Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Csalót fogott a szabadnapos zászlós

Bágyogszovát - Csalót leplezett le a napokban a bágyogszováti körzeti megbízott. Szabó István zászlós – noha nem is volt szolgálatban – egy idős házaspár 50 ezer forintját mentette meg.
Az idős embereket meglopó, az őket megcsaló és átverő bűnözők ötlettára kifogyhatatlan. Bágyogszováton a napokban csak a helyi rendőr éberségének volt köszönhető, hogy egy idős házaspár visszakaphatja ötvenezer forintját. Szabó István zászlós szolgálaton kívül is községe rendjére figyelt.

A zászlós autójával tartott hazafelé, amikor egy gyanús járműre, benne egy férfira lett figyelmes. Figyelni, követni kezdte. Az ismeretlen egy családi ház előtt állt meg, a körzeti megbízott tudta, hogy idős házaspár a tulajdonos. Telefonon értesítette Csornán az ügyeletet, mire a járőr elindult Bágyogszovátra. Időközben az idegen férfi a házigazdával eltűnt a kapuban. Néhány perc telt el, és Szabó zászlós látta, hogy az ismeretlen autós kisiet a házból, járművébe ugrik és nagy sebességgel elhajt a 85-ös főút irányába. Erről is tudósította úton lévő kollégáit, ő pedig rosszat sejtve a házba indult. Ott az idős tulajdonos elmondta, hogy éppen most vett egy masszírozógépet, amit még a felesége rendelt meg. Nagy szerencséjük volt, mert az amúgy 250 ezer forintos masinát megkapta 50 ezerért. Hamar előkerült a ház asszonya is, aki semmit sem tudott férje „üzletéről", természetesen nem rendelt semmilyen masszírozót.

Miközben ezeket tisztázták, Csornáról a járőr is a faluba ért és igazoltatták a gyanús férfit s kérdőre vonták. Ő azonban tagadott, ám a Csornai Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya csalás miatt indított eljárást ellene.

A 46 éves, sárkeresztúri elkövetőről egyébként kiderült, hogy nem először találkozott a hatósággal, korábban hasonló bűncselekmények miatt már büntették.

Kovács József ezután kétszer is meggondolja, kit enged be lakásába. Szerencséjére Szabó István zászlós felfigyelt a gyanús idegenre.
Kovács József ezután kétszer is meggondolja, kit enged be lakásába. Szerencséjére Szabó István zászlós felfigyelt a gyanús idegenre.


A rendőrség szaktanácsadói véleményt kért a Bágyogszováton eladott masszírozóról, melyről kiderült: barátok közt sem ér többet nyolcezer forintnál. A csaló tehát több mint negyvenezer forintot keresett volna, ha Szabó István zászlós éberségét is ki tudja játszani.

– Sajnos az én falvaimban is előfordult már besurranásos lopás, csalás – mondta a Kisalföldnek Szabó zászlós. – Éppen ezek miatt kiemelt figyelmet fordítok a gyanús ismeretlenekre és igyekszem utánuknézni. Így volt ez csütörtökön is. Mivel a falubeliek autóit ismerem, az idegen jármű mozgása feltűnt, ezért követtem. Először becsöngetett egy házhoz, ahonnan nem jött ki senki. Ezután ment a későbbi sértett otthonához. Amikor láttam, milyen sietősen távozik, gondoltam, hogy történt valami. Szerencsére most sikerült elcsípni.

Szabó István hozzátette: ő is minden eszközt megragad, hogy felhívja a helyiek figyelmét a veszélyre. Az elkövetők azonban éppen az idősek bizalmát, jóhiszeműségét használják ki.

Olvasóink írták

 • 16. Beggi 2008. szeptember 09. 15:24
  „Gratula SZOMSZÉD!! :)”
 • 15. Beka 2008. augusztus 16. 20:53
  „István én mindig is tudtam, hogy jó rendőr vagy és még annál is
  jobb leszel! Örülök, hogy jól végzed a munkád! A továbbiakban is sok sikert! Kívánom, hogy találd meg a boldogságot, úgy mint én! Tudod, hogy ki. (Csorna)”
 • 14. Tesó76 2008. augusztus 04. 22:03
  „Gratulál az egész család.Csak így tovább.”
 • 13. balukami 2008. augusztus 04. 11:43
  „Gratulálunk és büszkék vagyunk Rá!”
 • 12. exIRM-es 2008. augusztus 03. 19:34
  „Brasco !
  Te kapsz a szabadnapodra fizetést???
  Szerintem nem,úgy ahogy a rendőr sem !!!!
  Ha idős rokonoddal történt volna,akkor is ezt írnád?????”
 • 11. fortuna54 2008. augusztus 03. 19:08
  „Nahat Brasco,szidjuk a rendoroket,de ha egy dicseretre meltot
  tesz,nem dicserhessuk meg. Ugyan-ugyan.”
 • 10. egy olvasó 2008. augusztus 03. 14:15
  „Brasco! Miért kell rosszindulatú megjegyzéseket tenni? Akkor is így vélekedne, ha a szüleiről, vagy nagyszüleiről lenne szó? Igenis ilyen rendőrökre, sőt állampolgárokra lenne szükség. Akkor talán közösen megakadályozhatnánk a rendszeres éjszakai betöréseket is, melyek egyre több településen elterjedtek. (Lakóhelyemen szinte napi rendszerességgel fordul elő.) A rosszindulatú megjegyzések helyett inkább tisztelni kellene azt az embert, aki szabadidejében is hivatását teljesíti, s összefogni a bűnmegleőzés érdekében.”
 • 9. Brasco 2008. augusztus 03. 11:20
  „Nem kell szentté avatni!Ez a munkája,ezért fizetik!még szabadnapon is!Mást meg másért fizetnek, ennyi erővel mindenkit bele lehetne írni az újságba,aki jól végzi a dolgát!Más rendőr is kapott már el valakit,mégsincs bent az újságban!”
 • 8. Arany Középút 2008. augusztus 03. 10:44
  „Elkeserítő, hogy amikor egymás politikai nézeteinek szidása a téma , akkor több tíz (néha száz) hozzászólás is van, most meg pár darab.
  Gratulálok a rendőrnek és tényleg , ha csupán jelképeset is, de elismérést érdemel. Ha a Kisalföldnek van erre valami díja, akkor én máris támogatom, ha másért nem, hát azért, hogy ez a rendőr legyen példaértékű a rendőrök között. /Ne azon törjék a fejüket, hogy nekik milyen előnyökkel jár, ha ők rendőrök, hanem azon is, hogy ez milyen elvárásokat jelent számukra az életben. /”
 • 7. Cseter János 2008. augusztus 03. 10:17
  „Csatlakozom azokhoz az olvasókhoz, akik elismerik e rendőr éberségét és munkáját! Valóban ilyen rendőrökre van szüksége a lakósságnak!
  Persze nem árt,ha a lakosság is tisztában van azzal, hogy ez esettől nem szűnik meg a lakosság e fajta fosztogatása! Ma bátran és üldözetlenül garázdálkodnak ezek az "úri csalók"! Hisz akár ebéd meghívásos "árubemutatókat" is tartanak olyan árakon ami az árú valós értékének csak töredéke. Nem is beszélve arról, hogy azoknak az idős embereknek akiknek már a bank nem ad kölcsönt, azt is eltudják intézni! Ezek a "fehérgalléros bűnözők" szinte minden lefednek ebben az országban is! Kivéve az becsületes rendőröket, akik mint a fehér holló vannak jelen rendszerünkben!”
 • 6. Autos 2008. augusztus 03. 08:36
  „Igen! Ilyen rendörökre van szükség. Végre egyikük nem csak a pénzt szedi. Bár ezért tuti nem fogják kitüntetni. hisz ez az értnitett időseken kívűl senkinek sem jó. Mennyivel jobb kiálni az út mellé és bünteni ha kell ha nem. Az jó az állanak. Plussz bevételt hoz a rendőrségnek.”
 • 5. Eminenciás 2008. augusztus 02. 22:28
  „Minden elismerésem az úrnak, egyben ezen a főrumon is szeretném felhívni azon, a megyében ügyködő "nem idén barnult" társaság tagjaira a figyelmet, akik ereszcsatorna szerelés ürügyén húzzák le az idős embereket. A csapatról röviden: Szlovákiában bejegyzett cég, török tulajdonos, Romániából származó tagokkal!!”
 • 4. PETIKE 2008. augusztus 02. 20:47
  „MINDEN TISZTELETEM AZ URNAK ! SZERETNEM ELMONDANI HOGY CANADABAN ES AZ USA-BAN MAR REG ELTERJEDT SZOKAS HOGY A SZOMSZEDOK MEGSZERVZVE FIGYELIK AZ UTCAJUKAT ILLETVE KORNYEZETUKET ,AMIBEN A BUNMEGELOZEST SERKENTIK ! TANULHATNANK TOLUK ! MINDDENHOL( VIDEKEN, VAROSON EGYARANT). EZT A KULTURHAZAKBAN EGY SZERVEZETT OSSZEJOVETELEN KENE LETREHOZNI. AZ UTCAKBAN SURGETO LENNE AZ OSSZEFOGAS! TEHAT ( PL: AMIG MASOK DOLGOZNAK , A NYUGDIJAS EMBEREK AKIK NAGYON JO FORMABAN VANNAK FELVALTVA FIGYELNENEK AZ UTCAKRA, EGGYIK NAP JOZSI BACSI ULNE KINT A PADON MOBIL TELEFONNAL, MASIK NAP BOZSI NENEM, HARMAD NAP KATI MAMA, TERMESZETESEN AZ EBEDET ,UZSONNAT, VACSIT VINNEK NEKI MASOK, ES IGY EGY KORFORGASBAN MEGSZERVEZVE A BUNMEGELOZEST ! A FALU ILLETVE VAROSI BECSULETES EMBEREK APRAJA ( ISKOLAS,DIAK)NAGYJA( KISMAMA,NAGYMAMA,GYESEN LEVO HOLGYEK,FERFIAK) STB. OSSZEKELL FOGNI MINDENHOL !!!!!! MOBIL TELEFONNAL ERTESITENI A GYANUS MOZGASOKAT, CSALOKAT,IDEGENEKET A RENDORSEGNEK, ILLETVE TOBBEN LEISFOGHATNAK A CSALOT !!! OSSZEFEOGAS BECSULETES MAGYAROK !!!”
 • 3. egy bodonhelyi 2008. augusztus 02. 16:42
  „Gratulálok Pisti !
  Szép munka volt !”
 • 2. Diána 2008. augusztus 02. 09:35
  „Csatlakozom az előttem szólóhoz!
  Szép volt nagyon!
  Amugy jó lenne, ha a kormányzati szórólapok és reklámok helyett ilyen cédulákat, tájékoztatókat kapnánk a postaládákba. AZ idősek nem interneteznek, lehet, hogy sokan nem is tv-znek. Jó lenne, ha eljutna hozzájuk, hogy idegent sose engedjenek kapun belülre, zárják az ajtót, a kulcsot ne a "kapulábon" tartsák.
  Köszönöm az ilyen segítőkész és lelkiismeretes rendőröknek, konkrétan Szabó Istvánnak az akciót!”
 • 1. Tódi 2008. augusztus 02. 07:01
  „Gratulálok !

  Ilyen rendőrökre van szükségünk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esterházy-huszárok parádéznak Kapuváron

Kismarton–Kapuvár - A 2000-ben alapított Esterházy-huszárok egyesülete – méltóan a nagy… Tovább olvasom