Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 2°C | 8°C Még több cikk.

Csaknem félmillió forint beteg gyerekeknek

Csorna - 444 ezer forint gyűlt össze azon a csornai jótékonysági focitornán, amit a győri Petz-kórház gyermek intenzív osztályának javára rendeztek a hétvégén. Huszonöt csapat, háromszáz sportoló járult hozzá a sikerhez.

Az előzetes várakozásokat is felülmúlta annak a jótékonysági focitornának a sikere, melynek bevételével a győri kórház gyermek intenzív osztályát támogatták Csornán. Szombaton két helyszínen huszonöt csapat háromszáz játékosa lépett pályára, a meccsekre ötszáz néző volt kíváncsi. 444 ezer forintot gyűjtöttek össze a rendezvényen, az összeget dr. Horváth Eszter, a Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány kuratóriumának elnöke vette át a helyszínen Réman Bélától.

A hároméves Réman Bence szeptemberben életveszélyes állapotban került be a Petz Aladár-kórház gyermek intenzív osztályára (Kisalföld, 2007. október 17.). A szakszerű kezelésnek és a gondos ápolásnak köszönhetően a kisfiú ma már jól van. Szülei úgy döntöttek, meghálálják az osztályon dolgozó orvosoknak és nővéreknek, hogy megmentették gyermeküket. Az édesapa, Réman Béla elhatározta, focitornát szervez, melynek bevételét az intézményt támogató alapítványnak ajánlják fel.
– Soha nem lehet elfelejteni, amit értünk tettek azokban a napokban a gyermekosztály munkatársai – fogalmazott a Kisalföldnek. – Úgy gondoltuk, hogy a sporton keresztül tudjuk kifejezni hálánkat. A szervezésben is sokan segítettek, érkeztek felajánlások, ajándékok. Bíztam benne, hogy sokan eljönnek és támogatják törekvésünket, mindenkinek köszönet jár, aki így tett. A csapatoknak, az adományozóknak, a közönségnek, a játékvezetőknek.

A jótékonysági tornára a két iskola, a Csukás és a Széchenyi ingyen ajánlotta fel tornatermét. A játékvezetők szintén ingyen közreműködtek a mérkőzéseken. Felajánlotta támogatását az édesapa munkahelye, a Danone, helybeli és környékbeli vállalkozók, cégek: a Tesco, a győri Lotto-bolt, a Ziccer Sport, Kiss Elvira cukrász. A tornatermekben urnákat helyeztek ki, melyekbe az adományokat elhelyezhették a segíteni akarók. A rendezvényen árverés is volt. A Győri ETO FC játékosai által aláírt labda 12 ezer forintért kelt el, Priskin Tamás dedikált labdája és emléklapja 7 ezerért talált gazdára. Ezzel együtt gyűlt össze a 444 ezer forint.

Rédecsiné Németh Andrea kislányával együtt helyezte el adományát az urnában. Mint mondta, úgy érzi, kötelességük segíteni.
– A férjem focizott a tornán, mi nézőként voltunk jelen. Szülőként át tudom érezni, mit jelent egy beteg gyermekért való aggódás. Azt hiszem, a segítség mindenkinek kötelessége, aki abban a helyzetben van, hogy adhat. Örülök neki, hogy ilyen jól sikerült a torna, a pénz a lehető legjobb helyre kerül – jegyezte meg.

A focitorna első mérkőzésének kezdőrúgását Réman Bence végezte el, a döntőt a csornai, volt FIFA-játékvezető, Kiss Géza dirigálta. A tornát a helybeli Szörprajz csapata nyerte, a második a bezenyei Darázscsípés együttes lett. Az összegyűlt pénzt a helyszínen, a mérkőzések után dr. Horváth Eszter, a Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány kuratóriumának elnöke és munkatársai vették át. A Kisalföld érdeklődésére elmondták: a csornaihoz hasonló típusú rendezvényt még nem tartottak az alapítvány javára.

– Természetesen a pénz is nagyon jól jön alapítványunknak, de a Réman család gesztusa mindenképpen jólesik. Szervezetünk sok helyről kap támogatást, az adók egy százalékából jelentős összeget, aztán vannak magánszemélyek, vállalatok. A gyermek intenzív osztályon található gépeket, berendezéseket túlnyomórészt az alapítvány segítségével tudtuk beszerezni – tette hozzá dr. Horváth Eszter.

A Csornán összegyűlt 444 ezer forint felhasználásáról később döntenek. Amint a kuratóriumi elnöke kifejtette: az intenzív terápia eszköz- és anyagigényes. Nem elég megvenni például a gépeket, azokat  fenn is kell tartani és működtetni. A pénznek minden bizonnyal lesz helye. Az alapítvány továbbra is számít az adományokra. Az egyszázalékos felajánlásokat a 18535806-1-08-as adószámra várják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Széchenyiektől az üzletelőkig

Rábasebes - Üresen áll évek óta a rábasebesi Széchenyi-kastély. A tulajdonos cégek ellen felszámolás… Tovább olvasom