Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Comenius a természet védelméért

Több európai ország intézményeivel közösen indított természetvédelmi programot a csornai Arany János gyógypedagógiai központ.


– Még az elmúlt év áprilisában a csornai Arany János gyógypedagógiai központ pedagógusaiként írtunk egy közös pályázatot hasonlóan gondolkodó külföldi kollégákkal a természetvédelem témakörében – kezdte a kétéves munka ismertetését Jéger Katalin, a csornai Arany János gyógypedagógiai központ munkatársa. Egy huszonnégy hónapos munkafolyamatot terveztek hasonló intézményben dolgozó leendő partnereikkel. Társintézményeik többek közt Romániában, Törökországban, Spanyolországban, Csehországban, Bulgáriában, Észtországban, Litvániában és Lengyelországban találhatók.

– A programban részt vevők egyetértettek abban, hogy a természetet tisztelő attitűd, a környezettudatos magatartás kialakítása nagyon fontos – mondta Jéger Katalin. – Kiemelt pedagógiai feladat ez a speciális nevelési igényű gyermekeket oktató-nevelő intézményekben is. Éppen ezért projektünk az ˝S. O. S. természet˝ címet kapta. Szeptembertől elkezdhettük a munkát. Ebben a természetvédelmi embléma alkotásától az újrahasznosításon keresztül a kalendárium tervezéséig sok minden helyet kapott.

– Partnereinkkel többnyire interneten keresztül kommunikálunk, de természetesen tanár-, illetve diáktalálkozók is lesznek a projekt ideje alatt – mondta Jéger Katalin. Október végén volt az első tanártalálkozó a romániai Nagyváradon. Tavasszal a cseh és török partner néhány pedagógusa, illetve diákja látogat el Csornára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Erdővel, fával a holnapért˝ Kapuváron

A Király-tó Óvoda és Bölcsőde részt vesz a Nyugat-magyarországi Egyetem ˝Erdővel, fával a holnapért˝… Tovább olvasom