvilágában, a habja pedig fényévekkel jobb, mint a szénsavval csapolté...... csülköt nem tudom hol ettél, de én meg voltam azzal is elégedve....a kiszolgálást pedig abszolút a védelmembe veszem, mert a hőség ellenére a négy hölgy folyamatosan mosolyogva és kedvesen tette a dolgát......véleményem szerint kapuvári pultosoknak kéne tőlük tanulni! Egyébként pedig aki gyorsan akar sört, annak tudom ajánlani a penny plázában kapható dikálium diszulfittal savanyított 99 Ft-os maláta levet, ami azonnal rendelkezésre áll!!!
  Apropó idézek tőled:
  1. alekínyó 2012.06.06. 13:08
  Nem számít ha a csekkekre nem kerül, fesztiválra szükség van! Punktum,oszt kész!!!
  ....nem értem miért is voltál ott!! Csekkek feladva?!?!
  Én személy szerint köszönöm, hogy ott lehettem!!!”
 • 9. alekínyó 2012. július 02. 17:34
  „Szombaton este 15 percet kellett várni 1 korsó csapolt sörre,ami ráadásul nem is volt hideg!!! Ja, a csülök meg langyos volt! Asszem van még tanulni a vendéglátósoknak...”
 • 8. nagyonfááj 2012. július 02. 15:36
  „A Turbók moderál? Vagy miért nem jelent meg a hozzászólásom? Kit bántottam vele? Magyarázatot szeretnék!!!!!”
 • 7. levente0304 2012. július 02. 10:28
  „A főzőverseny valóban színfoltja volt a rendezvénynek. Volt szerencsém megkóstolni a csapatok által készített ételeket, és mint jómagam is kicsit hozzáértő szemmel és ízlelő bimbókkal megáldott lelkes amatőr meg kell, hogy állapítsam, hogy ezen a versenyen, valóban a zsűri szakmailag értékelt. /A böllérmájfesztiválon pl. ahol szintén volt szerencsém kóstolni, nem mindegyik helyezett tekintetében beszélhetünk szakmai döntésről. / Ezen a versenyen az első és második helyen végzett csapat főztjének ízvilága, ízharmoniája tartalma, állaga stb. valóban elismerésre méltó volt. Én igazából mindkét csapatnak első helyezést adtam volna. De mindezektől függetlenül, minden résztvevő csapatnak szívből gratulálok!”
 • 6. árnyék 2012. július 02. 07:00
  „A rendezvény valódi színfoltja volt a főzőverseny. Garatula a csapatoknak, akik a nagy hőség mellett, ízletes, finom ételekkel lepték meg a közönséget.”
 • 5. PKS 2012. július 01. 12:51
  „Aki ott volt, leírná, hogy a szervezők mivel indokolták a tegnap délutáni hirtelen műsorváltást? köszi”
 • 4. pacalpöri 2012. július 01. 08:18
  „Ha azt a délutáni, kora esti egyszemélyes zenekart programnak lehet nevezni, hát nem tudom :-(((
  Gyalázatosan hamis nulla produkció volt!
  400.-ft 4dl sörért "barátságos" ár?”
 • 3. PKS 2012. június 30. 21:04
  „Igen, valóban fontos lenne a látogatók KORREKT és a VALÓSÁGNAK MEGFELELŐ informálása - műsorváltozásról és fellépőkről egyaránt... Természetesen ez a szervezőknek szól - a helyszínt biztosító kapuváriak minden kérdésre igyekeztek választ adni, nagyon segítőkészek voltak! Persze ha ők már eleve fals infót kapnak, úgy nehéz...”
 • 2. árnyék 2012. június 30. 17:47
  „Csocsesz szombaton. féll 11-kor este”
 • 1. mafito 2012. június 30. 13:52
  „Csak azt nem értem, miért nem lehet részletes programot kitenni a programról? Sehol a plakáton, újságban, sehol nincs a pontos műsorlista! Pénteken Csocsesz és zenekara lépett fel a sörsátorban, de ezt szerintem sokan nem is tudták. A látogatók informálása a legfontosabb lenne egy ilyen rendezvényen....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képviselőket választanak Himodon

Négy pályázó közül három képviselőt választhatnak vasárnap a Győr-Moson-Sopron megyei Himodon élők. Tovább olvasom