Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Családi házból az ipartelepre

Ötvenmilliós beruházásához pályázati forrásokat is nyert egy kapuvári járműipari kisvállalkozó, aki családi házából költözik az ipari parkba.

Több mint tíz éve eszi a hazai kisvállalkozók nem éppen könnyű kenyerét a kapuvári Tímár Jenő. Neki is – mint sok más hasonló helyzetben levő vállalkozótársának – a gazdasági válságban is csak az előremenekülés jelentheti a kiutat, a családi vállalkozás továbbélését. A negyvenegy éves vállalkozó tavaly tavasszal gondolt egy nagyot, és az oly sokszor emlegetett uniós pályázatokban bízva fejlesztésbe kezdett.

Tímár Jenő – Kisvállalkozások is hozzáférhetnek az uniós forrásokhoz
Tímár Jenő – Kisvállalkozások is hozzáférhetnek az uniós forrásokhoz

– A kapuvári családi házban működő műhely napjainkra kinőtte magát, ezenkívül természetesen eljutottunk oda, hogy a magánéletet szeretnénk különválasztani az üzlettől – avatott be a kezdeti lépésekbe a vállalkozó. Napjainkra szinte az egész család a vállalkozásban dolgozik, tizennyolc éves fia is szakirányban tanul tovább, hogy aztán ő is a családi vállalkozást erősítse.

A vállalkozás jelenleg alig néhány embert foglalkoztat, ehhez a beruházás nyomán többet fel is vesznek.
– Számos formában kerestünk forrásokat a fejlesztéshez, barátoktól jött az ötlet, hogy uniós pályázathoz nyúljunk a vállalkozás bővítéséhez – mondta Tímár Jenő. Ahogy megjegyezte, a kezdeti lépések bizony nem voltak könnyűek, az uniós pályázatok még nem jutottak el minden kisvállalkozóhoz. A bővítéshez szükséges területet a kapuvári ipari parkban vásárolták meg egy soproni tulajdonostól. – A fejlesztési pályázatot tavaly tavasszal adtuk be, ősszel kaptuk az értesítést az eredményről – tette hozzá. Az ipartelepi beruházás összértéke megközelíti az ötvenmillió forintot, melyből közel húszmilliót nyertek az uniós pályázaton. A maradékot hitelből és saját forrásokból teremtették elő. A vállalkozás jelenleg alig néhány embert foglalkoztat, ehhez a beruházás nyomán többet fel is vesznek.

– Az ipari parkban tavaly kezdtük meg az építkezést, reményeink szerint idén év vége környékén be is tudjuk fejezni – mondta a vállalkozó.

Olvasóink írták

  • 1. tódi 2010. augusztus 27. 16:13
    „Gratulálok !

    Sok sikert .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vendéglátósok a fiatalokkal, a tinik a szórakozás minőségével elégedetlenek

A csornai vendéglátósok szerint neveletlenek és rendetlenek a tizenéves vendégeik. A fiatalok… Tovább olvasom