Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Családi János: Nincs vizsgálat a CSSE-nél

Turi György az elmúlt öt évben egyszer sem szavazta meg a sportegyesület támogatását.

Az elmúlt négy évben közel százzal nőtt a sportolói létszám, új klubhelyiséget is kialakította

Portálunkon „Vizsgálat a CSSE-nél" címmel tudósítás jelent meg a városi képviselő-testület legutóbbi üléséről. Ebben azt írtuk, hogy a polgármester független könyvvizsgálót kér fel a sportegyesület könyvelésének ellenőrzésére. Vizsgálat viszont nincs az egyesületnél, mivel a polgármester csak a városi támogatások elszámolását kívánta ellenőrizni.

Lapunk megkeresésére Családi János, az egyesület elnöke kifejtette: a testület nem támogatta Turi György azon javaslatát, hogy az önkormányzat pénzügyi osztályán és könyvvizsgálóján kívül a polgármesteri hivatal által különdíjért megbízott könyvvizsgáló nézze át az önkormányzathoz a CSSE által benyújtott önkormányzati támogatás elszámolását.

Családi János lapunknak elmondta, a januári testületi ülésen az élő közvetítés során mindenki láthatta, hogy Turi György a sportegyesületet minden alap nélkül próbálta támadni. Az ülést megelőző pénzügyi és városfejlesztési bizottsági ülésen – ahol a sajtó képviselői nem voltak jelen – a polgármestertől a sportegyesület beszámolójával kapcsolatban egyetlen kérdés vagy kritikai észrevétel sem hangzott el, sőt, a bizottság a beszámolót elfogadta.

A CSSE elnöke hozzátette, 2007 óta komoly fejlődésen ment át az egyesület. Az elmúlt négy évben közel százzal nőtt a sportolói létszám, az egyesület saját költségvetésének terhére megkezdte az önkormányzati tulajdonú öltöző nyílászáróinak cseréjét és új klubhelyiséget alakított ki. Mind a kézilabda, mind a labdarúgás szakágakban új utánpótlás-korosztályok felkészítése és versenyeztetése indult el.

A vezetőség minden döntésével arra törekedett, hogy Csornán a sportolási lehetőségeket bővítse és minél nagyobb létszámban vonja be a fiatalokat a sportéletbe.

Méltó emléket állítva az elődöknek, az egyesület kezdeményezte a sporttelep elnevezését, több eseményt rendezett a 100 éves jubileum évében. A vezetőség (Családi János, Fekete Béla, Györkös László, ifj. Kristóf László, Mészáros Sándor, Németh Ernő, Szűcs Imre, dr. Simon István, Herángli Ferenc, Szalka Flórián, Szűrné Varga Katalin, Udvardi Róbert) minden döntésével arra törekedett, hogy Csornán a sportolási lehetőségeket bővítse és minél nagyobb létszámban vonja be a fiatalokat a sportéletbe. Turi György viszont az elmúlt öt évben egyszer sem szavazta meg a sportegyesület támogatását.

„A polgármester hozzáállása ellenére is a Csornai Sportegyesület független civil szervezetként országosan elismerten, sikeresen végzi tevékenységét" – zárta mondandóját az elnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvár-MSZP: ˝Politikai kérdés lett a húsgyárból˝

Kránitz László, az MSZP–Összefogás képviselőjelöltje tartott lakossági fórumot péntek este a… Tovább olvasom