Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

Csaknem kész az út az ipari parkban

Kapuváron az útépítési munkák első ütemét pénz híján elhagyják, viszont a második és harmadik csoportba sorolt utcák felújítása október végére befejeződik. A közbeszerzést a Betonút Rt. nyerte meg.
Kapuvár önkormányzata márciusi ülésén döntött a városi úthálózat fejlesztéseiről, valamint a felújítási munkálatokra kiírandó közbeszerzési pályázatokról. Az eljárás lefolytatását, valamint a bonyolítását és a műszaki ellenőri feladatokat a Győr-Moson-Sopron Megyei Beruházási Kft. látja el. A városatyák meghatározták a munkálatok elvégzésének fontossági sorrendjét is. Így három besorolási csoportot hoztak létre. A felújítandó utcák kijelölését városszemle előzte meg, ahol elemezték az utcák műszaki állapotát, a közlekedés rendjét.

A részletekről Vertetics István, az önkormányzat városfejlesztési irodájának vezetője tájékoztatta a Kisalföldet. Elmondta: a csoportban szereplő Pacsirta utca felújítására az önkormányzat pályázatot nyújtott be. Ám mivel nem tudtak a munkára állami pénzt szerezni, így az első csoport felújítása elmaradt. Jövőre újra megkísérlik az állami forrásokat megszerezni. A Pacsirta utca és a Cseresznye sor északi végének felújítása, hatméteresre szélesítése egy közlekedési koncepció része.

A munkálatok elvégzése után a határ felé haladó busz- és autósforgalmat ebbe az irányba terelnék, tehermentesítve ezzel a város központját.
A felújítások második csoportjába a Cseresznye sor eleje, a Kertalja, Bocskai, Radnóti, Földvári, Vörösmarty, Hunyadi és Wesselényi utcák egy része került, valamint a Fő tér 5. számú ház előtti parkoló. A Wesselényi utca esetében azért is fontosak a munkálatok, mivel ehhez kapcsolódik az ipartelepen megépítendő új út is, amely már 90 százalékban készen van. Ennek befejezése szeptember végére várható, finanszírozására az ipari park kft. pályázatot adott be a megyei területfejlesztési célelőirányzathoz.
A harmadik ütemben a Szabadság és a József Attila utcákat újítják fel, a munkák határideje ez év október vége.

Az útépítési közbeszerzési pályázatot a Betonút Rt. nyerte el. Az önkormányzat bírálati szempontjai az ár, a fizetési határidő, a jótállás és jól teljesítési biztosíték voltak. A városfejlesztési iroda vezetőjének tájékoztatása szerint a tenderre hét cég adott be pályázatot, a kiadott négy fontos szempontból háromban minden induló ajánlata megegyezett, a győztes Betonút Rt. árajánlata volt összességében a legelőnyösebb.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszázhatvanmillió oktatásra

Címzett állami támogatásból újítják fel a csornai Hunyadi-gimnázium és a kollégium épületét. A… Tovább olvasom