Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Csak a pályázati segítségben bízhatnak Vitnyéden

Húszmillió forintból új orvosi rendelőt építene a vitnyédi önkormányzat, melyre pályázati forrásokat várnak. Másik pályázatból sportközpontot hoznának létre.

A kapuvári önkormányzat a minap ˝áldását adta˝ a vitnyédi orvosi rendelő rekonstrukciós pályázatához. A döntés azért Kapuváron született, mivel az ottani négyes számú orvosi körzet egy része a szomszédos településen található.

– Idén másodszor pályázunk, melynek eredményeként szándékaink szerint méltó orvosi rendelőben fogadhatnánk a vitnyédi betegeket – kezdte a település egyik legfontosabb fejlesztésének ismertetését Tóth Kálmán polgármester. A több mint húszmilliós beruházás forrásainak kilencven százalékát pályázati pénzből fedezné a helyi önkormányzat, ebből a jelenlegi rendelőt kívül-belül felújítanák, új tetőszerkezetet kapna az épület és a szomszédos házzal való összeköttetést is megoldanák. Ezáltal újonnan felműszerezett komplex szakorvosi rendelőbe járhatnának a vitnyédiek. Az épülethez parkolót is kialakíttatna a községháza.

Tóth Kálmán: Ráférne a rendelőre és környékére a rekonstrukció.
Tóth Kálmán: Ráférne a rendelőre és környékére a rekonstrukció.

– A tervek 2003 óta készen vannak, reményeink szerint idén elkezdhetjük az átalakítást – tette hozzá a polgármester.

Az idei tervek nem érnek véget az orvosi rendelő rekonstrukciójával. Az önkormányzat elképzelései szerint a jelenlegi labdarúgópálya környékén nagy játszóteret alakítanának ki, térkövezett bejárattal, telepített fasorral.

Ezzel olyan sportolásra alkalmas centrum jönne létre, ahol a már meglévő létesítményekben és az újakban szinte minden korosztályt tudnának fogadni. A forrásokat itt is – reményeik szerint a kilencmilliós beruházás teljes összegét – pályázatból szerezné az önkormányzat. Tóth Kálmán hozzátette: egyéb, többek között utak felújításaira is pályázati forrásokat várnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márciusi hó: árokba csúszott egy kamion Csornán

Az éjszaka 2-4 centiméter hó esett, nap közben még 10 centi hullhat. Csornán árokba csúszott egy… Tovább olvasom