Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Csatornázások a ciráki tervek élén

Sikeresnek tekinti az elmúlt ciklust Tóth Sándor ciráki polgármester. Az újraválasztott településvezető terveinek központjában a szennyvíz és csapadékvíz elvezetésének korszerűsítése áll.

Ahogy Tóth Sándor újraválasztott ciráki polgármester megjegyezte, a négy újraválasztott képviselővel konstruktív testülettel indul neki a ciklusnak. – Úgy vélem, a település értékelte az elmúlt négyéves munkánkat – mondta a településvezető. Az elmúlt ciklus eredményeinek legfontosabbja, hogy az óvodát és az iskola alsó tagozatát helyben tudták tartani és zökkenőmentesen működik a három település (Cirák, Hövej és Gyóró) körjegyzősége. Az eltelt négy év beruházásai közül a ravatalozót és a Fő utca járdafelújítását emelte ki a polgármester. Megjegyezte: ebben az évben még két utca járdáinak felújítását tervezik. – A tornaterem környékét és a belső egy részét is sikerült felújítanunk, ennek a munkának nincs vége, további rekonstrukciót tervezünk a tornateremben – mondta. A terveknél tartva meg kell jegyezni az iskola és a könyvtár nyílászáróinak további cseréjét. A konyha felújítása megtörtént, a továbbiakban a szigetelés és a tetőszerkezet cseréje szükséges.

Tóth Sándor: ˝Próbálunk saját erőből is fejleszteni.˝
Tóth Sándor: ˝Próbálunk saját erőből is fejleszteni.˝

A település központjának felújítására LEADER-forrásokat várnak, viszont a nagy hírű Király-kápolna rekonstrukciójára már megnyert pályázattal büszkélkedhetnek.

– A ciklus legnagyobb feladata azonban a szennyvíz- és a csapadékvíz-elvezetési rendszerek rekonstrukciója, a közel 250–250 milliós bekerülési költséget viszont pályázati forrásokból kerítenénk elő – jelentette ki Cirák polgármestere. Hangsúlyozta: emellett járdák, utak és a polgármesteri hivatal környékének rendbetétele vár még a régi-új testületre. Kismértékű beruházásaikat saját erőből oldanák meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiszteletdíjasok a polgármesterek

A Kapuvár–beledi kistérség polgármestereinek tiszteletdíja jórészt az előző ciklushoz hasonló.… Tovább olvasom