Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Családfát kutattak Szanyban

A szanyi Gulyás Család érdekes történetet osztott meg velünk. A közelmúltban felkereste őket egy család, nem is akárhonnan érkeztek a rábaközi településre, egyenesen az Egyesült Államokból.


- Amikor csengettek, nem is gondoltam , hogy ilyen nagy dolog fog történni velünk - kezdte mesélni a történetet Gulyás János - akinek egyenes ágú leszármazottairól beszélhetünk.

- Mi történt az első bemutatkozás alkalmával?

- Húgommal és néhány szanyi rokonommal érkeztek hozzánk ezek a rendkívül kedves vendégek , akiket feleségem beinvitált a lakásba. Ott mindenki helyet foglalt és elkezdtük felidézni a régi idők emlékeit . Egészen a nagyanyák és nagyapák koráig mentünk vissza időben , majd a mai valóság került előtérbe. Ők is és mi is megismertük egy kicsit egymást,és annyira jól sikerült a beszélgetés, hogy abból a húsz percből amit eredetileg nálunk szerettek volna tölteni az amerikai vendégek, egy egész délelőtöt és késő délutánt foglalt magába az itt tartózkodásuk.- Régen nem találkoztak , vagy éppen egyszer sem fordultak meg önöknél a külhoni rokonok?

- A fiatalokkal még nem volt szerencsénk találkozni, azonban a szülőkkel talán évtizedekkel ezelőtt, viszont akkoriban nem nagyon tartottuk a kapcsolatot, különös öröm számomra, hogy ez így alakult - mondta Gulyás János, aki kezében csoportképet mutat, amit akkor azon a bizonyos meglepetésszerű találkozáson készítettek.

- Volt valami konkrét céljuk is a hazalátogató rokonoknak , ha jól tudom?

- Igen , valóban nem titkolt szándékuk volt , hogy a családfát összeállítják, ennek érdekében bejárták a felkutatott rokonokat Szombathelytől Szentgotthárdon át Csornától egészen a szanyi rokoni szálakig.

- Tartják a kapcsolatot ezek után velük?

- Szeretnénk, hiszen nagyon jól esik az nekünk is, hogy vannak olyan rokonaink, akik a távolság ellenére szeretnének kapcsolatban maradni velünk. Nem látunk akadályát a kapcsolattartásnak , hiszen unokáink szinte a mai kor adta kommunikációs lehetőségek széles tárházát ismerik, az interneten úgy "járnak -kelnek" mint ha mindig is tudták volna a lehetőségeket kezelni. Már kaptunk rokonainktól fotókat is, az összes olyan fotót elküldték ahol a családfakutatás alkalmával rokoni szálakat kerestek.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 850. jubileumi évre készülnek

A város egyik első írásos emléke alapján Kapuvár ebben az évben ünnepli nyolcszázötvenedik… Tovább olvasom