Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Csak ideiglenes a csúf parkolókerítés?

Képviselői kérdésekkel ért véget a legutóbbi testületi ülés Csornán. A város közterületeinek, és elhanyagolt magáningatlanainak állapotát kifogásolták a felszólalók.
A csornai képviselő-testület legutóbbi ülésén a képviselők közül többen a város közterületeinek állapotával kapcsolatban tettek fel kérdéseket. Voltak, akik magánkézben lévő, de nem gondozott ingatlanokra hívták fel a figyelmet.

Kapui Ferenc a Vilmos park belső részének állapotát kifogásolta. Mint mondta, a főút felé eső oldalát ugyan kaszálják, de bent nem. „Ránk nem vonatkozik az önkormányzati területek tisztán tartása, másoktól viszont megkívánjuk, hogy rendben tartsák ingatlanaikat" – jegyezte meg Kapui képviselő. Farkas Lajos arra kérdezett rá, hogy az Andrássy és a Széchenyi utca kereszteződésében található fa gondozása kinek a feladata. Az ugyanis a közlekedést is veszélyezteti.

Abdai Imre régi „vesszőparipájával" hozakodott elő, amikor a Bartók Béla út melletti, az ipari parkhoz tartozó gondozatlan telket említette. Azt feszegette, hogy büntetéssel lehet-e a tulajdonost figyelmeztetni tulajdona rendezésére. Maurer János a Bartók Béla úti, úgynevezett „riglerparkolót" emlegette. Nemrégiben ugyanis a terület tulajdonosa körbekerítette birtokát, amit korábban az átutazó kamionosok használtak éjszakai pihenőhelyül. Az országutak vándorai után nagyon sok szemét, ételmaradék, műanyag flakon, eldobott csomagolópapír maradt rendszeresen. Most ők ugyan nem tudnak megszokott helyükön megállni, de ahogy a képviselő fogalmazott: a kerítés csúnya, teljesen elcsúfítja a városképet. Központi helyen lévén a településen, az átutazók is mind láthatják.

Horváth János Zoltánné azt kérdezte, lehet-e valamit kezdeni a betemetett vízelvezető árkokkal, például a Kazinczy utcában. Mint mondta, őt az egyik ott lakó kereste meg, aki előtt történetesen rendben van a csapadékelvezetés, pincéjében esős időben mégis folyik a víz.
Maurer János kérdésére Stipkovits Tamás, a polgármesteri hivatal városfejlesztési osztályvezetője reagált: a parkoló tulajdonosa a mostani kerítést ideiglenesnek szánja, és már megkezdték a végleges kerítés terveztetését. A többi felvetéssel kapcsolatban dr. Harsányi Ernő jegyző megígérte, hogy a hivatal munkatársai utánanéznek a problémáknak és intézkednek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszépült Bősárkány főtere

A helyi önkormányzat, az egyházközség és a faluban működő gazdasági társaság együttműködésével szépülhetett meg Bősárkány főtere. A 14 millió forintos beruházást a hétvégén adták át a helyieknek. A falu központjában élelmiszerboltot üzemeltető gazdasági társaság vezetői gondoltak először arra, hogy üzletük környezetét megszépítik. Tovább olvasom