Kisalföld logö

2018. 10. 24. szerda - Salamon 9°C | 14°C Még több cikk.

Csak az egyik szakaszt teszik rendbe

Útépítők dolgoznak a markotabödögei Fő utcában. A burkolatra rá is fér a felújítás, hiszen két szakaszon is szinte járhatatlan.
A Kisalföld július 5-i számában számoltunk be arról, hogy Markotabödöge főutcája két szakaszon is szinte járhatatlan. Az út állami kezelésben van, a burkolat tönkrement. Szabóné Szűcs Ildikó, a falu polgármestere viszont hosszú ideje hiába próbálta rábírni az illetékeseket a javításra, pénzhiány miatt elutasították.

A település első embere most arról számolt be a Kisalföldnek, hogy a közútkezelő munkatársai megjelentek a helyszínen és megkezdték a felújítást.

– Természetesen örültünk érkezésüknek, de meglepődve hallottuk, hogy a problémás szakaszok közül csupán a temető előttit teszik rendbe – fogalmazott a polgármester. – Ennél viszont van sokkal rosszabb területe is a Fő utcának. A Közútkezelő kht. szakembere szerint azonban erre anyagi forrás nem áll rendelkezésre, ezért kimarad.

Szabóné Szűcs Ildikó elmondta: három hete Kóka János gazdasági és közlekedési miniszternek és az ügyben illetékes Útgazdálkodási és Koordinációs Igazgatóságnak írt levelet, melyben ugyancsak az út teljes felújítását sürgette. Kérésére egyelőre nem érkezett válasz, noha a tértivevény visszajött a faluba azzal, hogy a küldeményt átvették. A polgármester hozzátette: a közútkezelő szakemberei szerint a helybeliek is tehetnek azért, hogy ne romoljon tovább az úttest állapota.
– Nem szabadna betemetni a vízelvezető árkokat, illetve a már betemetetteket ki kell ásni. Ebben az önkormányzat kéri a markotabödögeiek együttműködését, mivel közel 5 millió forintba kerülne a község vízelvezető árkainak helyreállítása. Ezt az összeget csak pályázati támogatásból tudjuk előteremteni, a következő önkormányzati ciklusban végezhető el ez a feladat – jegyezte meg Szabóné Szűcs Ildikó.

A helyiek szerint balesetveszélyes

A markotabödögeiek szerint is tűrhetetlen, hogy a falu főutcáján nem lehet rendes körülmények között közlekedni. Németh Mihályné például a Kisalföldnek elmondta: kerékpárra már nem is nagyon mer felülni, mert fél attól, hogy gödörbe hajt. „Volt már baleset a rossz út miatt, szerencsére komolyabb sérülés nem történt. Most örülünk, hogy megkezdték a javítást, de dicséretet csak akkor kaphatnak az útépítők, ha az egész faluban rendbe teszik az utat" – fogalmazott Németh Mihályné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Honfoglalók Farádon

A szervezők elmondása szerint is váratlanul nagy sikere volt szombat este, a farádi falunapon rendezett honfoglalás kori történelmi lovasjátéknak. A több száz fős nézősereg először egy Kárpát-medencei falu életébe tekinthetett bele, síró csecsemővel és korabeli mesterségek bemutatásával együtt. A színen ezután jelentek meg a honfoglaló magyarok, lovas harcosokkal és társzekerekkel. Tovább olvasom